Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak należć własciciela/ubezpieczyciela drogi.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Może ktoś podpowie jak przebrnąć przez uzyskanie odszkodowania od wałściciela drog,

Mam spisaną ntatke policji.-jest nr zgłoszenia.

Nie chce naprawiac z AC.

Szkody peknieta miska olejowa,wyciek oleju,peknieta osłona silnika.

Samochód sporowadzony do domu na lawecie.

W deodze dziury i zasypane jakimś gruzem.

Droga jest chyba miedzy gmina ? hmm.gifwrrr.gif

Napisano

Mnie właściciela drogi określiła policja którą wezwałem. Rozwaliło się na tym kraterze 4 auta w 10 min. Z drugiej strony trzeba się wykazać dużą cierpliwością, u mnie uszkodzenie 19 stycznia, a dzisiaj dopiero zostaną wysłane dokumenty do ubezpieczyciela sick.gif

Napisano
  • Autor

> Mnie właściciela drogi określiła policja którą wezwałem. Rozwaliło się na tym kraterze 4 auta w 10

> min. Z drugiej strony trzeba się wykazać dużą cierpliwością, u mnie uszkodzenie 19 stycznia, a

> dzisiaj dopiero zostaną wysłane dokumenty do ubezpieczyciela

a jak znalazłeś ubezpieczyciela drogi to od zgłoszenia nie maja 30 dni na wypłate odszkodowania?

jaki to ubezpieczyciel tak z ciekawości? frown.gif

Napisano

> a jak znalazłeś ubezpieczyciela drogi to od zgłoszenia nie maja 30 dni na wypłate odszkodowania?

> jaki to ubezpieczyciel tak z ciekawości?

30 dni (prawie) czekałem na rzeczoznawce, notabene gość a autokącika smile.gif Dzisiaj rozmawiałem z babką z likwidacji szkód, miała pocztą przekazać dokumentację do ubezpieczyciela - Alianz. Ciekawostką jest to, że wg ZIKIT'u do wizyty rzeczoznawcy nie powinienem auta naprawiać.

Napisano
  • Autor

> 30 dni (prawie) czekałem na rzeczoznawce, notabene gość a autokącika Dzisiaj rozmawiałem z babką

> z likwidacji szkód, miała pocztą przekazać dokumentację do ubezpieczyciela - Alianz.

> Ciekawostką jest to, że wg ZIKIT'u do wizyty rzeczoznawcy nie powinienem auta naprawiać. ja na razie zgłosiłem z AC w Warcie ale powiedzieli,zeby zalatwić nr polisu zarzadcy drogi i oni przejma sprawe.

Na razie wypłacą z AC i obniżą ulge a potem po zakończeniu ma ja to wyrównać.tylkomsze miec tego ubezpieczyciela.

Napisano

To ja Wam napiszę ciekawostkę.

Szkoda 10 stycznia, dokumenty złożone w ciągu 2 tygodni, z fotorelacją, policją, itp, itd.

Tydzień temu przyszła odmowa wypłacenia odszkodowania, bo, że niby sami sobie celowo w dziurę wjechaliśmy, której tak naprawdę tam nie było. Opisałem w dużym uproszczeniu, opis na 1,5 kartki A4.

Jutro odwołanie, i zobaczymy co dalej.

Normalnie jak w cyrku.

Policja, świadkowie, zdjęcia, a oni w zaparte, ze to niemożliwe.

Pozdrawiam.

Napisano

Sprawa z 11 października i do dziś bawię się z ubezpieczycielem i zarządcą drogi w podchody hehe.gif.

Uszkodzona opona na dziurawej drodze. Wezwana Policja, to oni spisują notatkę i jak poprosisz to pomogą CI ustalić zarządcę drogi.

Dodatkowo we własnym zakresie robisz zdjęcia uszkodzeń, miejsca i najlepiej samochodu zaraz obok miejsca zdarzenia z charakterystycznymi elementami tej drogi.

Jak już się dodzwonisz do Zarządcy, to On Ci poda numer polisy i ubezpieczyciela, umawiasz się na oględziny, przygotowujesz papiery i uzbrajasz się w cierpliwość.

Ja na początku lutego dostałem od ubezpieczyciela 30% kwoty o jaką się ubiegałem. Pozostałem 30% to jakaś franszyza redukcyjna, którą ma mi wypłacić Zarządca (nadal czekam), a 30% to podobno mój udział poprzez nie zachowanie szczególnej ostrożności.

Ogólnie zabawy co nie miara zlosnik.gif

Napisano

> Mnie właściciela drogi określiła policja którą wezwałem. Rozwaliło się na tym kraterze 4 auta w 10

> min. Z drugiej strony trzeba się wykazać dużą cierpliwością, u mnie uszkodzenie 19 stycznia, a

> dzisiaj dopiero zostaną wysłane dokumenty do ubezpieczyciela

Cierpliwość popłaca. Ja od października 2010 walczę (najechałem na rozsypane materiały budowlane na drodze będącej w przebudowie). Parę etapów walki już za mną. Dziś poszły dokumenty do budowlańców, po tym jak wypięła się ich firma ubezpieczeniowa. Po rozmowie telefonicznej i całej tej drodze którą przebyłem od października, rokowania są pozytywne.

Napisano
  • Autor

> Sprawa z 11 października i do dziś bawię się z ubezpieczycielem i zarządcą drogi w podchody .

> Uszkodzona opona na dziurawej drodze. Wezwana Policja, to oni spisują notatkę i jak poprosisz to

> pomogą CI ustalić zarządcę drogi.

> Dodatkowo we własnym zakresie robisz zdjęcia uszkodzeń, miejsca i najlepiej samochodu zaraz obok

> miejsca zdarzenia z charakterystycznymi elementami tej drogi.

> Jak już się dodzwonisz do Zarządcy, to On Ci poda numer polisy i ubezpieczyciela, umawiasz się na

> oględziny, przygotowujesz papiery i uzbrajasz się w cierpliwość.

> Ja na początku lutego dostałem od ubezpieczyciela 30% kwoty o jaką się ubiegałem. Pozostałem 30% to

> jakaś franszyza redukcyjna, którą ma mi wypłacić Zarządca (nadal czekam), a 30% to podobno mój

> udział poprzez nie zachowanie szczególnej ostrożności.

> Ogólnie zabawy co nie miara

Ja to chyba zlecę Warcie mam juz ubezpieczyciela INTERRIS i nr polisy.Tylko nie wiem jak ugryźć samochód zastępczy blush.gif

Napisano

> Ja to chyba zlecę Warcie mam juz ubezpieczyciela INTERRIS i nr polisy.Tylko nie wiem jak ugryźć

> samochód zastępczy

O aucie zastępczym zapomnij. Chyba ze auto jest własnością firmy. Wtedy wstawisz auto do naprawy i każesz wydać sobie auto zastępcze za które płacisz a Tu oddaje kase.

Napisano

> Witam.

> Może ktoś podpowie jak przebrnąć przez uzyskanie odszkodowania od wałściciela drog,

> Mam spisaną ntatke policji.-jest nr zgłoszenia.

> Nie chce naprawiac z AC.

> Szkody peknieta miska olejowa,wyciek oleju,peknieta osłona silnika.

> Samochód sporowadzony do domu na lawecie.

> W deodze dziury i zasypane jakimś gruzem.

> Droga jest chyba miedzy gmina ?

ZDiZ ci powie.

Weź prawnika.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.