Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pęknięta szyba przednia

Featured Replies

Napisano

Prześladuje mnie chyba pech ,w 2005 r pękła szyba po uderzeniu kamienia ,a dzisiaj szczerze powiem nie wiem kiedy i jak po wyjeździe z garażu zauważyłem pęknięcie sciana.gifktórego nie było gdy wstawiałem samochód poprzednio do garażu.

Nie ma śladu od uderzenia ,co może być przyczyną takiego pęknięcia i to dość długiego bo to w sumie jakieś 25 cm.

Na jaką szybę wymienić bo szyba Nordglass na jaką wymieniłem poprzednio okazała się bardzo podatna na zarysowania.

Jaka cena jest szyby z wymianą

Naprawa tego pęknięcia chyba nie ma sensu. hmm.gif

post-65827-14352512275094_thumb.jpg

Napisano

U mnie w fce pekla tez samoistnie, przy wymianie szyby znaleziono przyczyne. Korozja w miejscu styku szyby z karoseria. Wyskoczył burchel w miejscu gdzie nie bylo silikonu i od tego miejsca postepowalo pekanie szyby...

Napisano

> Naprawa tego pęknięcia chyba nie ma sensu.

oczywiście, że nie. Wygląda na to, że buda pracuje. W mojej żony aucie podobnie wszystko przez dziury i krawężniki których moja żona nie widzi grinser006.gif ale rdza także może być przyczyną.

Napisano

Założenie rozpórki na kielichy przedniego zawieszenia załatwiło by problem pracującej budy ok.gif Z tego co pamiętam zalecano to w skodach felicjach gdzie szyby pękały same z siebie no.gif pozdro

Napisano
  • Autor

Troche poszukałem w internecie i trafiłem w mojej okolicy na ofertę szyby przedniej -zielona z niebieskim pasem -firmy FY lub XYG ,co to za firmy? icon_eek.gif

Cena z wymianą 240 zł

Edit

Znalazłem

FUYAO(marka FY) - czwarty światowy producent szyb samochodowych, produkcja roczna ponad 100mln sztuk szyb

XINYI(marka XYG) - jeden z największych producentów w Chinach, produkcja roczna ponad 15 mln sztuk

Ale dalej nie wiem jaka to jakość.

Napisano

> Założenie rozpórki na kielichy przedniego zawieszenia załatwiło by problem pracującej budy Z tego

> co pamiętam zalecano to w skodach felicjach gdzie szyby pękały same z siebie pozdro

generalnie na seryjnym zawiasie i ostrożnej jeździ nie powinno to być potrzebne bo astra ma dosyć sztywną konstrukcje nie to co felicja grinser006.gif W astrze niestety trzeba wiercić otwory żeby założyć rozpórkę co dla mnie jest niedopuszczalne.

Napisano

Niestety ale tak już jest w hoplach. Za miękka buda i pracuje.

Mam takie samo pęknięcie po rajdzie po ożarowsko-pruszkowskich gładkich drogach.

I nie mogę się pozbierać do wymiany - dobrze że część pozioma poleciała na wysokości wycieraczki i nie widać. A tu za 3tyg przegląd i trzeba wymieniać frown.gif

ps. W Omedze A poleciała mi w ten sam sposób.

Napisano

ja bym chinszczyzny nie wstawiał

najlepiej oryginał- bodajże "Cynamon" pisał, że gdzieś znalazł GM z montażem za 350 zł

a jak nie oryginał to przynajmniej Pilkington

Napisano

> Niestety ale tak już jest w hoplach. Za miękka buda i pracuje.

Czy ja wiem, na podstawie astry g i zafiry twierdzę, że konstrukcja jest całkiem sztywna. Podnieś auto za jeden narożnik i sprawdź czy się drzwi swobodnie otwierają bo u mnie tak. Gorzej jak konstrukcja jest skorodowana to wtedy pozamiatane i tak będzie się działo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.