Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford KA i wymiana łozyska przedniego koła

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegów.

Na tym konciku jestem nowy a w związku z tym że zakupiłem nie dawno Fordzika KA jako drugi samochód w rodzinie wink.gif mam pytanie: Czy jest to wielka sztuka wymienić samemu łozysko w lewym przednim kole. Huczy niemiłosiernie.

Pozdrawiam

Marek

Napisano

nie jest to wielka sztuka o ile znajdziesz kogoś z prasą, kto wyprasuje stare i wprasuje nowe łożysko - jeśli tam występuje łożysko a nie cała piasta - tego nie wiem.

Znam ludków co też przebijają łożysko napierając młotkami ale moim zdaniem to barbarzyństwo.

Wyciągnąć kolumnę McPersona z auta, do warsztatu, za kilka zł powinni wymienić łożysko, zamontować, sprawdzić, jeździć ok.gifok.gif

Uważaj, żeby przy demontażu / montażu nie uszkodzić gumowych elementów na przegubach, sprawdź czy sworzeń wahacza i końcówka drążka kierowniczego nie są już powybijane...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Jak kolega dahrek napisał - bez prasy nie podchodź, bo młotkami to tylko można narobić szkód.

Dzięki za info. Tak też myślałem ale myślałem że w KAczuszcze jest jakiś inny patent. No ale skoro tak, postawić do mechaniora i niech się bawi.

Jak coś spier... to będzie na niego 893goodvibes.gif

Pozdrawiam

Marek

Napisano

> Dzięki za info. Tak też myślałem ale myślałem że w KAczuszcze jest jakiś inny patent. No ale skoro

> tak, postawić do mechaniora i niech się bawi.

> Jak coś spier... to będzie na niego

> Pozdrawiam

mozna duze imadlo i przstawka do klucza rozmiar 40-42 wchodzi jak w maslo

tylko jeden warynek prosto przylozyc lozysko do piasty nie kazdy to potrafi skromny.gif

pzdr

Napisano

to imadło musi być konkretne bo widywałem nie raz jak imadła pękały podczas prasowania łożysk lub silentbloków...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.