Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

11-letnia 156 = skarbonka ?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zawsze mi sie podobala 156, mialem plan kupic taka gdy bylem w Irlandii, ale niestety z kazda bylo "cos nie tak" i kupilem co innego. Teraz znow mnie naszlo, ale... Owo "ale" to kwestia jej "skarbonkowatosci" tzn. ile na "dzien dobry" w taka AR156 trzeba wlozyc ? Z racji, ze bedzie to auto na dojazdy do pracy i na bliskie trasy, chcialbym, zeby zawsze mi zapalila wink.gif Dlatego biore pod uwage wersje benzynowe (1.6 bylaby chyba optymalna). Wezmy na tapete np. taka Alfe. Co bede musial w niej zrobic, zakladajac, ze ten rozrzad jest faktycznie zmieniony ? Zawieszenie (koszt orientacyjny ?) ? Cos w skrzyni/sprzegle ?

Napisano

wszystko tylko i wyłącznie zależy od tego czy właściciel dbał o auto. Kupisz doinwestowaną będziesz się cieszył z użytkowania jeśli kupisz zajechanego szrota będziesz przeklinał dzień w którym się zdecydowałeś i nie dotyczy to tylko AR

Napisano
  • Autor

> wszystko tylko i wyłącznie zależy od tego czy właściciel dbał o auto.

Ten uniwersalna zasade znam ok.gif Problem w tym, ze nie znam AR na tyle dobrze, zeby dobrze rozpoznac jej stan. Przy okazji jeszcze dopytam jak wyglada kwestia zabezpieczenia antykorozyjnego w 156 ? Bedzie taka 11 latka juz rdzewiec czy to jest raczej obcy jej objaw ?

Napisano

. Przy okazji jeszcze dopytam jak wyglada kwestia zabezpieczenia antykorozyjnego w 156

> ? Bedzie taka 11 latka juz rdzewiec czy to jest raczej obcy jej objaw ?

Jeśli przejechała cały czas w kraju to napewno jeśli sprowadzona jest szansa na zdrową. Przed zakupem jechać na dokładne sprawdzenie do warsztatu czy SKP

Napisano

> Jeśli przejechała cały czas w kraju to napewno jeśli sprowadzona jest szansa na zdrową.

Bzdury z epoki socjalizmu hehe.gif

Napisano

> Bzdury z epoki socjalizmu

Niech i tak będzie hehe.gif

Napisano

> Bzdury z epoki socjalizmu

Dlaczego hmm.gif

Jeśli przyjechała z południa Włoch rok wcześniej to powinna być ok. cfaniaczek.gif

Napisano

> Dlaczego

> Jeśli przyjechała z południa Włoch rok wcześniej to powinna być ok.

Chodzi o te z kraju. Miałem 98r. krajowa salon i nie miałem problemów.

Napisano

> Chodzi o te z kraju. Miałem 98r. krajowa salon i nie miałem problemów.

To chyba zależy jak się trafi.

Ostatnio kilka '03/'05 widziałem z podłogą bardziej rudą niż zabezpieczoną, a np. nasz kolega Marcin, Swoja V6 ma jak nową właśnie z '98.

Moja '01 też spoko, a czasami z NL trafiają się już z podłogą zatkaną dywnem. hmm.gif

Napisano

> To chyba zależy jak się trafi.

> Ostatnio kilka '03/'05 widziałem z podłogą bardziej rudą niż zabezpieczoną, a np. nasz kolega

> Marcin, Swoja V6 ma jak nową właśnie z '98.

> Moja '01 też spoko, a czasami z NL trafiają się już z podłogą zatkaną dywnem.

I o to chodzi nie ma reguły ze z PL to śmieć !

Nawet z Włoch może być pogryziona rudą.

Przecież Włochy to nie tylko wybrzeże i lato hehe.gif

Napisano

> Witam,

> Zawsze mi sie podobala 156, mialem plan kupic taka gdy bylem w Irlandii, ale niestety z kazda bylo

> "cos nie tak" i kupilem co innego. Teraz znow mnie naszlo, ale... Owo "ale" to kwestia jej

> "skarbonkowatosci" tzn. ile na "dzien dobry" w taka AR156 trzeba wlozyc ? Z racji, ze bedzie

> to auto na dojazdy do pracy i na bliskie trasy, chcialbym, zeby zawsze mi zapalila Dlatego

> biore pod uwage wersje benzynowe (1.6 bylaby chyba optymalna). Wezmy na tapete np. taka Alfe.

> Co bede musial w niej zrobic, zakladajac, ze ten rozrzad jest faktycznie zmieniony ?

> Zawieszenie (koszt orientacyjny ?) ? Cos w skrzyni/sprzegle ?

Moja alfa to skarbonka 270751858-jezyk.gif teraz zimą chłepta sobie 20L/100km 270751858-jezyk.gif

Poza tym za chwilę minie rok jak ją mam, przejechałem jakieś 10 tys km... Co się zepsuło? Hmmm... Niewiele wink.gif No poza wymianą przetwornicy ksenonu, ale juz kupilem z uszkodzoną. Parę dni temu wysiadła dmuchawa wink.gif I to wszystko smile.gif

Napisano

> Moja alfa to skarbonka teraz zimą chłepta sobie 20L/100km

ILE ?? yikes.gif

Moja 3.2 wciąga mi 15-16l w budzie 166 !

Napisano

zależy od egzemplarza.. na pewno unikać TS-ów grinser006.gif

ja po przygodach kumpla z jego dwulitrówką odpuściłem sobie temat Alficy, choć od zawsze mi się cholernie podobała wink.gif

Z drugiej strony jak już przerobił trzy silniki w niecały rok zlosnik.gif i wsadził widlaste 2,5L problemów nie ma żadnych ok.gif

Napisano

> ILE ??

> Moja 3.2 wciąga mi 15-16l w budzie 166 !

20 wink.gif Ale przyznam się szczerze że dojezdzam do pracy ok 2-3km, w ogole moje jazdy to odpalanie auta na krotko i krotkie odcinki wink.gif

W trasie jest ok, okolo 10l wink.gif

Napisano

> 20 Ale przyznam się szczerze że dojezdzam do pracy ok 2-3km, w ogole moje jazdy to odpalanie auta

> na krotko i krotkie odcinki

To jak z ze zużyciem oleju w takim razie?

pytam, bo u mnie nieco znika, a auto jeździ na dłuższych odcinkach icon_rolleyes.gif

Napisano

> Moja alfa to skarbonka teraz zimą chłepta sobie 20L/100km

Moja 17-18 lpg w miescie .... i myslalem ze za duzo grinser006.gif

Napisano

> To jak z ze zużyciem oleju w takim razie?

> pytam, bo u mnie nieco znika, a auto jeździ na dłuższych odcinkach

Oleju nie dolewałem od czasu zakupu ciągle jest średni stan ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.