Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nadmuch 2 biegowy a 3 biegowy

Featured Replies

Napisano

aby zmienić nadmuch z 2 biegowego na 3 biegowy wystarczy zmienić panel sterowania czy silniczek wentylatora też hmm.gif

Napisano

> aby zmienić nadmuch z 2 biegowego na 3 biegowy wystarczy zmienić panel sterowania czy silniczek

> wentylatora też

Wentylator chyba też, nie znam nawiewu 2 biegowego jednak mając taki 3 biegowy przypuszczam że jest tak samo h.. jak ten dwu wink.gif

Napisano

> aby zmienić nadmuch z 2 biegowego na 3 biegowy wystarczy zmienić panel sterowania czy silniczek

> wentylatora też

silnik wiatraka zostaje ten sam. ja mam sterowanie 4. biegowe i działa tak samo, jak z fabrycznym suwakiem a nawet lepiej, no bo mam w końcu 4 biegi! waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> silnik wiatraka zostaje ten sam. ja mam sterowanie 4. biegowe i działa tak samo, jak z fabrycznym

> suwakiem a nawet lepiej, no bo mam w końcu 4 biegi!

a skąd wziąłeś 4 biegową regulacje?? zlosnik.gif

Napisano

> a skąd wziąłeś 4 biegową regulacje??

takie regulatory były montowane m.in. w peloponezach biglaugh.gif

na fotce widać dodatkowe klawisze w fazie montażu - 1. z lewej jest odpowiedzialny za sterowanie wiatraka (podczas przeglądu w SKP diagnosta usilnie chciał za ich pomocą włączyć światła hehe.gif tym czasem one nie obsługują świateł mijania).

284847772-KopiaDSC04287.JPG

post-109606-14352512189527_thumb.jpg

Napisano

ciekawa koncepcja z tymi przyciskami, tylko z tego co pamiętam dmuchawa od leopolda miała 2 biegi i przycisk działał na zasadzie off-on-on gdzie z silniczka dmuchawy wychodziły 2 kable "+" od biegu I i II

Napisano

> wentylatora też

W moim unie to nadmuch tylko haasował.

Napisano

> ciekawa koncepcja z tymi przyciskami, tylko z tego co pamiętam dmuchawa od leopolda miała 2 biegi

> i przycisk działał na zasadzie off-on-on gdzie z silniczka dmuchawy wychodziły 2 kable "+" od

> biegu I i II

W późniejszych wersjach w przycisku był bezstopniowy regulator obrotów - im mocniej się go wcisnęło, tym szybciej kręciła się dmuchawa.

Napisano

musisz zmienic panel sterowania na 3 biegowy i silnik tez trzeba zmienic na 3 biegowy.

Napisano
  • Autor

> musisz zmienic panel sterowania na 3 biegowy i silnik tez trzeba zmienic na 3 biegowy.

a miało być tak pięknie sciana.gif

Napisano

> musisz zmienic panel sterowania na 3 biegowy i silnik tez trzeba zmienic na 3 biegowy.

no co ty nie powiesz? obejrzałeś schemat? i jeszcze powiedz, że ja musiałem dać silnik 4.biegowy... icon_eek.gif

do silnika wchodzą tylko 2 kable: + i -. jak chcesz, to dam ci się pobawić takim silniczkiem i rusza on już od - powiedzmy - 5V, jeśli dysponujesz jakimś regulowanym zasilaczem. tam nie ma żadnej filozofii: to nie silnik z wycieraczek.

Napisano

> ciekawa koncepcja z tymi przyciskami, tylko z tego co pamiętam dmuchawa od leopolda miała 2 biegi

> i przycisk działał na zasadzie off-on-on gdzie z silniczka dmuchawy wychodziły 2 kable "+" od

> biegu I i II

jak zauważył OldHorse - były przyciski bezstopniowe, z płynną regulacją, ale były też 4.pozycyjne, skokowe i ja taki mam.

Napisano

> no co ty nie powiesz? obejrzałeś schemat? i jeszcze powiedz, że ja musiałem dać silnik 4.biegowy...

> do silnika wchodzą tylko 2 kable: + i -. jak chcesz, to dam ci się pobawić takim silniczkiem i

> rusza on już od - powiedzmy - 5V, jeśli dysponujesz jakimś regulowanym zasilaczem. tam nie ma

> żadnej filozofii: to nie silnik z wycieraczek.

Widać to zależy od modelu, bo u mnie do silnika kostka ma cztery styki i wchodzą do niego cztery przewody.

Napisano

no to cie oswiece i powiem ze ja mam 4 przewody do wentylatora icon_rolleyes.gif

i tak samo bylo 5 innych wentylatorach ktore mialem w lapie

dwu biegowy ma 3 przewody

Napisano

A ja ponawiam pytanie, na które kiedyś nie uzyskałem odpowiedzi: czy trzybiegowa dmuchawa jest bardziej wydajna od dwubiegowej ?

Napisano

> A ja ponawiam pytanie, na które kiedyś nie uzyskałem odpowiedzi: czy trzybiegowa dmuchawa jest

> bardziej wydajna od dwubiegowej ?

