Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ATS classic 6'' - problem

Featured Replies

Napisano

Po pierwszym wyważeniu od 60km/h zaczynało się bicie, przy prędkościach grubo ponad 100km/h jest całkiem źle, drugie wyważenie - do 100 jest względnie, od stu w górę zaczyna się telepanie.

Guma nankang 165/55/13.

Dystanse mam tylko z przodu - 5mm, tyl wszedł bez niczego.

Co może być, że się kupiasto jeździ?

Napisano

> Po pierwszym wyważeniu od 60km/h zaczynało się bicie, przy prędkościach grubo ponad 100km/h jest

> całkiem źle, drugie wyważenie - do 100 jest względnie, od stu w górę zaczyna się telepanie.

> Guma nankang 165/55/13.

> Dystanse mam tylko z przodu - 5mm, tyl wszedł bez niczego.

> Co może być, że się kupiasto jeździ?

Czyściłeś miejsca przylegania?

Zmień oponiarza smile.gif Mój mi wyważa z dokładnością do 1g smile.gif

Napisano
  • Autor

> Czyściłeś miejsca przylegania?

> Zmień oponiarza Mój mi wyważa z dokładnością do 1g

Wyważone jest ok.

Aaa nie wspomniałem, że w trzech kołach mam śruby od stalówek, a w jednej szpilki - może to mieć znaczenie jakiekolwiek?

Śruby zwykle, nie pływaki.

Napisano

> Wyważone jest ok.

> Aaa nie wspomniałem, że w trzech kołach mam śruby od stalówek, a w jednej szpilki - może to mieć

> znaczenie jakiekolwiek?

> Śruby zwykle, nie pływaki.

Moze, moga zle na piascie siedziec, otwor masz roztoczony?

Dokrecanie takich felg tez ma znaczenie a znajac Ciebie to Ci je wulkanizator przyyebal pneumatem i zle siadly sick.gif

Napisano

> Wyważone jest ok.

> Aaa nie wspomniałem, że w trzech kołach mam śruby od stalówek, a w jednej szpilki - może to mieć

> znaczenie jakiekolwiek?

> Śruby zwykle, nie pływaki.

Ma to duże znaczenie.

Jak tak założyłem koła od Mini do 126p - bez śrub pływających i koło w czasie jazdy się odkręciło, a najpierw strasznie telepało.

Napisano

facepalm.gif

Lepo, zrób to porządnie.

Przede wszystkim, czy dobrze roztoczyłeś otwór w felgach, bo jest o 1 czy 2mm mniejszy niż fiatowski.

Secundo, atsy mają rozstaw 4x100, więc załóż jak trzeba PŁYWAKI, a nie część takich, a część takich...

I zmień wulkanizatora, bo jak obsługuje Cię z takim zestawem, to dobrze o nim nie świadczy...

275490107-glaszcze.gif

Napisano

Mi przy rekinach też telepało. Wywaliłem odważniki, pojechał do wulkanizata, wyważył na nowo i nic nie telepie. Oczywiście komplet śrub pływających!

Napisano

apropo pływaków, to jak kiedyś byłem wyważyć koła u wulkanizatora i zobaczył, że mam pływaki, to powiedział "co to to ? jak można z tym jeździć, przecież to niebezpieczne i w ogóle to nie może tak być...do fiata rozstaw tylko 4x98..."

i jeszcze mam pytanie, jak mam classici i są roztoczone na piaste fiata, a mam dystans wielkości piasty vw/audi czyli o ten 1mm mniejszy(bo mam et bodajże 36 hmm.gif taki że musze dać dystans na przód min 15mm ) czy ileś to musze dawać pierścienie centrujące ?

taki misz masz zlosnik.gif

Napisano

> apropo pływaków, to jak kiedyś byłem wyważyć koła u wulkanizatora i zobaczył, że mam pływaki, to

> powiedział "co to to ? jak można z tym jeździć, przecież to niebezpieczne i w ogóle to nie

> może tak być...do fiata rozstaw tylko 4x98..."

> i jeszcze mam pytanie, jak mam classici i są roztoczone na piaste fiata, a mam dystans wielkości

> piasty vw/audi czyli o ten 1mm mniejszy(bo mam et bodajże 36 taki że musze dać dystans na

> przód min 15mm ) czy ileś to musze dawać pierścienie centrujące ?

> taki misz masz

hmm.gif że co?

jak masz dystans o średnicy 1mm mniejszy niż wałek, to sorry, ale jest to pasowanie zbyt ciasne, żeby chyba nawet młotem weszło biglaugh.gif

z tego co pamiętam, to z przodu dystans mógł być 10mm, a z tyłu null i mozna było gruuubo śmigać, naturalnie tam gdzie to jest dozwolone skromny.gif

Napisano

chodzi mnie o to że iż tam gdzie się zakłada na piaste dystans to on ma średnice fiatowska, ale z tej strony co się zakłada felge jest tak jakby średnica pod atsy, ALE kupiłem atsy które ktoś roztoczył na średnice fiatowska i pomiędzy felga a kołnierzem centrujacym dystansu jest może z 1mm luzu o to mnie chodziło 270751858-jezyk.gif

Napisano

> chodzi mnie o to że iż tam gdzie się zakłada na piaste dystans to on ma średnice fiatowska, ale z

> tej strony co się zakłada felge jest tak jakby średnica pod atsy, ALE kupiłem atsy które ktoś

> roztoczył na średnice fiatowska i pomiędzy felga a kołnierzem centrujacym dystansu jest może z

> 1mm luzu o to mnie chodziło

Zmień pierścienie centrujące w takim razie.

Napisano

> Zmień pierścienie centrujące w takim razie.

nie tyle zmień co załóż bo właśnie o ten milimetr się rozchodzi i nie ma siły żeby nie biło

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.