Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

komp do 1.2 mpi

Featured Replies

Napisano

Czy miedzy kompem z palio 1.2 75 a kompem z punto 1 z silnikiem 1.2 75 jest jakas roznica? czy podepne kompa z palio do wiazki z punto bez problemu? Ktos robil taki myk?

Napisano
  • Autor

> ja mam w punto kompa ze sieny i działa

ok dzieki za odp

Napisano

> ok dzieki za odp

Podepniesz bez problemu, ale soft a w szczególności mapy mogą być / będę inne. Z tym, że minimalnie.

Napisano
  • Autor

> Podepniesz bez problemu, ale soft a w szczególności mapy mogą być / będę inne. Z tym, że

> minimalnie.

tym u mnie steruje ecumaster ok.gif

Napisano

> Podepniesz bez problemu, ale soft a w szczególności mapy mogą być / będę inne. Z tym, że

> minimalnie.

a czemu inne? i w czym dokładnie tkwi różnica i z czego wynika?

Pytam z ciekawości bo sam mam kompa ze sieny

Napisano

> a czemu inne? i w czym dokładnie tkwi różnica i z czego wynika?

> Pytam z ciekawości bo sam mam kompa ze sieny

patrzac na wykresy palio i punto obydwa 75KM palio ma troche nizej dostepny maksymalny moment obrotowy z tego co pamietam

Napisano

73KM tak gwoli dokładności wink.gif

Wracając do pytania to sam komp podejdzie i odpali pod warunkiem że ma usunięte immo.

Napisano

> a czemu inne? i w czym dokładnie tkwi różnica i z czego wynika?

> Pytam z ciekawości bo sam mam kompa ze sieny

Temu inne, że wraz z upływem czasu panowie inżynierowie i tjunerzy z Fiata/MM poprawiali program i mapy. I tak np. są dwie lekko różne wersje programów (w sensie kodu) do tych kompów, jeden np nie ma autokalibracji krokowca (jeden ze starszych programów od Punto z oznaczeniem kompa 8F.5T, ale to nie znaczy, że nie ma innego kompa z tym samym oznaczeniem, który autokalibrację jak raz ma). Mapy zapłonu, paliwa, i inne drobniejsze mapy też się minimalnie różnią między różnymi wersjami, ale nie na tyle, żeby nie były 100% zamienne, po prostu poprawili pewnie troszkę ekonomię i power z upływem czasu, i tyle. Podejrzewam też, że dostosowuje się mapy w kompie do wagi konkretnego samochodu.

Napisano

> Temu inne, że wraz z upływem czasu panowie inżynierowie i tjunerzy z Fiata/MM poprawiali program i

> mapy. I tak np. są dwie lekko różne wersje programów (w sensie kodu) do tych kompów, jeden np

> nie ma autokalibracji krokowca (jeden ze starszych programów od Punto z oznaczeniem kompa

> 8F.5T, ale to nie znaczy, że nie ma innego kompa z tym samym oznaczeniem, który autokalibrację

> jak raz ma). Mapy zapłonu, paliwa, i inne drobniejsze mapy też się minimalnie różnią między

> różnymi wersjami, ale nie na tyle, żeby nie były 100% zamienne, po prostu poprawili pewnie

> troszkę ekonomię i power z upływem czasu, i tyle. Podejrzewam też, że dostosowuje się mapy w

> kompie do wagi konkretnego samochodu.

A jest moze jakieś info co konkretnie tam namodzili i które oznaczania odpowiadają danej wersji? zeby.GIF Ja w sumie różnicy pomiedzy starym ECOLem a 8F 5T nie widze smile.gif

Napisano

> A jest moze jakieś info co konkretnie tam namodzili i które oznaczania odpowiadają danej wersji?

> Ja w sumie różnicy pomiedzy starym ECOLem a 8F 5T nie widze

ojj widac oj widac smile.gif najprostsza roznice widac w bledach, ECOL wywali marchewe gdy nie ma pochlaniacza par paliwa a pozniejsze juz nie wywalaja marchewy

Napisano

> ojj widac oj widac najprostsza roznice widac w bledach, ECOL wywali marchewe gdy nie ma

> pochlaniacza par paliwa a pozniejsze juz nie wywalaja marchewy

A co do tego się zgodze, od czasu do czasu zdarzało mu się zapalić marchewe na ok 1-2s i wtedy silnik tracił 'ciąg' wink.gif

Napisano

> Czy miedzy kompem z palio 1.2 75 a kompem z punto 1 z silnikiem 1.2 75 jest jakas roznica? czy

> podepne kompa z palio do wiazki z punto bez problemu? Ktos robil taki myk?

Jeżeli nie masz sciągniętego immo to dupa blada ooniee.gif nie podłączysz. Mam identyczny problem w tym momencie u siebie. Kluczyki zaginęły w akcji i zaczęło się pod górkę. najtańsze rozwiązanie to dorwać ecu używkę + stacyjka+immo+klucze, oczywiście z jednego auta hehe.gif Inna sprawa jeżeli nie masz blokady to kup kompa czystego tylko z tymi samyni oznaczeniami jak miałeś na starym np IAW 18F B4 i podłącz, większych różnic nie powinno być. Byłem u elektromechanika i właśnie to mi powiedział 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.