Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Philips 4300k a Osram 4300k

Featured Replies

Napisano

Po dlugich oczekiwaniach przyszly do mnie Philipsy 4300K (85122) i musze powiedziec ze jestem rozczarowany...

Patrzac na lampe ladnie biala barwa a na droge zolta

Wczesniej mialem Osram xenarc (66240) rowniez 4300k i swiatlo o niebo lepsze...

Na klosz patrzac mialo odcien niebieski a na drodze ladne biale...

Skad ta roznica jezeli barwa swiatla jest z tym samym oznaczeniem?? :?:

Napisano

> Skad ta roznica jezeli barwa swiatla jest z tym samym oznaczeniem?? :?:

Patrzac obiektywnie, to xenon musi troche popracowac (10h?) zeby barwa swiatła odpowiadala tej z pudełka.

Napisano
  • Autor

> Patrzac obiektywnie, to xenon musi troche popracowac (10h?) zeby barwa swiatła odpowiadala tej z

> pudełka.

czyli sadzisz ze powinno sie "ulozyc" i zmienic barwe na taka jak byly stare zarowki??

Napisano

> czyli sadzisz ze powinno sie "ulozyc" i zmienic barwe na taka jak byly stare zarowki??

jest to możliwe, pojeździj trochę ok.gif

Napisano

> czyli sadzisz ze powinno sie "ulozyc" i zmienic barwe na taka jak byly stare zarowki??

Jak najbardziej, funkeln nówki xenony świecą całkiem inną barwą niż "ustabilizowane".

Napisano
  • Autor

> kliken machen

icon_eek.gif no to pieknie..

z tego co pisze wychodzi na to ze mam podrobe angryfire.gif i jeszcze ciagnalem ja z FR facepalm.gif

ale dzieki wielkie bo duzo mi to tlumaczy ta jakosc swiatla.

Napisano
  • Autor

osram4300k.th.jpg

osramlphilipsr.th.jpg

philips4300k.th.jpg

porownanie moich zarowek - stare osram i nowe philipsy

osram4300k.jpg

philips4300k.jpg

Napisano

nowy ksenon świeci na biało

dopiero po jakimś czasie świeci na niebiesko

a pod koniec jego żywotu świeci na taki malinowy czerwonawy kolor ok.gif

Napisano
  • Autor

> nowy ksenon świeci na biało

> dopiero po jakimś czasie świeci na niebiesko

> a pod koniec jego żywotu świeci na taki malinowy czerwonawy kolor

czyli te moje to jakas tragedia drogowa wink.gif zolte i slabe w porownaniu do osrama.

Napisano

> czyli te moje to jakas tragedia drogowa zolte i slabe w porownaniu do osrama.

nie wiem OCB tam u Ciebie... tongue.gif

ale ja mam na aucie jednego Osrama i Philipsa... świeca identycznie ok.gif

Napisano
  • Autor

> nie wiem OCB tam u Ciebie...

> ale ja mam na aucie jednego Osrama i Philipsa... świeca identycznie

koles powiedzial ze przysle mi inny zestaw ale najpierw rozezna sprawe czemu tak jest bo sie zdziwil jak mu zdjecia wyslalem.... a jak nie to kupie osramy w PL bo bede za 2 tygodnie to przez allegro kupie.. widzialem ze maja po 130zl sztuke oznaczenie 66240 - takie mialem wczesniej.

Napisano

> koles powiedzial ze przysle mi inny zestaw ale najpierw rozezna sprawe czemu tak jest bo sie

> zdziwil jak mu zdjecia wyslalem.... a jak nie to kupie osramy w PL bo bede za 2 tygodnie to

> przez allegro kupie.. widzialem ze maja po 130zl sztuke oznaczenie 66240 - takie mialem

> wczesniej.

yhm... ja tez kupowałem oba na allegro co prawda jakieś dwa lata temu... tongue.gif

Napisano
  • Autor

ja philipsa przez ebay z francji przyszly.

hmmm chyba zmienily kolor na bardziej bialy. sob.gif

Napisano

> ja philipsa przez ebay z francji przyszly.

> hmmm chyba zmienily kolor na bardziej bialy.

he jeszcze sie okaże ze będą dobre palacz.gif

Napisano
  • Autor

> he jeszcze sie okaże ze będą dobre

mozliwe smile.gif

ciekawia mnie jeszcze te nowe osram 5000K ciekawe jak swieca w porownaniu do 4300k

• 4 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

no i te moje niby orginalne philipsy zaczely migac sick.gif

juz czekam na odpowiedz sprzedawcy bo mam ich dosc i niech je sobie bierze w pi......

zobaczy co zaproponuje wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

u mnie okazało się, że też mam 1 philipsa i 1 osrama xenarac

świeciły równo, takim samym kolorem i siłą

ale niedawno zauważyłem że osram siada, zmienia barwę na fioletową,

zakupiłem philipsa d2s+

nie mam ich pod ręką ale postaram się zrobic zdjęcie makro i wrzucić,

jeszcze ich nie montowałem to nie wiem jak prażą.....

Napisano
  • Autor

moje niby philipsy siadly i czekam na nowe.. koles wysyla nowe niby z niemiec maja isc.. i jhuz tak 2 tydzien..

