Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Autoadaptacja

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie odnośnie autoadaptacji, jak prawidłowo powinna być wykonana. Siedzę jużdobre dwie godziny i nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi, przestudiowałem nawet Elearn i nic. Może ktoś z kolegów zna odpowiedź i się nią podzieli, za co z góry dziękuję.

Napisano

autoadaptacja klimy rozumiem?

wciskasz jednocześnie auto i mono. pojawia się odliczanie. jak dojdzie do zera puszczasz auto i mono. klima sobie kombinuje, a jak wszystko skończy i nie ma błędów wraca do wyświetlania normalnych wskazań

tyle IThankYou.gif

działkę pod hasłem "używaj szukajki" itd zostawiam innym 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Precyzując, chodzi mi o silnik.

Napisano

Ale rozumiem że masz kabel i FES'a?

Przekręcasz kluczyk na MAR. Po połączeniu z silnikiem dajesz w zakladce F7 "wykonaj". Odpalasz silnik, lampka check mruga. Czekasz aż się nagrzeje, i 3 ,4 razy wkrcęcasz go na 4500rpm na 2-3 sekundy.

Jak nie pomoze to 3 razy do odciecia - ktos napisał że dopiero wtedy zgasła mu ikonka check'a.

Tak tez było gdy robilismy to na 1.6.

Najlepiej jak by Bas to potwierdził...

Napisano
  • Autor

> Ale rozumiem że masz kabel i FES'a?

> Przekręcasz kluczyk na MAR. Po połączeniu z silnikiem dajesz w zakladce F7 "wykonaj". Odpalasz

> silnik, lampka check mruga. Czekasz aż się nagrzeje, i 3 ,4 razy wkrcęcasz go na 6000rpm na

> 2-3 sekundy.

> Jak nie pomoze to 3 razy do odciecia - ktos napisał że dopiero wtedy zgasła mu ikonka check'a.

> Tak tez było gdy robilismy to na 1.6.

> Najlepiej jak by Bas to potwierdził...

O właśnie o to mi chodzilo, Fesa i kabel mam.

Napisano

Nie mniej poczekajmy na Bas'a albo kogo kto to potwierdzi - lampka po wcisnieciu F10 mruga a sygnał "bee bee bip" wyje caly czas i nie jest to przyjemne, gdyby cos poszło nie tak i trzeba by z tym chwile jeździć sick.gif

Napisano
  • Autor

> Nie mniej poczekajmy na Bas'a albo kogo kto to potwierdzi - lampka po wcisnieciu F10 mruga a sygnał

> "bee bee bip" wyje caly czas i nie jest to przyjemne, gdyby cos poszło nie tak i trzeba by z

> tym chwile jeździć

Ok, w takim razie czekamy na potwierdzenie.

Napisano

> Najlepiej jak by Bas to potwierdził...

BAS nie udziela sie juz na forum.

Napisano

Tak jak kolega wcześniej napisał. Najlepiej skasować autoadaptację na rozgrzanym silniku, oszczędzasz swój czas. Potem 3-4 razy do odcięcia i migająca kontrolka "check-a" powinna zgasnąć jeżeli nie będzie chciała powtórzyć zabieg zwiększania obrotów.

Napisano
  • Autor

> Tak jak kolega wcześniej napisał. Najlepiej skasować autoadaptację na rozgrzanym silniku,

> oszczędzasz swój czas. Potem 3-4 razy do odcięcia i migająca kontrolka "check-a" powinna

> zgasnąć jeżeli nie będzie chciała powtórzyć zabieg zwiększania obrotów.

Ok. Dzięki za odpowiedzi, dziś sprawdzę i opiszę czy zadziałało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.