Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie o korek wlewu paliwa do cc po 94 roku

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

czy do fiatów cc były montowane różne rodzaje korków wlewu paliwa? Bo jak patrzę na allegro, to widzę przynajmniej 2 rodzaje hmm.gif

Pytam, bo niby mój korek jest sprawny, ale podczas ostrzejszej jazdy, wylewa mi się paliwo. Czy wymiana korka coś pomoże, czy może tak juz ma być?

Napisano

z tego co wiem to byly 2 rodzaje korkow. dla tych bez klapek i z klapka. te bez klapek byly chyba wieksze

Napisano

Ten korek jest na pewno do wersji z klapką, bo mam taki sam zlosnik.gif

Natomiast ten korek jest jakiś dziwny, bardziej przypomina mi korek malucha hmm.gif

A ten korek jest do wersji bez klapki.

>Czy wymiana korka coś pomoże, czy może tak juz ma być?

Tankuję zawsze pod korek i nic się nie wylewa, więc tak nie ma być grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> z tego co wiem to byly 2 rodzaje korkow. dla tych bez klapek i z klapka. te bez klapek byly chyba

> wieksze

To wiem, dlatego napisałem że po roku 94, kiedy weszły klapki

Napisano

> Witajcie,

> czy do fiatów cc były montowane różne rodzaje korków wlewu paliwa? Bo jak patrzę na allegro, to

> widzę przynajmniej 2 rodzaje

> Pytam, bo niby mój korek jest sprawny, ale podczas ostrzejszej jazdy, wylewa mi się paliwo. Czy

> wymiana korka coś pomoże, czy może tak juz ma być?

Miałem ten sam problem, że wyciekało mi paliwo przez korek. Kupiłem nowy korek i nadal mam ten problem, lecz w owiele mniejszym stopniu. Czasem jak szybciej wejde w zakręt w lawo to mi sie uleje, a wcześniej nawet na prostej sie ulewało smile.gif Więc wymiana korka na pewno coś da, albo całkowicie usunie Twój problem albo zmniejszy go i będziesz mieć podobnie jak ja teraz smile.gif pzdr.

Napisano
  • Autor

> Miałem ten sam problem, że wyciekało mi paliwo przez korek. Kupiłem nowy korek i nadal mam ten

> problem, lecz w owiele mniejszym stopniu. Czasem jak szybciej wejde w zakręt w lawo to mi sie

> uleje, a wcześniej nawet na prostej sie ulewało Więc wymiana korka na pewno coś da, albo

> całkowicie usunie Twój problem albo zmniejszy go i będziesz mieć podobnie jak ja teraz pzdr.

MNie to już szla...k trafia z tym paliwem. Nie dość żę się wylewa i wszyscy mi "zwracają" uwagę, że przelałem paliwo, to jeszcze śmierdzi strasznie w środku paliwem. Normalnie czasem to czuję się w cc jak w aucie z innej epoki

Napisano

> MNie to już szla...k trafia z tym paliwem. Nie dość żę się wylewa i wszyscy mi "zwracają" uwagę, że

> przelałem paliwo, to jeszcze śmierdzi strasznie w środku paliwem. Normalnie czasem to czuję

> się w cc jak w aucie z innej epoki

Co fakt to fakt, wystarczy że ledwo się uleje to w środku śmierdzi jakby się co najmniej litr na dywanik wylał zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Co fakt to fakt, wystarczy że ledwo się uleje to w środku śmierdzi jakby się co najmniej litr na

> dywanik wylał

Ale właśnie dlaczego tak od razu śmierdzi w środku, którędy sie ten zapach przedostaje? hmm.gif

Napisano

Heheh - to nieźle - mam nadzieję że nie palisz dodatkowo w aucie:P A na serio to raczej nie wina korka, myślę że warto wymienić wąż od wlewu do baku (a przynajmniej sprawdzić opaski) - jest plastikowy i często go starość zrzera i jest właśnie taki problem że zaczyna puszczać (przerabiałem temat). Jak sie okaze że faktycznie leje na łączeniu bak-wąż do wlewu albo wąż do wlewu - wlew to proponuje założyć kawałek węża i dopiero na nioego nałożyć plastikowy wąż wlewu i opaskę - pomaga ok.gif A tak w ogóle to nieźle się powodzi tankować pod korek w dobie kryzysu biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Heheh - to nieźle - mam nadzieję że nie palisz dodatkowo w aucie:P A na serio to raczej nie wina

> korka, myślę że warto wymienić wąż od wlewu do baku (a przynajmniej sprawdzić opaski) - jest

> plastikowy i często go starość zrzera i jest właśnie taki problem że zaczyna puszczać

> (przerabiałem temat). Jak sie okaze że faktycznie leje na łączeniu bak-wąż do wlewu albo wąż

> do wlewu - wlew to proponuje założyć kawałek węża i dopiero na nioego nałożyć plastikowy wąż

> wlewu i opaskę - pomaga A tak w ogóle to nieźle się powodzi tankować pod korek w dobie

> kryzysu

Rurę już mi całą Kałuża wymienił. O dziwo dzisiaj korek wymieniłem i pojeździłem trochę bokami i na razie minimalnie się poci koło korka, ale nie ma ...powodzi jak wcześniej.

Na wężach też sucho, będę jeszcze to sprawdzał

Napisano

> Rurę już mi całą Kałuża wymienił. O dziwo dzisiaj korek wymieniłem i pojeździłem trochę bokami i na

> razie minimalnie się poci koło korka, ale nie ma ...powodzi jak wcześniej.

> Na wężach też sucho, będę jeszcze to sprawdzał

może by tak te wąsy co korek za nie zahacza podgiąć coby siedział mocniej?

Napisano

> Ale właśnie dlaczego tak od razu śmierdzi w środku, którędy sie ten zapach przedostaje?

Samochód nie jest idealnie szczelny grinser006.gif Smród dostanie się każdą szparą sick.gif

Kiedyś w Palio nieznacznie cieknął wąż od wlewu, a nawet przy zamkniętych drzwiach i szybach, śmierdziało jakby był myty benzyną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.