Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Układ paliwowy - nazwa części [FOTKA]

Featured Replies

Napisano

plaiwo.jpg

Witam,

ja to mam pecha jedno naprawie, drugie zepsuje... po czyszczeniu EGR'u, kiedy skręcałem wszystko do kupy, próbując zakręcić tą opaskę na dole rury od EGR przypadkowo oparłem się na plastikowym cybanciku(żółta strzałka), na którym zamocowany jest przewód doprowadzający paliwo z filtra paliwa. Cybancik pękł u samej podstawy. Jak się domyślam nie da się nic z tym zrobić i pozostaje wymiana elementu?

Szukałem na allegro za nic nie mogę tego znaleźć. Szukałem na EPER, znalazłem coś takiego wydaje mi się, że to jest to, a może się mylę? Jeśli to jest ta część to w/g EPERa jest to "Kolektor", jednak na allegro pod tym hasłem nie znajduję tej części. Wie ktoś może jak się nazywa ta część?

paliwo2.jpg

Z góry dziękuję za pomoc.

Napisano

w serwisie fiata ok 150 zł ten kolektor kosztuje, wcześniej był już taki temat i tam opisywałem co i jak naprawiłem(skleiłem) -auto jeździ po jego naprawie do tej pory 270635636-JUMP2.gif

słabo szukasz tu

Napisano

tak apropo..sa tam jakies duze cisnienia..? bo ja go kleilem jakis czas temu..wszystko bylo ok a teraz zaczyna mi znow rosic...

Napisano

w grodzie Kraka krzyczą sobie od 190 do 230zł za to maleństwo. chyba też się pobawię w klejenie

Napisano

A nie lepiej tego na gorąco pokleić - przy topić plastik i zlać w jedną całość?

Napisano

dobry klej 2 składnikowy i będzie hulać ideia.gif

ja u siebie rozwierciłem otwór w kolektorku tak aby wcisnąć trochę ułamaną rurkę ( umie pękła na samym dole)obsmarowałem klejem w około i jest ok.gif

DARKOOO - próbowałem podgrzać opalarką materiał jest taki że nie chce się topić, coś ala ebonit

Napisano
  • Autor

Dzięki jaro190, już znalazłem sobie temat, w którym dyskutowaliście na ten temat. U mnie w ASO w Dąbrowie Górniczej wołają za to aż 200zł, także też będe próbował to skleić. Ja tez mam to ułamane u samej podstawy, a w zasadzie pęknięte(nie urwałem tego całkiem tylko jest pęknięte z jednej strony). Myślałem spróbować zwykłem "super glue" to skleić, ale nie wiem czy da to trawy efekt. A jeśli dwu składnikowy to taka Poxilina dała by radę? Ten klej dwuskładnikowy którym Ty kleiłeś jest do zdobycia tylko na allegro, nie ma go nigdzie u mnie w sklepach.

Napisano

> A jeśli dwu składnikowy to taka Poxilina dała by radę?

Poxilina to kit dwuskładnikowy do łatania rur, tym na pewno niczego nie skleisz. Klej tego samego producenta nazywa się Poxipol. Jeżeli, jak piszą koledzy, to coś daje się kleić klejem dwuskładnikowym (nie jest to oczywiste w przypadku plastiku), to Poxipol na pewno się nada.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.