NIE

Napisano

> A ja ponawiam pytanie, na które kiedyś nie uzyskałem odpowiedzi: czy trzybiegowa dmuchawa jest

Jest palacz.gifok.gif

Napisano

> NIE

> Jest

spineyes.gif

P.S. Moja dmuchawa na 3cim biegu dmucha średnio ciepłym powietrzem(ogólnie ogrzewanie w uno jest do dupy ok.gif )

Napisano

> P.S. Moja dmuchawa na 3cim biegu dmucha średnio ciepłym powietrzem(ogólnie ogrzewanie w uno jest do

> dupy )

to chyba w Twoim jest do d... zeby.GIF

u mnie to jest tak przy tak od -5 do 0stopni pana celsjusza:

chodzi sobie na ssaniu oink.gif minutę-półtora, przez ten czas otwieram bramę, wsiadam, włączam radio, światła, zapinam pasy, właczam dmuchawę na 1 i ogrzewanie tak na prawie max... bla bla bla... wyjeżdżam wyłączam ssanie i jadym. Po 2-3km (zależy ile i czy będę stał na światłach tych jedynych! zeby.GIF) zaczyna lecieć ciepłe powietrze smile.gif

Napisano

> Po 2-3km (zależy ile i czy będę stał na światłach tych

> jedynych! ) zaczyna lecieć ciepłe powietrze

muszę cie rozczarować bo u mnie ciepłe powietrze(nie gorące) leci po 300metrach, gdy od razu odpalam silnik i jadę. Raczej nigdy tak nie robię bo wtedy silnik rozgrzewa się o wiele dłużej. Natomiast na ciepłym silniku na 3cim biegu dmuchawy mało wydajna nagrzewnica nie daje tak gorącego powietrza jak na 2gim tylko jak pisałem wyżej "średnio ciepłe" ok.gif . Jak wszyscy pewnie wiemy na 2gim biegu ledwo co dmucha więc jest "do dupy" zeby.GIF

Napisano

> no to cie oswiece i powiem ze ja mam 4 przewody do wentylatora

> i tak samo bylo 5 innych wentylatorach ktore mialem w lapie

> dwu biegowy ma 3 przewody

a ja powiem tak: silnik wiatraka potrzebuje do życia tylko plusa i minusa.

poniżej masz fragment schematu - sterowanie oporowe. aby wprowadzić moją modernizację przeciąłem jedynie przewód HL gdzieś pomiędzy kierownicą a panelem środkowym i włączyłem tam wspominany sterownik z peloponeza. fabryczny suwak musi być wtedy w pozycji MAX wianie i gitarrrra waytogo.gif jak to wytłumaczysz? niewiem.gif

284850205-Kopia5%281%29.jpg

284850205-Kopia7.jpg

post-109606-14352512196639_thumb.jpg

Napisano

Słuchaj ja sie z toba nie bede kłocił, schemat swoje a praktyka swoje, widocznie byly dwojakie sposoby sterowania tym ustrojstwem.

Tylko tak jak juz pisalem jeszcze w zadnym uno sie nie spotkalem z tym sterowaniem ktore jest przedstawione na schemacie, SX ktorego mialem tez mial 3 biegi i wentylator z 4 przewodami.

Napisano

> (ogólnie ogrzewanie w uno jest do

> dupy )

Bo trzeba pilnować poziomu płynu w chłodnicy, regularnie dolewać i odpowietrzać co jakiś czas nagrzewnicę, wtedy grzeje aż miło.

Napisano

trzybiegowa daje tylko wieksza mozliwosc regulacji, przy obrotach max dmuchaja tak samo (mialem 2 biegowa i mam 3 biegowa - wymiana zespolu nagrzewnicy)

Napisano

albo założyć inną nagrzewnicę 270635636-JUMP2.gif która grzeje, i dmucha jak powinna

Napisano

> trzybiegowa daje tylko wieksza mozliwosc regulacji, przy obrotach max dmuchaja tak samo (mialem 2

> biegowa i mam 3 biegowa - wymiana zespolu nagrzewnicy)

THX. Czyli nie warto kombinować - nie przeszkadza mi mała możliwość regulacji, tylko mała maksymalna wydajność nawiewu.

Napisano

> albo założyć inną nagrzewnicę która grzeje, i dmucha jak powinna

Czyli jaką? Od czego?

Napisano

> Czyli jaką? Od czego?

Drupi wsadził nagrzewnicę od Palio jakiś tekst

Po grzecznej perswazji szlifierką kątową jakoś weszła wink.gif Moim zdaniem to hardcore.

Napisano

> Drupi wsadził nagrzewnicę od Palio jakiś tekst

> Po grzecznej perswazji szlifierką kątową jakoś weszła Moim zdaniem to hardcore.

Moim też, chyba by prościej było samochód zmienić zlosnik.gif

Napisano

odpowiem, że nie hardcore smile.gif

otóż po konsultacjach z drupim u mnie również takowa nagrzewnica siedzi.

robienie dokładnie wg manuala drupiego to 2-4 h pracy, po mojemu wyszło mi 4-5 dni zeby.GIF ale teraz to jest nadmuch i ogrzewanie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.