Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś stuka ale co??

Featured Replies

Napisano

Mam mały problem, mianowicie coś mi z tyłu puka, stuka.

Mechanik dziś rozłożył ręce i stwierdził że nie wie co puka.

Tuleje podobno są ok, auto ma przejechane prawie 85kkm, mi osobiście wydaje się że to może amorki pukają....bo nie były wymieniane przez 80kkm zlosnik.gif

Napisano

> Mam mały problem, mianowicie coś mi z tyłu puka, stuka.

> Mechanik dziś rozłożył ręce i stwierdził że nie wie co puka.

> Tuleje podobno są ok, auto ma przejechane prawie 85kkm, mi osobiście wydaje się że to może amorki

> pukają....bo nie były wymieniane przez 80kkm

mi jak pukało to też myślałem ,że amorki.Okazało sie że spręzyna pękła (pół zwoju)

odkręć amorek i wyjmij sprężyne i zobacz czy nie jest złamana na dole.

Napisano

Jak tuleje są w porzadku, a podejrzewasz amory, to wywal amory i przejedź sie bez nich. Tylko bez wariacji i nie po duzych dziurach, zeby sprezyna nie wyleciala ok.gif

Napisano
  • Autor

Tak też mysle zrobić smile.gif

A amory i tak profilaktycznie wymienie.

Napisano

Witam

W moim SC tylne tuleje nie wytrzymują więcej jak 50 kkm. Więc jak już mają przejechane 85 kkm to wielce prawdopodobne że to one stukają.

Napisano

Zobacz czy w bagażniku nie masz czego co puka bo tak też bywa. Mechanik rozkłada ręce, a w bagażniku jakieś pudełko czy coś puka o karoserię albo klucz do kół w kole zapasowym. Opróżnij bagażnik i zrób rundkę. Słyszałem historię, że kobieta przyjechała autem i że coś jej stuka. Nikt nie wiedział co. Okazało się, że parasolka w bagażniku stukała o plastiki i stuknie zniknęło!

Napisano

> Zobacz czy w bagażniku nie masz czego co puka bo tak też bywa. Mechanik rozkłada ręce, a w

> bagażniku jakieś pudełko czy coś puka o karoserię albo klucz do kół w kole zapasowym. Opróżnij

> bagażnik i zrób rundkę. Słyszałem historię, że kobieta przyjechała autem i że coś jej stuka.

> Nikt nie wiedział co. Okazało się, że parasolka w bagażniku stukała o plastiki i stuknie

> zniknęło!

albo mocowanie gasnicy stuka, zadna nowosc biglaugh.gif

Napisano

> albo mocowanie gasnicy stuka, zadna nowosc

Albo tłumik.... i tera się nie śmieje smile.gif

Napisano

> Albo tłumik.... i tera się nie śmieje

U mnie podczas jazdy otwierała się klapa bagażnika i stukała na wybojach. A odgłos był taki jakby amortyzator się skończył biglaugh.gif

Napisano

> albo mocowanie gasnicy stuka, zadna nowosc

u mnie tak było waliło z bagażnika niemiłosiernie okazało się że mocowanie gaśnicy już ta podkładka w budzie poluzowała się i przy nierównościach latała gaśnica z nią sick.gif

zmuszony byłem gaśnice pożegnać clown.gif

Napisano

> Albo tłumik.... i tera się nie śmieje

To prawda. Ja dziś byłem na stacji diagnostycznej bo też mi coś stukało. Teraz mi się wydaję że już jest ok. Przyczyną właśnie był tłumik bo na nierównościach obijał się o nadwozie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.