Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

skoda favorit '92

Featured Replies

Napisano

skoda favorit 1992r

pierwszy własciciel, 57kkm satan jak z fabryki

znam to auto od małego wiec przektetu nie ma

Ile jest warta ?

Napisano

> skoda faworit 1992r

> pierwszy własciciel, 57kkm satan jak z fabryki

> znam to auto od małego wiec przektetu nie ma

> Ile jest warta ?

Tyle ile zapłaci za nie pasjonat tej marki.

Już stara, jeszcze nie kultowa.

IMO - 2-3 TPLN max

Poza tym pytanie do czego miałoby być to auto ?

Youngitmer czy do jeżdżenia ?

Napisano
  • Autor

> Tyle ile zapłaci za nie pasjonat tej marki.

> Już stara, jeszcze nie kultowa.

> IMO - 2-3 TPLN max

> Poza tym pytanie do czego miałoby być to auto ?

> Youngitmer czy do jeżdżenia ?

mam juz dwa auta pod domem wiec raczej jako ciekawostka - lokata kapitalu hehe.gif

mam duzy garaz wiec mialaby gdzie stac typtanie czy warto zastawiac garaz takim czyms?

cena wstepna 1500zł icon_rolleyes.gif

Napisano

> mam juz dwa auta pod domem wiec raczej jako ciekawostka - lokata kapitalu

> mam duzy garaz wiec mialaby gdzie stac typtanie czy warto zastawiac garaz takim czyms?

> cena wstepna 1500zł

Jeśli masz gdzie trzymać i podoba ci się takie auto to weź - cena niska, a może za parę lat auto nabierze wartości.

Napisano

> mam juz dwa auta pod domem wiec raczej jako ciekawostka - lokata kapitalu

> mam duzy garaz wiec mialaby gdzie stac typtanie czy warto zastawiac garaz takim czyms?

> cena wstepna 1500zł

Przepij te 1,5 kpln napewno szybciej się zwróci. hehe.gif

Jeśli masz sentyment do tego auta to bierz, najwyżej odsprzedasz jakiemuś emerytowi-kapelusznikowi grinser006.gif, inaczej imo nie warto

Napisano

> Jeśli masz gdzie trzymać i podoba ci się takie auto to weź - cena niska, a może za parę lat auto

> nabierze wartości.

szczerze mówiąc myślę że auta z końca lat 80/ początku lat 90, szczególnie takie zwykłe będą dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nabierać wartości. Jedyne rozsądne hobbystyczne zastosowanie dla Skody Favorit/Łady Samary/Polda Caro itp to mod na rajdówkę. Gdyby nie robić tego garażowo tylko zgodnie z homologacją np grupy A to wyjdzie z tego potworek za którym nie jeden się obejrzy. Takie porządnie zrobione, wymalowane wg. fabrycznych wzorców auto będzie nabierać wartości znacznie szybciej ok.gif

Napisano

> szczerze mówiąc myślę że auta z końca lat 80/ początku lat 90, szczególnie takie zwykłe będą

> dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuugo nabierać wartości. Jedyne rozsądne hobbystyczne zastosowanie dla Skody

> Favorit/Łady Samary/Polda Caro itp to mod na rajdówkę. Gdyby nie robić tego garażowo tylko

> zgodnie z homologacją np grupy A to wyjdzie z tego potworek za którym nie jeden się obejrzy.

> Takie porządnie zrobione, wymalowane wg. fabrycznych wzorców auto będzie nabierać wartości

> znacznie szybciej

Wlasnie sasiad ma lade samere 3D czerwona piekna jak nowka. Ponizej 10K na blacie. Rocznik chyba 1990. Dziadzio ma ponad 70 lat i namawiam go na sprzedaz. Ile moze zawolac? Bralbym razem z garazem grinser006.gif i czesciami.

Napisano

> (...)

> Jak satan z fabryki, to x2.

