Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pilnie poszukiwany elektronik !!! kto uruchomi seja? help

Featured Replies

Napisano

Posiadam sc 1.1 98 r. . postanowiłem zamontować w nim silniczek 1.2 16v , zakupilem taki od punto 1 z wiazką , kolumną (code) kluczami. okazalo sie ze wiazka z silnika z punciaka rozni sie od tej ktora mialem w sc ( wiazka do silnika z jednopunktowym wtryskiem) , różni sie rozmieszczenie przewodów . Z racji tej ze na elektronice sie bardzo nie znam , autko zostawiłem w autoryzowanym serwisie aby to podłączyć . Kolega walczył ze schematami i jakoś to podłączył ,że auto kręci ale brak iskry i pompa paliwa nie gada , tak wiec stwierdzono ze uszkodzoa moze byc centralka code , odłączono centralkę z antenką i komputer zawiozłem do rozkodowania ( wymazania klucza) , po wymazaniu nic się nie zmieniło i problem nadal ten sam , po podłaczeniu komputera i właczeniu zapłonu zapala sie kontrolka wtrysku (marchewka) po czym gaśnie na kilka sekund i ponownie sie zapala i nie ma mozliwosci uruchomienia bo brak iskry i zasilanie na pompę nadal nie idzie.

powiedziano mi ,ze komputer jest jednak nie rozkodowany , wiec zawiozlem ponownie kompa do sprawdzenia - jak twierdzi ten ktory rozkodowuje - kodu juz brak .

zawiozłem wiec auto do tego co rozkodowywal tego kompa i on , nadal uwaza ze kodu w kompie juz brak , ale nie ma prądu na cewki i że problem tkwi w kablach które są namieszane w tych wtyczkach głównych wiązki silnika i wtyku z kompa.

w serwisie nic juz nie moga poradzic , bo nawet nie mają odpowiednich schematów do silnika 1.2 16v z punta 1 i schematu od sc 1.1 spi .

Poszukuję wiec kogoś kto mi to podłączy tak aby to chodziło . zawiozę dowiozę co trzeba będzie.

Proszę bardzo o pomoc.

Napisano

kwila kwila ale na AK był manual co i jak podłączyć aby działało, nawet z niego korzystałem już przy jednym autku.

Napisano

To może podłącz to pod diagnozę i zobacz dla czego pali się marchewka

Sądzę że jednak immo jest źle usunięte smile.gif 16V to taki specyficzny komp

Napisano

> Posiadam sc 1.1 98 r. . postanowiłem zamontować w nim silniczek 1.2 16v , zakupilem taki od punto

> 1 z wiazką , kolumną (code) kluczami. okazalo sie ze wiazka z silnika z punciaka rozni sie od

> tej ktora mialem w sc ( wiazka do silnika z jednopunktowym wtryskiem) , różni sie

> rozmieszczenie przewodów . Z racji tej ze na elektronice sie bardzo nie znam , autko

> zostawiłem w autoryzowanym serwisie aby to podłączyć . Kolega walczył ze schematami i jakoś to

> podłączył ,że auto kręci ale brak iskry i pompa paliwa nie gada , tak wiec stwierdzono ze

> uszkodzoa moze byc centralka code , odłączono centralkę z antenką i komputer zawiozłem do

> rozkodowania ( wymazania klucza) , po wymazaniu nic się nie zmieniło i problem nadal ten sam ,

> po podłaczeniu komputera i właczeniu zapłonu zapala sie kontrolka wtrysku (marchewka) po czym

> gaśnie na kilka sekund i ponownie sie zapala i nie ma mozliwosci uruchomienia bo brak iskry i

> zasilanie na pompę nadal nie idzie.

> powiedziano mi ,ze komputer jest jednak nie rozkodowany , wiec zawiozlem ponownie kompa do

> sprawdzenia - jak twierdzi ten ktory rozkodowuje - kodu juz brak .

> zawiozłem wiec auto do tego co rozkodowywal tego kompa i on , nadal uwaza ze kodu w kompie juz brak

> , ale nie ma prądu na cewki i że problem tkwi w kablach które są namieszane w tych wtyczkach

> głównych wiązki silnika i wtyku z kompa.

