Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Które miejsce w podwoziu na lewarek

Featured Replies

Napisano

Tak ostatnio sie zastanawiam gdzie w uno jest miejsce aby podłożyć lewarek ? Tzn. w cc była pod siedzeniami taka wzmocniona belka, płoza pod którą można było podłożyć lewarek i napewno nie wbił się w podłoge. Tutaj w uno sądze że nie ma sensu podkładać lewarka pod progi bo pewnie wpadnie i będzie finito, tak samo pod siedzeniami nie ma tej wzmocnionej belki. Chciałbym tylko wiedzieć gdzie jest takie uniwersalne miejsce do podłożenia w unoku aby dźwignąć jednocześnie dwa koła i aby nie narobić szkód typu "lewarek wpadł w podłogę"

Napisano

progi to miejsce na lewarek, ale hm.... jak za nie nie podniesiesz to bym je wymienił i dopiero myślał dalej

co do reszty, za wahacz, tj jego mocowanie do nadwozia chwytaj, albo tak jak ja (pomimo iż mogę spokojnie za próg łapać) kawałek metrowej deski pod próg i podłogę i hydraulikiem w górę.

zapytasz czemu hydraulik i czemu tutaj, odpowiem że inaczej koła mi na ziemi by zostały a lewarek by się skoczył, w tym popularna żaba

Napisano

na progu masz wytłoczone dwa trójkąty skierowane jednym wierzchołkiem w dół i tam na progu podkładasz oryginalny lewarek, w moim tak było

Napisano

> gdzie w uno jest miejsce aby podłożyć lewarek ?

hie hie, tego miejsca już Twoje uno raczej nie ma, nawet jeśli progi wyglądają ładnie. Radzę ci wywal oryginalny lewarek i zastąp go np. takim który możesz podłożyć pod wahacz, czyli taki:

podnosnik-hydrauliczny-2t-8kg-tp_2028497539588410274.jpg.

Ja używam lewarka od Tico, też jest bardzo dobry, ma długą korbe i można nią kręcić pod różnymi kątami: Tak wygląda lewar tico

Napisano

> Tak ostatnio sie zastanawiam gdzie w uno jest miejsce aby podłożyć lewarek ? Tzn. w cc była pod

> siedzeniami taka wzmocniona belka, płoza pod którą można było podłożyć lewarek i napewno nie

> wbił się w podłoge. Tutaj w uno sądze że nie ma sensu podkładać lewarka pod progi bo pewnie

> wpadnie i będzie finito, tak samo pod siedzeniami nie ma tej wzmocnionej belki. Chciałbym

> tylko wiedzieć gdzie jest takie uniwersalne miejsce do podłożenia w unoku aby dźwignąć

> jednocześnie dwa koła i aby nie narobić szkód typu "lewarek wpadł w podłogę"

w moim uniaczu normalnie podstawiam hydraulika pod rant od progu i do góry nic sie nie wgniata a na pewno nie wpada lewarek do progu

Napisano
  • Autor

> na progu masz wytłoczone dwa trójkąty skierowane jednym wierzchołkiem w dół i tam na progu

> podkładasz oryginalny lewarek, w moim tak było

Patrzyłem wczoraj i nie znalazłem takiego trójkąta, wydaje mi sie że najlepszym pomysłem będzie deska i pod wachacz. Progi może są jeszcze twarde ale już miejscami zaczyna brać, jest i mała dzirka to nie ma co ryzykować.

Kiedyś w moim cc miałem kompletnie pusty metal w progu tzn. mogłem palcem robić dziury w nim. Oddałem do mechanika i zapomniałem powiedzieć żeby nie dźwigał za progi, po powrocie zobaczyłem cały pokrzywiony próg.

Napisano

NIE ZAKŁADAĆ LEWARKA JAK W INSTRUKCJI NA PRÓG BO COŁY TAK WGNIOTŁEM ku,wa!.(a podłoge,progi mam jeszcze bez nadmiaru rudej).

Z przodu i w połowie auta maszdospawane takie uszy do podłogi z dziurą w środku na tym najlepiej podnosić.

A jak masz hydrauliczny podnośnik to z przodu o wahacz lub tył tez o wahacz najlepiej.

Napisano
  • Autor

> NIE ZAKŁADAĆ LEWARKA JAK W INSTRUKCJI NA PRÓG BO COŁY TAK WGNIOTŁEM ku,wa!.(a podłoge,progi mam

> jeszcze bez nadmiaru rudej).

> Z przodu i w połowie auta maszdospawane takie uszy do podłogi z dziurą w środku na tym najlepiej

> podnosić.

> A jak masz hydrauliczny podnośnik to z przodu o wahacz lub tył tez o wahacz najlepiej.

Tak zgadza sie, są tam uszy z dziurą. Tak naprawde to nigdy nie wiedziałem do czego one służą.

Widać dobrze że zapytałem bo miałbym również lewarek wbity w próg.

Napisano

> NIE ZAKŁADAĆ LEWARKA JAK W INSTRUKCJI NA PRÓG BO COŁY TAK WGNIOTŁEM ku,wa!.(a podłoge,progi mam

> jeszcze bez nadmiaru rudej).

Bo od środka masz próchno ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.