666 hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Wlasnie sasiad ma lade samere 3D czerwona piekna jak nowka. Ponizej 10K na blacie. Rocznik chyba

> 1990. Dziadzio ma ponad 70 lat i namawiam go na sprzedaz. Ile moze zawolac? Bralbym razem z

> garazem i czesciami.

jak rzeczywiście taka superduperidealna to może być troche warta, ale jeśli to rzeczywiście taki ideał...

bo jak taka fajna tylko po przepolerowaniu tempo to już sam wiesz ;-)

Napisano

ja się zastanawiam nad pick-upem maki favorit biglaugh.gif

użytkowo bym wszedł w ten sprzęt grinser006.gif jako taczka samobieżna biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> skoda favorit 1992r

> pierwszy własciciel, 57kkm satan jak z fabryki

> znam to auto od małego wiec przektetu nie ma

> Ile jest warta ?

jestem po dokładnych oględzinach:

blacha - celujący - nie znalazłem grama rdzy icon_eek.gif

lakier - dobry - liczne ślady drobnych rys do podkładu, ale myślę, że po polerce dałoby się większość usunąć

środek - bardzo dobry - tapicerka, podsufitka, dywany idealny, deska w kilku miejscach porysowana

silnik skrzynia - celujący - pali na dotyk ciepły/zimny, suchy, cichutko pracuje

zawieszenie - bardzo dobry - coś z tył stuka, ale ogólnie nie ma się do czego przyczepić

i mam dylemat - auto mi się nie podoba, jest dla mnie takie bezpłciowe, ale stan jest dla mnie perfekcyjny i kasa tez śmieszna

aha do auta są dwa komplety opon KLEBER lato/zima prawie nowe na felgach stalowych spineyes.gif

jakby był to polonez/125p/fso 1500/skoda 105/ łada 2015 to już by stał u mnie w garażu a tak nie wiem

muszę się z tym przespać sleeping_2.gif

Napisano

> Wlasnie sasiad ma lade samere 3D czerwona piekna jak nowka. Ponizej 10K na blacie. Rocznik chyba

> 1990. Dziadzio ma ponad 70 lat i namawiam go na sprzedaz. Ile moze zawolac? Bralbym razem z

> garazem i czesciami.

tam jest licznik przebiegu 5 miejscowy tzn że nie koniecznie musi mieć 10k na blacie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> jak rzeczywiście taka superduperidealna to może być troche warta, ale jeśli to rzeczywiście taki

> ideał...

> bo jak taka fajna tylko po przepolerowaniu tempo to już sam wiesz ;-)

Jezdzona tylko w wakacje, a po kazdej podrozy pucowana. Nie ma rdzy, rys nic a nic. Wyglada jak z fabryki. Wczesniej mial zaporozca, ktory wygladal jak nowy ale jak go sprzedawal to fascynowalem sie BMW z RFN a nie zaporozcem zlosnik.gif

Napisano

> tam jest licznik przebiegu 5 miejscowy tzn że nie koniecznie musi mieć 10k na blacie

Ma bo to moj sasiad. Wiem ile jezdzil przeprowadzilem sei ale bywam tam u babci i widze jak ja odpala zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jestem po dokładnych oględzinach:

> blacha - celujący - nie znalazłem grama rdzy

> lakier - dobry - liczne ślady drobnych rys do podkładu, ale myślę, że po polerce dałoby się

> większość usunąć

> środek - bardzo dobry - tapicerka, podsufitka, dywany idealny, deska w kilku miejscach porysowana

> silnik skrzynia - celujący - pali na dotyk ciepły/zimny, suchy, cichutko pracuje

> zawieszenie - bardzo dobry - coś z tył stuka, ale ogólnie nie ma się do czego przyczepić

> i mam dylemat - auto mi się nie podoba, jest dla mnie takie bezpłciowe, ale stan jest dla mnie

> perfekcyjny i kasa tez śmieszna

> aha do auta są dwa komplety opon KLEBER lato/zima prawie nowe na felgach stalowych

> jakby był to polonez/125p/fso 1500/skoda 105/ łada 2015 to już by stał u mnie w garażu a tak nie

> wiem

> muszę się z tym przespać

odpuszczam oslabiony.gif

nie che auta ktore mi sie nie podoba i nie ma dla mnie "tego czegoś" icon_rolleyes.gif

Napisano

> odpuszczam

> nie che auta ktore mi sie nie podoba i nie ma dla mnie "tego czegoś"

to jest wlasnie to..

ja mam mozliwosc wziecia lady samary od pierwszego wlasciciela... (moja ciocia 71 lat)

ale mnie to auto nie kreci..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.