> w serwisie nic juz nie moga poradzic , bo nawet nie mają odpowiednich schematów do silnika 1.2 16v

> z punta 1 i schematu od sc 1.1 spi .

> Poszukuję wiec kogoś kto mi to podłączy tak aby to chodziło . zawiozę dowiozę co trzeba będzie.

> Proszę bardzo o pomoc.

jest dużo ludzików we wrocławiu co się bawiło w takie rzeczy i ci napewno pomogą .. zacznij też od czujnika położenia wału czy wszystko gra z nim bo taki błachy powód ....

może odezwij się do kolegi gjees1 jest z wrocławia ma warsztat i nie raz bawił się w swapy ... zresztą większosć we wrocku ma 16 wiec jest co porownac itp itd

Napisano

moze z innej beczki. ale mialem ten sam problem jak przelozylem silnik na 1.1spi podmien kompa. u mnie przez niego nie chcial odpalic a objawy identyczne do twoich z ta roznica ze kontrolka wtrysku mi sie nie palila

Napisano

jestem już na swoim koncie , do założenia tematu poprosiłem kolegę.

A więc odebrałem dziś auto od magika (ten co mi immo odblokowywał) i on stwierdził tak jak poprzednio ze nie ma zasilania na cewki i na pompę paliwa , która raczej powinna działać bo chyba immo nie jest połączone z pompą. oczywiscie swojej roboty jest pewny i twierdzi ze immo wymazane prawidłowo.

Mam pytanie czy jest ktoś może z wrocławia lub okolic kto ma 1.2 16v pierwszej gen ? mozna by podmienić i byłoby jasne czy immo wymazane prawidłowo.

Jak nikt sie nie odezwie to bede jeszcze próbował tą instalację przeglądnąć krok po kroku czy wszystko dobrze podączone, jakiś schemat znalazłem do 1.2 16v ale moze mialby ktos jakies jeszcze?

albo moze ktoś tu z wrocka czy okolic podejmie sie podlaczenia?

Napisano

nadal obstawiam kompa. ale sprawdz moze wylacznik bezwladnosiowy i wcisnij:) chyba ze lezy na ziemi to go podnies i wcisnij smile.gif

Napisano

> jestem już na swoim koncie , do założenia tematu poprosiłem kolegę.

> A więc odebrałem dziś auto od magika (ten co mi immo odblokowywał) i on stwierdził tak jak

> poprzednio ze nie ma zasilania na cewki i na pompę paliwa , która raczej powinna działać bo

> chyba immo nie jest połączone z pompą. oczywiscie swojej roboty jest pewny i twierdzi ze immo

> wymazane prawidłowo.

> Mam pytanie czy jest ktoś może z wrocławia lub okolic kto ma 1.2 16v pierwszej gen ? mozna by

> podmienić i byłoby jasne czy immo wymazane prawidłowo.

> Jak nikt sie nie odezwie to bede jeszcze próbował tą instalację przeglądnąć krok po kroku czy

> wszystko dobrze podączone, jakiś schemat znalazłem do 1.2 16v ale moze mialby ktos jakies

> jeszcze?

> albo moze ktoś tu z wrocka czy okolic podejmie sie podlaczenia?

jak pisałem jest tona ludzi z wrocka .... wystarczy podjechac w czwartek pod tawerne na polibudzie i napewno jakiś komp się znajdzie ewentulanie się umówić itp itd.

Możesz odrazu do źródła uderzyć : centowroclaw.fora.pl

Napisano

no niestety nie moge nic na forum centomani napisac bo od 22.03 czekam na akceptację konta.... próbowałem się zarejestrować...

Napisano

Tutaj masz wszystko ładnie rozpisane co i jak trzeba zrobić aby to zagadało. Jeśli miał byś jakieś problemy pisz lub dzwoń.

PS. Nawet się kiedyś tam poznaliśmy ale wątpię abyś mnie jeszcze pamiętał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.