Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Montaż szyb elektrycznych i przyciemnianych z tyłu

Featured Replies

Napisano

Witajcie,

No więc przez weekend miałem totalną demolkę auta. Zdjęte poszycia drzwi oraz wyjęty prawie cały środek. Wszystko po to, aby położyć instalację pod elektryczne szyby z tyłu.

Jednocześnie szyby w drzwiach z tyłu wymieniłem na oryginalne przyciemniane. Całość prac zajęła mi ok. 20 godzin. Pewnie byłoby szybciej, ale wiadomo że zawsze pojawiają się trudności smile.gif

W każdym razie z takim tempem we na linii we Fiacie nie zarobiłbym dniówki smile.gif.

Poniżej jedno z wielu zrobionych w trakcie instalacji zdjęć. Oczywiście wszystkie przewody owinięte w taśmę izolacyjną Tesy, taką jaką owijają fabrycznie przewody.

Korzystając z okazji, że wszystko miałem rozebrane położyłem instalację pod czujniki cofania, tj. zasilanie z komputera, wiązka na przednie czujniki oraz wyświetlacz na deskę, do tego podłączyłem lusterko elektrochromatyczne pod przewód od świateł wstecznych aby wyłączało się ściemnianie przy cofaniu oraz od komputera położyłem przewód zasilający do gniazdka prądowego do bagażnika, które też będę zakładał.

284873530-bravo_ak.JPG

post-131567-14352512281761_thumb.jpg

Napisano

Wszystko fajnie, ale emotion to nie powinien mieć w serii elektrycznych szyb z tyłu ?

Napisano
  • Autor

Tak się składa, że gdyby miał to nie ciągnąłbym drugiego kompletu przewodów. Napisałem, że mój Emotion to Fresh Emotion z 2007 roku z marca z początku produkcji. Klamoty wyciągałem z orygialnego Sporta, nie podróbki Dynamic plus Sport, i wyobraź sobie, że Blue Me nie miał smile.gif A on też był z czerwca 2007 roku.

W Emotionie z 2007 roku serią była klimatyzacja automatyczna i skórzana kierownica plus lewarek, alu 17", podłokietnik oraz schowek w fotelu pasażera. I to wszystko. Nawet radia z MP3 nie było. Tak samo jak dołożyłem tempomat, gdzie instalacji nie było w ogóle, a w nowszych już była wtyczka oraz sterowanie z kierownicy też dokładałem, bo ... nie było. Tak samo jak w większości Dynamic'ów w bagażniku wisi wtyczka do gniazdka zasilania, u mnie jej nie ma.

Napisano

> Klamoty wyciągałem z

> orygialnego Sporta, nie podróbki Dynamic plus Sport,

po ilosci kabli to myslalem ze generowales taka instalacje z rolki kabla wink.gif a nie ze wlozyles 'gotowca' wink.gif

Napisano
  • Autor

> po ilosci kabli to myslalem ze generowales taka instalacje z rolki kabla a nie ze wlozyles

> 'gotowca'

Całą instalację musiałem położyć od komputera do poszczególnych wtyczek na słupkach. 2 zasilania, po 3 sygnałowe, jeden obwód do wpięcia do komputera. Więc zrobiło się tego troszkę smile.gif

Napisano

jak zasilane jest lusterko elektr....?

Napisano
  • Autor

> jak zasilane jest lusterko elektr....?

W przypadku wersji z pomarańczowym podświetleniem tam można podłączyć zasilanie i wtedy lusterko włączy się razem ze światłami zewnętrznymi.

W Grande Punto nie miałem podświetlenia, więc podłączyłem pod lampkę sufitową. Jedyna wada tego sposobu, to to że po otwarciu centralnego zamka prąd idzie do lusterka. Niewiele ono zużywa prądu, więc nie ma problemu. Gaśnie po zamknięciu centralnego zamka.

Napisano

> jak zasilane jest lusterko elektr....?

w wersjach gdzie polozono instalacje dla czujnika deszczu, zasilanie idzie z tej wtyczki

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.