Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Parujące szyby

Featured Replies

Napisano

Mam problem z zachodzącymi parą szybami, praktycznie bez względu na pogodę.

Auto ma klimę automatyczną.

Klapka obieg zamknięty niby działa. Pozostałe też.

W aucie w miarę sucho.

Problem występuje od dłuższego czasu.

Jeżeli załączę nawiew nie tylko na przednią szybę to zaraz zaczyna zachodzić parą.

Jak załączę klimatyzację w miarę nie parują szyby.

Natomiast bezpośrednio po wyłączeniu klimy w aucie robi się "biało" confused.gif

Nagrzewnica robi się jakby mokra angryfire.gif

Napisano

Auto musi mieć gdzieś odpływ wody z parownika - sprawdź z kanału czy jest drożny (będzie gdzieś pod nagrzewnicą).

Napisano

> Klapka obieg zamknięty niby działa.

To w końcu działa czy nie działa czy też działa na niby? biglaugh.gif

Zostaw ją w położeniu na otwarty obieg żeby powietrze szło z zewnątrz i odepnij przewód od zasilania silniczka i sprawdź jak będzie. Oczywiście filtr kabinowy jest czysty?

Ja parowanie wyleczyłem waśne w ten sposób bo raz na jakiś czas klapka zostawała w obiegu zamkniętym i dopiero po odpalniu silnika wracała ale też bez jakiejkolwiek prawidłowości

Napisano
  • Autor

> To w końcu działa czy nie działa czy też działa na niby?

Klapka działa. Ale sterownik faktycznie w jakiś "normalny inaczej" sposób nią steruje.

Napisano

> Klapka działa. Ale sterownik faktycznie w jakiś "normalny inaczej" sposób nią steruje.

Klima ECC ma czujnik jakości powietrza i on ma wpływ na sterowanie klapą.

Napisano

U mnie problem też występuje. Przyzwyczaiłem się już od czasu posiadania modelu F, w którym też parowały szkła.

Napisano

> U mnie problem też występuje. Przyzwyczaiłem się już od czasu posiadania modelu F, w którym też

> parowały szkła.

Parują jak coś nie chodzi jak powinno albo jest komplet na pokładzie i wilgotna pogoda. Inaczej nie ma prawa.

Napisano

> Parują jak coś nie chodzi jak powinno albo jest komplet na pokładzie i wilgotna pogoda. Inaczej nie

> ma prawa.

Przykro mi, nie mogę się zgodzić. Miałem Fkę i też parowało. W rodzinie jest jedna G i też paruje. Coś na rzeczy jest.

Napisano

> Przykro mi, nie mogę się zgodzić. Miałem Fkę i też parowało. W rodzinie jest jedna G i też paruje.

> Coś na rzeczy jest.

Mam G i w skladzie 2 dorosłe osoby + 4 letni szkrab nigdy sie nie paruje ale mam obieg zewnętrzny na sztywno i filtr PP wymieniany co rok.

W H jes t tak samo. W takim skladzie czasami występuje parowanie tylnich bocznych szyb ale tylko w wyjątkowo wilgotne dni.

Szyba czołowa i przednie boczne nie parują. tzn wentylacja nie pozwala na zaparowanie.

Napisano

> Mam G i w skladzie 2 dorosłe osoby + 4 letni szkrab nigdy sie nie paruje ale mam obieg zewnętrzny

> na sztywno i filtr PP wymieniany co rok.

> W H jes t tak samo. W takim skladzie czasami występuje parowanie tylnich bocznych szyb ale tylko w

> wyjątkowo wilgotne dni.

> Szyba czołowa i przednie boczne nie parują. tzn wentylacja nie pozwala na zaparowanie.

Potwierdzam zarówno co do G jak i H ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.