Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klocki FERODO po ok 30kkm

Featured Replies

Napisano

Oto co się okazało przy wymianie tarcz i klocków Ferodo Premier po ok 30kkm

KLIKAMY

Po podniesieniu zacisków okładziny po prostu wypadły crazy.gif

W życiu czegoś takiego nie widziałem, auto cały czas dobrze hamowało.

W życiu czegoś takiego nie widziałem... Kurcze szybko jeżdżę, często ostro hamuje, strach pomyśleć że na czymś takim icon_eek.gif

Klocki wkładane jakieś 2-2,5 roku temu, jak wcześniej pisałem, zrobiły coś w okolicach 30kkm...

Napisano

Nie było wcześniej nic słychać ani czuć?

Też mam te klocki. Za to niedawno z tyłu odkleiła się okładzina od szczęki, nie sposób było nie usłyszeć

Napisano

> Oto co się okazało przy wymianie tarcz i klocków Ferodo Premier po ok 30kkm ...

<tniemy cytaty>

No a czego się spodziewałeś po premierach? To są klocki do normalnego użytku a nie butowania. U mnie na nawiercanej tarczy w pgt zdechły spoooro szybciej niż u Ciebie. Seryjne klocki (chyba bosch) w SC zdarły się do blachy przy ~35k wpysk.gif

Napisano

ile razy pisalem i od ilu lat, ze ferodo zwyczajne sie do niczego nie nadaja ba sa wrecz beznadziejne.

Napisano

witaj

nie wiem co rozumiesz przez ostre hamowanie i szybką jazdę ale mi ferrodo starczały na max 20kkm hmm.gif a jeżdżę raczej spokojnie. tarcze to było brembo. teraz mam tarcze ferrodo i klocki TRW- moim zdaniem znacznie lepiej spowalnia taki zestaw.

pozdro

Napisano
  • Autor

Przez ostre hamowanie rozumiem, hebel ze 100-120, dość często mi sie to zdarza.

Nie było absolutnie żadnych objawów, nic nie tarło nie hałasowało wcześniej.

Ja rozumiem że sie szybciej zużywa okładzina, ale co innego zetrzeć ją do blachy a co innego gdy sie od niej oderwie.

niestety znów włożyłem Ferodo, bo były kupione dużo wcześniej. Trochę na nich pojeżdżę, sporo teraz włożyłem w auto i muszę się odkuć, ale myślę że niedługo wymienię je na coś lepszego, nie będę ryzykował.

Napisano

standardowy przebieg na premierach. mi właśnie wystarczają na 30kkm czyli dwie zmiany oleju. sa miekkie i szybko znikaja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.