Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ruda na wiosnę

Featured Replies

Napisano

to jest foto tzw ćwiartki, ale w moim jest prawie to samo

sprawdziłem przez otwór rewizyjny, co panowie radzicie (chcę we własnym zakresie), polecam każdemu zainteresować się jeżeli ma młodszego....

punciak ma 10 wiosen

284860935-2.jpg

284860935-1small.jpg

post-39750-14352512224311_thumb.jpg

Napisano

Mi nic nie pozostaje innego do napisania niż witaj w klubie rotfl.gif Ja całą tą rdze potraktowałem odkurzaczem a później w to poszła cała 1,5Kg pucha z fluidolem MLP zlosnik.gif

Tylko dla porównania Brava z 96r. z D nawet brak rudej shocked.gif

Napisano

witaj w świecie solonych zim

Napisano

sprawdzałem ostatnio, ale przez zaślepkę u dołu nadkola, bo je demontowałem, i tak strasznie nie jest. Są tak oznaki rudej, ale blach się nie łuszczy tak jak na foto. Podłogę na jesieni sprawdzałem, likwidując przeciek - suszyłem podłogę. Nic nie znalazłem więcej niż rok temu, co wtedy od ręki zabezpieczyłem. Ogólnie to u mnie oznak korozji nie widać, a punciak jest z jesieni, i dziesiątą jesień już zaliczył.

Napisano

U mnie było to samo, co roku walczyłem z rudą w progach aplikując różne środki, teraz po tej zimie jest podobnie szczególnie na krawędzi o którą podpiera się lewarek, powiedziałem dość, poddałem się bo z rudą się nie wygra, punto ma już 17 lat i szkoda mojego czasu, żona pojeździ ze dwa lata i go zezłomuję.

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

dostępu do endoskopu nie mam, połatałem migomatem progi wewnętrzne i podłogę jakieś 3cm od progów. WNIOSEK!

z przodu tam gdzie widać przerwę w ciągłości rantu progu styka się 3 do 4 blach które są zgrzane i tamtędy wnika ,,woda,, do progu głównie wewnętrznego i go nawadnia w zimie solanką na wiosnę wodą jak w przemysłowej hodowli rudej. Po prostu rant jest zgrzany punktowo ale niczym nie zabezpieczony przed wnikaniem wody Koreczki też jeżeli nie są zatkane na silikon to przepuszczają bo są średnicą niedograne z dziurą.

LEPIEJ zaraz zabrać się za porządne dbanie o zabezp antyrude niż wierzyć w ocynki. Na pocieszenie podam że po ściągnięciu tapicerki nie było widać żadnej dziury gdy włożyłem śrubokręt w próg - przeszedł.

ACHA NAJWAŻNIEJSZE kto nie ma osłony nadkola lewego - całe mocowanie pasa bezpieczeństwa grzecznie zawisło na pasie gdy je obstukałem czyli zero mocowania pasa z dołu w nadkolu. POWINNO się robić testy zderzeniowe właśnie takiego 10latka ciekawe kto za tę kasę by je kupował??? Kolego BeNYpb zrobię wszystko by następne jeżdzidło nie miało logo fiata.

Za te prawie codzienne utrapienia TTM, a to centralka, komputerek, nagrzewniczka, czujniczek ten i tamten,alternatorek krokowiec itp. zapala ale gaśnie, ogranicznik drzwi, klameczki, mech. wycieraczek, wentylatorek, pedal sprzęgla ćwierka- cholera szyby mają bezawaryjne przez szkło nie przenika woda! Basta. Punto II jest niewdzięcznym syfem.

Jedyne co fiat posiada to dopracowany sam silnik 8V-bez osprzętu rzecz jasna- pardon a pieprzona rdzewiejąca miska olejowa to osprzęt czy silnik?

Natomiast polecam amatorom spędzania czasu przy jeździdełku z systematycznym dopływem gotówki.

Napisano

Ile masz tego trupa, ile przejechałeś nim, który właściciel, bezwypadkowy, krajowy ?

Za ostatnie 100kkm nie miałem nic wspólnego z Twoimi awariami, no, ogranicznik wymieniłem. Auto dobija powoli do 190kkm.

Napisano

> witaj w świecie solonych zim

a raczej niskiej jakości niestety, zima nie jest winowajcą tego co tu widzimy chociaż oczywiście swój wkład ma smile.gif

Napisano

> Ile masz tego trupa, ile przejechałeś nim, który właściciel, bezwypadkowy, krajowy ?

niestety z moich obserwacji wynika, że to jest normalne problem dotyka nawet PII FL a szkoda, bo gdyby nie te problemy to byłby to baaaaaardzo fajny pojazd. To było jedno z nielicznych aut którym tak fajnie mi się jeździło.

Napisano

> niestety z moich obserwacji wynika, że to jest normalne problem dotyka nawet PII FL a szkoda, bo

Nie - to nie jest normalne w P2!!!

Napisano

> Nie - to nie jest normalne w P2!!!

Kolego niestety jest normalne, miałem do czynienia z kilkoma egzemplarzami każdy miał taką przypadłość, najnowszy poliftowy miał już tyle rudej w progach, że jeszcze max 2 lata i wyjdzie na zewnątrz. Totalne zero zabezpieczenia profili od wewnątrz. Partactwo w czasie produkcji. Gdzie produkowane są punta?

Napisano

> Kolego niestety jest normalne, miałem do czynienia z kilkoma egzemplarzami każdy miał taką

> przypadłość, najnowszy poliftowy miał już tyle rudej w progach, że jeszcze max 2 lata i

> wyjdzie na zewnątrz. Totalne zero zabezpieczenia profili od wewnątrz. Partactwo w czasie

> produkcji. Gdzie produkowane są punta?

Ja też kilka widziałem (w tym dwa swoje) i niczego takiego w progach nie było.

Napisano

> Ja też kilka widziałem (w tym dwa swoje) i niczego takiego w progach nie było.

no to fart smile.gif tutaj na fotkach to już extremum podłużnica już zaatakowana grinser006.gif wiadomo dlaczego poszedł na żyletki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.