Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

konczace sie OC a rejestracja

Featured Replies

Napisano

Jwt Jak to jest gdy np 15 kwietnia konczy mi sie OC i okolo 10 pojde go zarejestrowac i co teraz? pierw musze udac sie do ubezpieczyciela i wykupic oc na siebie lecz na stare tablice? czy moge udac sie do rejestracji zarejestrowac i potem zalatwic oc?

jeszce jedno gdybym musial sie pierw udac do ubezpieczyciela musze miec umowe , stara polise, i dowod rej na poprzedniego wlasciciela?

Napisano

> Jwt Jak to jest gdy np 15 kwietnia konczy mi sie OC i okolo 10 pojde go zarejestrowac i co teraz?

> pierw musze udac sie do ubezpieczyciela i wykupic oc na siebie lecz na stare tablice? czy moge

> udac sie do rejestracji zarejestrowac i potem zalatwic oc?

> jeszce jedno gdybym musial sie pierw udac do ubezpieczyciela musze miec umowe , stara polise, i

> dowod rej na poprzedniego wlasciciela?

OC przechodzi na Ciebie z automatu i 15go zostanie z automatu przedłużone na następny rok, niezależnie kiedy przerejestrujesz. Chyba, ze 14 złożysz w TU pismo z rezygnacją, to wtedy 15go musisz wykupić OC gdzie indziej

Napisano
  • Autor

> OC przechodzi na Ciebie z automatu i 15go zostanie z automatu przedłużone na następny rok,

> niezależnie kiedy przerejestrujesz. Chyba, ze 14 złożysz w TU pismo z rezygnacją, to wtedy

> 15go musisz wykupić OC gdzie indziej

a jakby nieudalo mi sie wyrwac z roboty do 15 to przyjdzie mi wyliczona skladka listownie? i czy dlugo trzeba czekac jesli przyjdzie grinser006.gif

Napisano

> a jakby nieudalo mi sie wyrwac z roboty do 15 to przyjdzie mi wyliczona skladka listownie? i czy

> dlugo trzeba czekac jesli przyjdzie

Albo przyjdzie albo nie. Miałem taki sam przypadek i nie przyszedł Pani na infolini jakieś bzdury gadała. Dla twego dobra przedłuż lub zrezygnuj z tego ubezpieczenia (auto nie musi być na Ciebie zarejstrowane waże ze masz Umowę K-S). Będzie prościej niż późniejsza walka z nimi.

Napisano

> a jakby nieudalo mi sie wyrwac z roboty do 15 to przyjdzie mi wyliczona skladka listownie? i czy

> dlugo trzeba czekac jesli przyjdzie

Umowa zostanie zawarta z automatu. Dostaniesz wezwanie do zapłaty. Jednak na drodze grozi Ci mandat za brak dokumentu potwierdzającego posiadanie OC.

Jeśli się mylę to proszę kolegów o poprawienie

Napisano

Zgodnie z teoria powinni zarejestrowac, z praktyka bywa roznie jak to u nas.

W Bialymstoku w WK chca przy odbiorze "twardego" DO zobaczyc ubezpieczenie na Ciebie.

Nie wnikam juz czy jest do tego podstawa, jak urzednik sie uprze to przecietnemu czlowiekowi (nie znajacemu sie na prawie) glowa spuchnie zanim przebrnie te schody.

Napisano
  • Autor

> Albo przyjdzie albo nie. Miałem taki sam przypadek i nie przyszedł Pani na infolini jakieś bzdury

> gadała. Dla twego dobra przedłuż lub zrezygnuj z tego ubezpieczenia (auto nie musi być na

> Ciebie zarejstrowane waże ze masz Umowę K-S). Będzie prościej niż późniejsza walka z nimi.

to skuter pizdzik chinol itd zakupilem tylko dlatego zeby dojechac do roboty z 6km w jedna manke bo waqcha droga grinser006.gifok.gif i z rejestracja mi sie niespieszy ale ubezpieczenie wole miec ok.gif

a powiedzcie prawda to ze kary jakies wprowadzili za niezarejestrowanie? kiedys niezarejestrowalem jednej bmki potem trzaslem portami i wszytko zawsze zalatwialem ale takiego skuta po pierwsze narazie niemam czasu mozliwosci dotarcia do wk a po drugie rejestarcja kosztuje tyle co on wart grinser006.gif

Napisano

ja mam moto kupione ponad 2 lata temu i mimo, że chciałbym zarejestrować na siebie - to nie mogę. Płacę na moje nazwisko OC, ale DR jest na nazwisko poprzedniego właściciela...problem rozbija się o to, że moto nie ma ważnego badania technicznego, a bez tego nie ma mowy o rejestracji. Niestety - moto ma 33 lata, więc przeglądu na razie nie przejdzie wink.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam moto kupione ponad 2 lata temu i mimo, że chciałbym zarejestrować na siebie - to nie mogę.

> Płacę na moje nazwisko OC, ale DR jest na nazwisko poprzedniego właściciela...problem rozbija

> się o to, że moto nie ma ważnego badania technicznego, a bez tego nie ma mowy o rejestracji.

> Niestety - moto ma 33 lata, więc przeglądu na razie nie przejdzie

Kumam ok.gif tylko ze slsyzalem ze teraz podobno wprowadzili jakies kary czy cus

Napisano

> Kumam tylko ze slsyzalem ze teraz podobno wprowadzili jakies kary czy cus

rozmawiałem nawet na ten temat ze znajomą z okienka WK.... nie da się tego przeskoczyć nawet po znajomości... a kary - tak, podobno są albo lada chwila będą. Co to kogo obchodzi...powiedzieli mi, żebym zrobił przegląd. Mam im zawieźć kilka skrzynek części na przegląd? zlosnik.gif

Trudno jak ukończę odbudowę - zapłacę karę oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

niech wypowie sie ktos na temat tych kar czy wprowadzili czy nie grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.