Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G. Umiejscowienie centralki zamka centralnego.

Featured Replies

Napisano

Witam. Dopadła mnie niewiedza i zwątpienie. icon_eek.gifMyślałem że o Asterkach i ich systemach wiem sporo, a tu taki wstyd. Nie mogę odnaleźć centralki w wypasionej Asterce G z 1998 roku. W okolicy kompa nie ma na pewno, za schowkiem także nie. Wiem że niektórzy koledzy wymieniali u siebie centralki , to może coś podpowiedzą. Nie chcę pruć wiązek, a tak się to może skończyć. Niesprawność to zanikanie działania, raz działa , a raz nie.

Działa tylko z kluczyka i potrafi zamrzeć na zaryglowanym. Podejrzewam że gdzieś podgniły kable i chcę przedzwonić wiązki do centralki, ale w wiadomych mi miejscach jej nie ma.

Z góry dziękuję.

Napisano

centralka jest w srodku autka po prawej stronie. jak sie zaczyna prawy próg wewnatrz. odkręcasz kawałek osłony progu i masz centralkę.

EDIT: wyciąłem cytat całego posta... facepalm.gif lelek

Napisano
  • Autor

Dzięki.

Jak zauważyłem, osłona progu jest usadowiona częściowo pod fotelem, więc jak to jest, czy wystarczy ją unieść , czy trzeba demontować także fotel? Chodzi o poduszki, czy się nie zapalą.

Napisano

> Dzięki.

> Jak zauważyłem, osłona progu jest usadowiona częściowo pod fotelem, więc jak to jest, czy wystarczy

> ją unieść , czy trzeba demontować także fotel? Chodzi o poduszki, czy się nie zapalą.

To nie jest od strony fotela, tylko od strony koła. Po prawej stronie miejsca gdzie opierają się stopy pasażera. Jeżeli dobrze pamiętam, to trzeba odkręcić jeden wkręt i jakoś pociągnąć tą osłonę, żeby wyskoczyła z zatrzasku. Nic na siłę.

Napisano

> za schowkiem także nie

Jest dokładnie POD schowkiem - musisz zdjąć plastykowy narożnik wewnętrznej osłony progu i przedniego słupka - wystarczy odkręcić 1 wkręt torx i umiejętnie wyciągnąć ten narożnik.

Zobaczysz taki widok:

fot930.jpg

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Zobaczysz taki widok:

Dziękuję wszystkim, ja jednak jestem d...a. Widziałem ale nie myślałem że to jest TO.

Chyba muszę więcej warzyw jeść.

Napisano

> Działa tylko z kluczyka i potrafi zamrzeć na zaryglowanym. Podejrzewam że gdzieś podgniły kable i

kable nie pogniły to mało prawdopodobne, bardzo prawdopodobne jest jednak zwarcie w przewodach na wylocie z słupka w stronę drzwi. Ostatnio naprawiałem kilka takich usterek w astrach i zafirach wszystko polegało tylko i wyłącznie na naprawia uszkodzonych wiązek i uzupełnieniu ubytku lutowniczego na płytce sterownika.

centralka.jpg

centralka2.jpg

Centralkę na prawdę ciężko jest uwalić a to właśnie dzięki temu, że producent jakby przewidział możliwość zwarcia w instalacji i odpowiednio zabezpieczył centralkę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.