Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niskie zawieszenie na dwa palce

Featured Replies

Napisano

Dwa palce

Jakby to nie zabrzmiało i z czym by się nie kojarzyło to pozwólcie mi proszę na odgrzanie kotleta po raz enty i przepraszam za zakładanie nowego wątku.

Kupiłem Stilo MW dwa tygodnie temu od pierwszego właściciela, z pełną dokumentacją, krajowego ,na wszystko faktury z ASO . Czego chcieć więcej.

Jadę do ASO . Na pytanie co on tak siedzi z przodu a zadziera kuper z tyłu : Stila MW tak mają . Na pytanie czy nie brakuje jakiej osłony silnika : brakuje środkowej, ale są boczne. Wszystko cacy tylko wydech do roboty .

Kupuję . Wracam szczęśliwy, jadę się pochwalić do dziadków (20 m polnej drogi-koleiny i środkiem zeszłoroczna trawa) i szoruję miską po zmarzniętej ziemi .

Szukam na forum odległość od osi koła do krawędzi nadkola 38,5-39,5 u mnie 35,5 cm faktycznie wchodzą ledwo dwa palce jednym słowem do dupy.

Sprężyny zmieniam niebawem na lesjofors , ale mam inne pytanie zmieniać amortyzatory? (sprawność 68%. )

Aha sprężyny poprzedni właściciel zmieniał rok temu wyglądają jak nowe mają nawet jakieś żółte i czerwone kropki.

Napisano

> Dwa palce

LITOŚCI - cytaty tniemy

> czerwone kropki.

zmień na kayaba, ja zmieniałem na takie a kumpel na lejsforsy i pojeździł pół roku...

Napisano

w prawdzie mam 3d , ale...

rok temu zmienilem serie (chyba - w kazdym razie pekla , rozwalila opone itp itd..) na kyb i - jak odbieralem samochod z warsztatu - myslalem ze cos zle zrobili bo przod byl jak w trenowce - w gore.

coz - cieszylem sie kilka miechow - opadl (+/- do tych jak to powiedziano w 1 poscie - niecalych 2 palcow)

dobrze ze jest sztywniejszy

Napisano

kolega ma 1.4 a wy duzo ciezsze jtd. jesli masz w planach wymiane sprezyn to zaloz te od jtd.

Napisano

> kolega ma 1.4 a wy duzo ciezsze jtd. jesli masz w planach wymiane sprezyn to zaloz te od jtd.

Kiepski pomysł, tak mu przód zadrze do góry że będzie pokraka a nie auto.

Napisano

> Kiepski pomysł, tak mu przód zadrze do góry że będzie pokraka a nie auto.

no wiesz.. znajda sie i tacy co mu zaproponuja magiczne gumowe tulejki..

Napisano

No cóż, do niskiego przodu trzeba się przyzwyczaić, mam ten sam problem wink.gif

Co do spręzyn to obowiązkowo wymień, tylko wstaw coś porządnego, np. monroe.

Co do amorków to one nie mają zadnego* wpływu na wysokość samochodu także jeśli nie tłucze to nie musisz wymieniać, ze strawnością róznie bywa... czasem na nowych pokazuje 70% smile.gif

Na forum znajdziesz pełno patentów na podwyższenie przodu, tulejki, usztywniacze etc. ale raczej nici z tego, albo kompletne druciarstwo, puki co nikt nie opatentował jakiegoś skutecznego i bezpiecznego sposobu na podwyższenie, trzeba się przyzwyczaić, ja jak mam farta to nawet na koleinach asfaltowych przycieram osłonę wink.gif

* - dla nadgorliwych, może ma wpływ 1-2mm, ale IMO wielkość pomijalna, 99,9% wysokości to sprężyny (no i ofc. gumy/łożyska wchodzące do kolumny które za głęboko z czasem wchodzą obniżając samochód, ale nowe troche kosztuję.... kolega tez może o nich pomyśleć).

Pozdrawiam.

Napisano

> Na forum znajdziesz pełno patentów na podwyższenie przodu, tulejki, usztywniacze etc. ale raczej

> nici z tego, albo kompletne druciarstwo, puki co nikt nie opatentował jakiegoś skutecznego i ...

"pelno" ??

co jeszcze poza gumami w sprezyny i ta smieszna tulejka w gorne mocowanie (do zamontowanie ktorej trzeba zdemontowac amortyzator...) miales na mysli ?

Napisano

> "pelno" ??

> co jeszcze poza gumami w sprezyny i ta smieszna tulejka w gorne mocowanie (do zamontowanie ktorej

> trzeba zdemontowac amortyzator...) miales na mysli ?

Tzn. może się źle wyraziłem, miałem na myśli że kolega znajdzie 'pełno' tematów o tym problemie i próbach/pomysłach na podwyższenia.

Napisano

> Na pytanie czy nie brakuje jakiej osłony silnika : brakuje środkowej, ale są boczne.

U mnie od nowości nie było osłony środkowej.

Napisano
  • Autor

> U mnie od nowości nie było osłony środkowej.

Tak się właśnie zastanawiałem w żadnym dotychczasowym aucie nie miałem takowych osłon, ale tu są wyraźne ślady mocowania i oberwania środkowej a skoro się jeszcze cieszę nowym autem to założę i zobaczymy.

Napisano

> Tak się właśnie zastanawiałem w żadnym dotychczasowym aucie nie miałem takowych osłon, ale tu są

> wyraźne ślady mocowania i oberwania środkowej a skoro się jeszcze cieszę nowym autem to założę

> i zobaczymy.

u mnie jazda bez środkowej osłony kończyła się wymianą alternatora

Napisano
  • Autor

Założyłem sprężyny Sachs. Zobaczymy na ile warte są swojej ceny.

185zł/szt. Poprzednie były Kayaba.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.