Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

centralny zamek klapy tył

Featured Replies

Napisano

czy da sie zamontować siłownik od centralnego zamka do klapy na tył jesli w aucie ne ma otwierania linka bagaznika?!

Napisano

> czy da sie zamontować siłownik od centralnego zamka do klapy na tył jesli w aucie ne ma otwierania

> linka bagaznika?!

Z tego co słyszałem to da się. Trzeba mieć centralke czterokanałową, czy jakoś tak.

Napisano

> czy da sie zamontować siłownik od centralnego zamka do klapy na tył jesli w aucie ne ma otwierania

> linka bagaznika?!

Da się, ale wymaga to troszkę więcej zabawy. Albo wymiana zamka w belce, albo umieszczenie siłownika w samej klapie.

Napisano

Da sie i to nawet bez wiekszych modow ok.gif mialem tak do momentu zaspawania tylnej klapy.

Klapa gdzies lezy z silownikiem wiec pozniej cykne foto jak ktos bedzie chcial.

A silownik umieszczony w klapie, sa tam juz oryginalnie nawiercone 2 dziurki do montazu silownika.

Napisano

> linka bagaznika?!

Tak jak inni pisali, da się zamontować siłownik c.z. do klapy bagażnika wink.gif Ja mam oryginalny siłownik klapy z ccs'a i wygląda to tak:

284728315-PB190961.JPG

Jeżeli byś chciał żeby klapa odskakiwała montujesz siłownik za lampą w pasie tylnym ok.gif

post-129965-14352511684132_thumb.jpg

Napisano

> Jeżeli byś chciał żeby klapa odskakiwała montujesz siłownik za lampą w pasie tylnym

a jak tam wygląda montowanie takiego siłownika? też są otwory cfaniaczek.gif

Napisano

> Jeżeli byś chciał żeby klapa odskakiwała montujesz siłownik za lampą w pasie tylnym

A co za różnica?

Napisano

> A co za różnica?

koledze chodzilo o to ze dzieki temu w klapie nie trzeba uzywac kluczyka do otwarcia klapy ale trzeba wciskac guzik zeby otworzyc(cc) a jak w pasie to sama odskakuje to gory bez krecenia kluczem

ok.gif

Napisano

> A co za różnica?

Chodziło dokładnie o to jak pisze kolega Miras_MM ok.gif Jak zamontujesz siłownik w klapie taki jak mam ja to zamek będzie się ryglował przy każdym zamknięciu ale żeby otworzyć klapę do góry trzeba użyć przycisku w zamku ok.gif A jeżeli chcesz otwierać klapę z przycisku, żeby odskakiwała i wystarczy tylko pociągnąć ją do góry żeby się otworzyła trzeba zamontować siłownik za lampą w pasie tylnym i za pomocą linki łączysz go z tym zamkiem, który ma możliwość otwierania klapy z linki waytogo.gif

Napisano

> a jak tam wygląda montowanie takiego siłownika? też są otwory

Niestety nie ma no.gifTEN temacik na pewno pomoże wink.gif

Napisano
  • Autor

> Tak jak inni pisali, da się zamontować siłownik c.z. do klapy bagażnika Ja mam oryginalny

> siłownik klapy z ccs'a i wygląda to tak:

z orginalnego siłownika z ccs wychodzą 2 kabelki?! jeden idze z takimi stykami a drugi?! mam ten siłownik tylko ze własnie tylko z tymi stykami... a mozesz jakos jeszcze pyknąc -jak dojdziesz- do czego sie montuje te ciegno od tego siłownika zeby ruszał zamkiem

Napisano

> z orginalnego siłownika z ccs wychodzą 2 kabelki?! jeden idze z takimi stykami a drugi?! mam ten

> siłownik tylko ze własnie tylko z tymi stykami... a mozesz jakos jeszcze pyknąc -jak

> dojdziesz- do czego sie montuje te ciegno od tego siłownika zeby ruszał zamkiem

Ztcp wychodzą właśnie dwa kabelki z siłownika i je puszczasz do podwójnego styku, który trzeba zamontować w pasie tylnym ( u mnie go nie było) i później od styku do centralki i wsio gotowe wink.gif Mam tylko takie zdjęcie jak cięgno idzie w stronę zamka:

284730639-PB190962.JPG

Ale skoczę zaraz do garażu i postaram się strzelić fotkę jak to jest zamocowane ok.gif

post-129965-14352511724321_thumb.jpg

Napisano

Obiecana fotka smile.gif

284731230-zamek.JPG

Tam jest taki taki cypelek z zakończeniem kulowym i do niego montuje się drut, który z jednej strony mocuje się do siłownika, a z drugiej zakończony jest plastikową końcówką, w której jest otwór na ten cypelek waytogo.gif

post-129965-14352511728314_thumb.jpg

Napisano

> no to czekam

elementy ktore sa nam potrzebne.

48058326.jpg

Otwieranie i zamykanie. Precik z silownika najlepiej zagiac jak na foto.

25323463.jpg

Napisano

> linka bagaznika?!

Siłownik montujesz w tej dziurze gdzie masz lampy.

Ja miałem to podpięte pod pilota sterowanie z scyzoryka.

Napisano
  • Autor

> Ztcp wychodzą właśnie dwa kabelki z siłownika i je puszczasz do podwójnego styku, który trzeba

> zamontować w pasie tylnym ( u mnie go nie było) i później od styku do centralki i wsio gotowe

czyli z siłownika wychodzą tylko 2 kabeli do styków w klapie tak?

nie mam styku w pasie tylnym kupie gdzies taki czy mozna coś wydymac zamiast

Napisano

> czyli z siłownika wychodzą tylko 2 kabeli do styków w klapie tak?

Nie pamiętam dokładnie ale na 90% tak bo sygnał prowadziłem kablem dwużyłowym ok.gif

> nie mam styku w pasie tylnym kupie gdzies taki czy mozna coś wydymac zamiast

Ktoś kiedyś sprzedawał na giełdzie, napisz ogłoszenie bo pewnie komuś zostało po rozbiórce auta wink.gif Ja miałem w komplecie, a zamiast tego raczej ciężko będzie coś wykminić ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.