Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to jest z tymi obudowami filtra powietrza w BBM?

Featured Replies

Napisano

Kupuję tą obudowę od pół roku już ale w końcu muszę ją kupić zlosnik.gif Na allegro pełno ich jest. Czytałem materiał na śmietniku ale mam pare pytań. Obudowa potrzebna do 1.9 JTD. Na allegro niektóre obudowy są ze śrubkami a nie które bez z takimi zatrzaskami , to jest wszystko p & p? hmm.gif I jeszcze jedno pytanie w silnikach benzynowych widać że to kolanko które dochodzi do filtra ma taką odnogę ( na rezonator czy coś ? ) w dieslu chyba tego nie ma. Czy to kolanko da się bez problemu przełożyć ? Demontowalne to jest? Dziękuję za uwagę życzę miłego weekendu skromny.gif

Napisano

> Kupuję tą obudowę od pół roku już ale w końcu muszę ją kupić Na allegro pełno ich jest. Czytałem

> materiał na śmietniku ale mam pare pytań. Obudowa potrzebna do 1.9 JTD. Na allegro niektóre

> obudowy są ze śrubkami a nie które bez z takimi zatrzaskami , to jest wszystko p & p? I

> jeszcze jedno pytanie w silnikach benzynowych widać że to kolanko które dochodzi do filtra ma

> taką odnogę ( na rezonator czy coś ? ) w dieslu chyba tego nie ma. Czy to kolanko da się bez

> problemu przełożyć ? Demontowalne to jest? Dziękuję za uwagę życzę miłego weekendu

kolanko jest demontowalne, w dieslu tez jest wypust na ta odnoge tylko jest zaslepiony.

Napisano
  • Autor

> kolanko jest demontowalne, w dieslu tez jest wypust na ta odnoge tylko jest zaslepiony.

właśnie dojrzałem w eperze, dzięki wink.gif , rozumiem czyli generalnie szukać obojętnie jakiej obudowy byle nie z 1.4 12 V? zlosnik.gif

Napisano

> właśnie dojrzałem w eperze, dzięki , rozumiem czyli generalnie szukać obojętnie jakiej obudowy

> byle nie z 1.4 12 V?

byle nie z 1.4 grinser006.gif

Napisano

> właśnie dojrzałem w eperze, dzięki , rozumiem czyli generalnie szukać obojętnie jakiej obudowy

> byle nie z 1.4 12 V?

Dodam od siebie że obudowa z 1.9 JTD CF3 też jest inna a chodzi o górną część z miejscem mocowania węża.Jest on skierowany w stronę lampy a nie w stronę silnika.

Napisano
  • Autor

> Dodam od siebie że obudowa z 1.9 JTD CF3 też jest inna a chodzi o górną część z miejscem mocowania

> węża.Jest on skierowany w stronę lampy a nie w stronę silnika.

Możesz pokazać foto? hmm.gif

Napisano
  • Autor

> > Możesz pokazać foto?

Z tego co widzę tak jest w 2.4 JTD zlosnik.gif Oglądąłem na allegro bravo CF3 i miało normalną shocked.gif

No faktycznie ale to jest chyba marea ta wiśniowa nie? smile.gif Bo bravo z Cf3 ma normalną obudowę, może taka zmiana tylko w mareii była smile.gif

Napisano

Do 1,2 też podejdą inne?

Bo miałem niewielkiego dzwonka w lewy przód i się troche zaczepy połamały z filtra...

Napisano

> Dodam od siebie że obudowa z 1.9 JTD CF3 też jest inna a chodzi o górną część z miejscem mocowania

> węża.Jest on skierowany w stronę lampy a nie w stronę silnika.

Tak , ale tylko w Marei JTD , natomiast w B/B jest identycznie jak w CF-2 ok.gif

Napisano
  • Autor

> Do 1,2 też podejdą inne?

> Bo miałem niewielkiego dzwonka w lewy przód i się troche zaczepy połamały z filtra...

Poka foto komory to Ci powiem grinser006.gif Powinien podejść na 99 % wink.gif

Napisano

> Poka foto komory to Ci powiem Powinien podejść na 99 %

coś takiego, taki sam jak ten z allegro smile.giffiltr

Napisano
  • Autor

> coś takiego, taki sam jak ten z allegro filtr

Nie jestem w stanie powiedzieć, trochę się ta obudowa różni icon_rolleyes.gif Musiałbyś doświadczalnie swapa zrobić zlosnik.gif

Napisano

Nie wiem jak w dieslu, ale u mnie zeby wymienic popekana obudowe filtra powietrza musialem zdjac blotnik.

Napisano

> Nie wiem jak w dieslu, ale u mnie zeby wymienic popekana obudowe filtra powietrza musialem zdjac

> blotnik.

A wystarczyło platikowe nadkole.

Napisano

> A wystarczyło platikowe nadkole.

Wlasnie tak zrobilem - tylko z rozpedu napisalem, ze blotnik :-)

Teraz mi sie przypomnialo. Ale z nadkolem i srubkami bylo wiecej roboty niz z blotnikiem :-)

Napisano

> Panowie a taka obudowa bez śrubek na zatrzaski podpasuje p&p ? Takie obudowy były chyba po 2000

> albo 2001 roku? O taka

> http://allegro.pl/obudowa-filtra-powietrza-fiat-bravo-brava-1-6-16-v-i1461715692.html

> ?

ten wyglada jak ten http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C10/99/02/C10990274_8.jpg

a takie zatrzaski a raczej wsuwki ma nawet taki jak tutaj http://photos01.otomoto.pl/photos/original/C14/10/69/C14106968_9.jpg wystepuja ona od strony koła, a od strony silnika dociagasz wlasnie na 2och srubach, Panie nie zmieniales jeszcze filtra w swoim jtd ? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> ten wyglada jak ten http://photos03.otomoto.pl/photos/original/C10/99/02/C10990274_8.jpg

> a takie zatrzaski a raczej wsuwki ma nawet taki jak tutaj

> http://photos01.otomoto.pl/photos/original/C14/10/69/C14106968_9.jpg wystepuja ona od strony

> koła, a od strony silnika dociagasz wlasnie na 2och srubach, Panie nie zmieniales jeszcze

> filtra w swoim jtd ?

Zmieniałem ale rozwaliłem obudowę i zatkaną jest na razie szmatą food.gif dlatego szukam nowej swiety.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.