Mam dosc.. zabic mi sie go chce bo jedna lampa sie wylacza a 2 sobie miga... sciana.gif

zastanawiam sie czy nie kupic te nowe osram 66240cbi - 5k sa drozsze i nowoscia na rynku i moze jeszcze ich nie dali rady podrobic confused.gif

Napisano

A te są jakie ? Kto rozpozna ? ori czy chińska podróba ?

62756532.jpg

11371427.jpg

33971131.jpg

Napisano
  • Autor

> A te są jakie ? Kto rozpozna ? ori czy chińska podróba ?

w tym watku jest link do strony gdzie sa opisane palniki i zdjecia orginalu i nie orginalu smile.gif

(zauwazylem ze niektore zdjecia juz sie zmienily ale poczytaj watek) smile.gif

http://www.motonews.pl/forum/?op=fvt&t=223141&c=0&f=9

Napisano

dalszych zdjęć nie będę zamieszczał

a zdjęcia w w/w wątku o podróbkach nie uwzględnia 1 różnicy, porównywane są d2s i d2s z +

i teraz kwestia czy w tych z + zmieniła się konstrukcja obudowy żarnika czy nie ?

bo też mam dokładne (nawet lepsze zdjęcia niż te) ale porównanie żarnika philipsa z + i bez....

Napisano
  • Autor

Ogolnie z watku mozna sie dowiedziec ze podrobki sa slabo jakosciowo zrobione.. tzn nierowne palniki , krzywe napisy, niby koles pisze ze orginaly philipsa posiadaja okragla blaszke w srodku (ala obejme) a miejsce polaczenia z wtyczka ma laczenie na tym metalowym ringu....

Ja wczoraj zakupilem Osram d2s xenarc 66240cbi i montowac bede w sobote, zdjecia moge dac po weekendzie.

Napisano

> Ogolnie z watku mozna sie dowiedziec ze podrobki sa slabo jakosciowo zrobione.. tzn nierowne

> palniki , krzywe napisy, niby koles pisze ze orginaly philipsa posiadaja okragla blaszke w

> srodku (ala obejme) a miejsce polaczenia z wtyczka ma laczenie na tym metalowym ringu....

> Ja wczoraj zakupilem Osram d2s xenarc 66240cbi i montowac bede w sobote, zdjecia moge dac po

> weekendzie.

to o czym piszesz to ta różnica po lewej philips z + a po prawej bez +

77146369.jpg

a tutaj jeśli chodzi o nadruk

70897711.jpg

no i osram xenarac/philips/philips +

54549922.jpg

Napisano
  • Autor

> to o czym piszesz to ta różnica po lewej philips z + a po prawej bez +

> a tutaj jeśli chodzi o nadruk

> no i osram xenarac/philips/philips +

osram xenarc 66240 po lewej tak??moj stary wyglada jak ten z prawej..... i podobnie wygla philips (ktory mi umarl) ale nadruk mam ze to na licencji philips sick.gif zorientowalem sie wczoraj wieczorem sick.gif

ale widzialem podroby philipsa i nadruk byl totalnie krzywo.. jak wyszedl im tak byl.. na twoich wyglada identycznie smile.gif rowno i ladnie..

a te philips + widzisz jakas roznice w swietle?? w porownaniu do normalnego??

Napisano

mam wrazenie że + mocniej świeci chociaż musiałbym po podmieniać żarówki bo może to tylko złudne odczucie, no i może jeszcze się nie rozświeciły bo mam wrażenie jakby minimalnie 1 świecił ciut inną barwą bardziej żółtawą ale im dłużej się wpatruję to zaczynam wątpić w różnice ? narazie nie narzekam

Napisano
  • Autor

> mam wrazenie że + mocniej świeci chociaż musiałbym po podmieniać żarówki bo może to tylko złudne

> odczucie, no i może jeszcze się nie rozświeciły bo mam wrażenie jakby minimalnie 1 świecił

> ciut inną barwą bardziej żółtawą ale im dłużej się wpatruję to zaczynam wątpić w różnice ?

> narazie nie narzekam

a to ciekawe.. jeszcze sa wersje WR czy jakos tak i niby maja 6k... ciekawe.. tylko ze na stronie philipsa zadnego info nie ma na wersje + czy cos innego... zastanawiajace to jest dla mnie najbardziej

Napisano
  • Autor

w niedziele zalozylem nowe zarowki osram cool blue 5000K i swiatllo jest swietne, biale bez jakis zoltych odcieni itp...

Niestety pieniedzy za stare zlomy (miesieczne) raczej nie uda mi sie odzyskac bo ebay pomaga w takich sytuacjach do 45dni a facet mnie zwodzil ze wyslal to i owo itp.. ogolnie mily z gadki ale kawal h...ja bo dobrze wiedzial ze poklamie i moze mnie olac.. teraz nie odpisuje i ebay mowi by zadzwonic do gada porozmawiac ew. zglosic sprawe na policje.. ale jakos nie wierze ze cos zrobia bo koles jest w FR a ja w UK no i ebay broni sie 45dniami , paypal rowniez.. sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.