Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowa Epica?

Featured Replies

Napisano

Insignia ze znaczkiem Chevroleta biglaugh.gif?

Przydałby się... za jakieś 4-5 lat jako używka wink.gif

Napisano

> Chyba jednak bedzie link

Jeden minus. Chevrolet Malibu to nie jest Epica. pad.gif Co te pismaki wymyslaja.

The seventh generation Malibu is built on a revised version of the long-wheelbase Epsilon platform shared with the Saturn Aura, the Opel Signum, and Pontiac G6. It is assembled in Kansas City, Kansas and Lake Orion, Michigan. Overall it is 3 inches (76 mm) longer with a wheelbase that is six inches (152 mm) longer. Interior room remains mid-size like the previous Malibus, and has been decreased from 101 cubic feet (2.9 m3) to 97.7 cubic feet (2.8 m3) despite having a longer wheelbase, although front legroom has increased from 41.9 in (1,064 mm) to 42.2 in (1,072 mm).[10][14] Rear legroom has decreased from 38.5 in (978 mm) to 37.6 in (955 mm).[15] The interior design has also been completely reworked, with a selection of two-tone color combinations(brick and tan two tone), telescoping steering wheel, higher-quality materials and a twin-cowl dash design.[16] Drag (Cd) is at 0.33.[17]

Napisano

> Jeden minus. Chevrolet Malibu to nie jest Epica. Co te pismaki wymyslaja.

> (...)

Może zrobią z tego też coś dla Europy.

Napisano

> Może zrobią z tego też coś dla Europy.

Moze zwlaszcza, ze to tez bdzie na plycie signum. Ale tam napisali, ze malibu=epica :facpalm:

Napisano

Ja tam nie widze tutaj Insigni.

Ponadto dla mnie to ona jest mniejsza /krotsza niz Epica.

Zoabczymy jak bedzie "odkryta":)

> Insignia ze znaczkiem Chevroleta ?

Pozdrawiam

Arek Epica LMV 09

Napisano

Się wypowiem. Ekhem.

Na forach Malibu analizuje się te zdjęcia w kontekście nieodległej modernizacji Malibu.

Jednak ludzie wyczaili, że to może raczej auto o klasę większe, czyli następca Impali (obecne generacje mają długość: Malibu - ok. 4.8metra, Impala - ponad 5 metrów). Proporcje i jeszcze jakieś rzeczy na to by wskazywały, że ten kamuflarz to nowa Impala albo może dziedziczony z AU Holdenik / Pontiac G8.

Ja osobiście widzę w tym jeżdżącym prototypie Impalę, niż Epicę albo nawet Malibu.

Jest nawet zdjęcie środka (jako Malibu 2012):

2012ChevyMalibuInterior.jpg

Napisano

> Czyli nic nie wiemy i czekamy:)

> Arek Epica LMV 09

Gazety i portale piszą, że to Malibu namierzono. Być może zrobią to jako auto "światowe" (co może, ale nie musi mieć miejsca). W US jeszcze pewnie by się sprzedawał z większym benzyniakiem (nawet V6). W EU większe benzyniaki tylko w klasie premium.

Poczekamy - zobaczymy

Napisano

> Gazety i portale piszą, że to Malibu namierzono. Być może zrobią to jako auto "światowe" (co może,

> ale nie musi mieć miejsca). W US jeszcze pewnie by się sprzedawał z większym benzyniakiem

> (nawet V6). W EU większe benzyniaki tylko w klasie premium.

> Poczekamy - zobaczymy

W EU taki benzyniak niepotrzebny. Mogą tam wsadzić nowe diesle 163 i 184KM. Będzie równie dobrze, jeśli nie lepiej niż u konkurencji.

Napisano

> Chyba jednak bedzie link

a jednak... nowe Malibu. no i mozecie kase zbierac, jesli sie Wam podoba cool.gif

http://aol.it/hToReB

Napisano

> a jednak... nowe Malibu. no i mozecie kase zbierac, jesli sie Wam podoba

> http://aol.it/hToReB

Bardzo ladne auto ale IMO bedzie tylko w USA.

Napisano

> a jednak... nowe Malibu. no i mozecie kase zbierac, jesli sie Wam podoba

> http://aol.it/hToReB

Podoba. Kupiłbym bez zastanowienia.

Napisano

Informacja z autocentrum.pl

Jezeli one beda produkowane w Chinach lub USA to nie wiem czy one beda dobre cenowo. Ponadto nie wiem jak bedzie z jakoscia. W kazdym razie musimy czekac na pojawienie sie modelu na rynku

Zachęcony sukcesem modelu Cruze w europejskim segmencie kompakt, Chevrolet postanowił spróbować swoich sił w klasie średniej. Do walki z Fordem Mondeo i Volkswagenem Passatem dołączy nowe wcielenie sedana Malibu.

Nowe Malibu – w odróżnieniu od poprzedników – będzie produktem globalnym, sprzedawanym na sześciu kontynentach, w ponad 100 krajach. Jego produkcja również nie będzie zlokalizowana w jednym miejscu – wytwarzaniem auta będą zajmowały się fabryki położone m.in. w Stanach Zjednoczonych i Chinach.

O nowym sedanie klasy średniej wiemy jak na razie bardzo niewiele. Chevrolet podzielił się z nami pierwszym obrazkiem modelu (przedstawiającym głównie lampę tylną przywołującą na myśl supersportowe Camaro), zwiastunem video oraz podstawowymi szczegółami technicznymi.

Z tych ostatnich możemy dowiedzieć się, że auto napędzane będzie silnikami 4-cylindrowymi o dużej mocy i niskim spalaniu, rolę skrzyni biegów pełnić będzie głównie nowa 6-stopniowa przekładnia, a zastosowane zawieszenie zostanie zestrojone zgodnie z wymaganiami europejskich kierowców.

Na kiedy zaplanowano debiut nowego Malibu? Chevrolet postanowił odsłonić swojego globalnego sedana już w przyszłym miesiącu, podczas tegorocznego salonu samochodowego w Szanghaju. W kwietniu auto zostanie także pokazane w USA, podczas targów motoryzacyjnych w Nowym Jorku. Premierę rynkową ustalono z kolei na przyszły rok.

Pozdrawiam

Arek Epica LMV 09

Napisano

> Informacja z autocentrum.pl

> Jezeli one beda produkowane w Chinach lub USA to nie wiem czy one beda dobre cenowo.

Tu może być problem. Cena Cruze'a zaraz po debiucie też była wyjątkowo nieatrakcyjna. Rabaty wprowadzono dopiero po ok. roku obecności auta na rynku.

> Ponadto nie

> wiem jak bedzie z jakoscia.

O to jestem spokojny.

> (...)

> Premierę

> rynkową ustalono z kolei na przyszły rok.

> Pozdrawiam

> Arek Epica LMV 09

I tu jest problem, bo to oznacza że auto będzie do kupienia w Europie najwcześniej w 2012. A w rozsądnej cenie być może w 2013. A ja chcę kupić coś w 2011.

frown.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.