Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stuningowałem IS-F'a :)

Featured Replies

Napisano

Włożyłem mu filtr K&N. Zero różnicy zarówno w dźwięku jak i osiągach smile.gif

Napisano

> Włożyłem mu filtr K&N. Zero różnicy zarówno w dźwięku jak i osiągach

niebawem stuningujesz pewnie przepływomierz powietrza na nowy rotfl.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> niebawem stuningujesz pewnie przepływomierz powietrza na nowy

> HanYs

W Pontiacu przejechalem na K&N 140 tys. mil. Zero problemów. W Hondzie 40 tys. mil, zero problemów. Ważne by przestrzegać dokładnie instrukcji czyszczenia - jak nalejesz za dużo oleju to efekty są opłakane.

Napisano

> Włożyłem mu filtr K&N. Zero różnicy zarówno w dźwięku jak i osiągach

Jesli to wkladka w seryjny airbox to jeszcze pol biedy, natomiast stozka bym juz nikomu nie polecil, chyba ze ktos lubi jak za filtr przedostaja mu sie np. ziarna piasku grinser006.gif

Niby wiekszy przeplyw (choc to tez zalezy od umiejscowanienia i nadmuchu na stozek) ale kosztem gorszego filtrowania crazy.gif

Napisano

> Jesli to wkladka w seryjny airbox to jeszcze pol biedy, natomiast stozka bym juz nikomu nie

> polecil, chyba ze ktos lubi jak za filtr przedostaja mu sie np. ziarna piasku

> Niby wiekszy przeplyw (choc to tez zalezy od umiejscowanienia i nadmuchu na stozek) ale kosztem

> gorszego filtrowania

Eeeee, markowy filtr i wszystko gra...

Napisano

> Jesli to wkladka w seryjny airbox to jeszcze pol biedy, natomiast stozka bym juz nikomu nie

> polecil, chyba ze ktos lubi jak za filtr przedostaja mu sie np. ziarna piasku

> Niby wiekszy przeplyw (choc to tez zalezy od umiejscowanienia i nadmuchu na stozek) ale kosztem

> gorszego filtrowania

papierowy stożek z Prelude ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Okazuje się wręcz banalna. Potrzebujemy klucz nasadkowy 10, klucz nasadkowy 8 i 10 minut czasu. Na zdjęciach akcja:

dsc3817o.th.jpg

dsc3818.th.jpg

dsc3820.th.jpg

dsc3821x.th.jpg

dsc3822a.th.jpg

dsc3823.th.jpg

Zero problemów, stara rura schodzi bez szarpania, JoeZ pasuje idealnie. Najwięcej kłopotu było z założeniem pokrywy silnika.

Napisano
  • Autor

> Okazuje się wręcz banalna.

Miało być "Instalacja dolotu JoeZ okazuje się wręcz banalna", ale teraz jest youtube i nie mogę zmienić postu bo się rozlezie.

Napisano
  • Autor

> polecil,

Problem ze stożkiem w IS-Fie jest taki że o ile na dyno pokazuje niezłe przyrosty, to potem 0-100 i 400 metrów daje gorsze wyniki niż zwykły dolot. Problemem jest ciepło pod maską i nie wykorzystanie efektu ram-air. Więc wiele osób zaleca zachowanie istniejącego dolotu (lub zmiana rury na JoeZ) + dobrą wkładkę (np. K&N).

Napisano

> Problem ze stożkiem w IS-Fie jest taki że o ile na dyno pokazuje niezłe przyrosty, to potem 0-100 i

> 400 metrów daje gorsze wyniki niż zwykły dolot. Problemem jest ciepło pod maską i nie

> wykorzystanie efektu ram-air. Więc wiele osób zaleca zachowanie istniejącego dolotu (lub

> zmiana rury na JoeZ) + dobrą wkładkę (np. K&N).

Marek,sobie daj spokój z takim tuningiem crazy.gif

Auto jest nieźle wykręcone i byle dolot za "parę złotych" na pewno nie sprawi cudów wink.gif

Za porządne dłubnięcie trzeba sporo zapłacić ,a do tego zmiany ciągną za sobą kolejne spore wydatki na kolejne "graty"

Autku nic nie brakuje mlotek.gif no chyba ,że nie masz na co wydawać $$$ to jak najbardziej wink.gifok.gif

Lepiej kup parę kompletów opon i zapłać za naukę jazdy wink.gif

HanYs

Napisano
  • Autor

> Marek,sobie daj spokój z takim tuningiem

> Auto jest nieźle wykręcone i byle dolot za "parę złotych" na pewno nie sprawi cudów

Ale mi nie chodzi o cudy, ale o wygląd po otwarciu maski. Oryginalna rura była brzydka smile.gif

> Za porządne dłubnięcie trzeba sporo zapłacić ,a do tego zmiany ciągną za sobą kolejne spore wydatki

> na kolejne "graty"

Właśnie się szykuję na nowy wydech, bo obecny jest trochę za cichy.

> Autku nic nie brakuje no chyba ,że nie masz na co wydawać $$$ to jak najbardziej

Trafiłeś w sedno. Kupiłem ten samochód żeby trochę pobawić się modyfikacjami. Nie jakoś szalenie, ale parę drobiazgów chcę zmienić. Myślałem o nowym wydechu - są dwie opcje, jedna zachowuje oryginalny do mniej-więcej połowy samochodu a stamtąd daje większe rury i znacznie lżejsze + mniej restrykcyjne tłumiki. Druga jest bardziej radykalna i zmienia wszystko poniżej pierwszych katalizatorów - idą dwie rury zamiast jednej. Niestety wymaga to także usunięcia jednego z katalizatorów i trochę mam obiekcje przed taką zmianą (pomimo że samochód nawet po usunięciu nadal spełnia wymogi emisji spalin, bo dwa pierwsze katalizatory zostają). Dodatkowo zmieniając już niepotrzebny oxygen sensor na symulator można trochę poprawić osiągi (bo silnik może spalać troszkę więcej paliwa).

> Lepiej kup parę kompletów opon i zapłać za naukę jazdy

Nad tym też myślę. Tylko że planuję kupić całe koła 20" z slickami do jazdy tylko po torze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.