Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

e46 - 3.0d czy 2.5/2.8 benzyniak?

Featured Replies

Napisano

Załóżmy że myslę nad E46, powiedzmy do 25 000zł.

Patrzeć na benzyniaki czy raczej na klekota? Czy diesle w tej pojemności czymś się różnią (moc? moment? wady? po czym poznać?)

Napisano

> Załóżmy że myslę nad E46, powiedzmy do 25 000zł.

> Patrzeć na benzyniaki czy raczej na klekota? Czy diesle w tej pojemności czymś się różnią (moc?

> moment? wady? po czym poznać?)

2.8 benzyna + sekwencja ok.gif

używany 10-letni turbodiesel to niestety zawsze rosyjska ruletka z dużą szansą na kulę w łeb biglaugh.gif

Napisano

> Czy diesle w tej pojemności czymś się różnią (moc?

Czyli jednak nad Golfem się zastanawiasz? zeby.GIF

Rożnią się mocą i momentem, wadami pewnie trochę też. Chyba w 2003 była zmiana.

Napisano

Poszukac 330i (m54b30) i zalozyc sekwencje. Ja do tej pory nie mogę wyjsc z podziwu jak swietnie to smiga w budzie e39. W e46 musi byc rewelka, a dodac do tego mozna X drive -(330xi) ale to juz chyba drozsza zabawa.

Silniczek owiele bardziej ekonomiczny niz M52b28 (moje 530i spala 12-15l gaziku, a trzeba powiedziec ze kapelusznikiem nie jestem), i ma owiele wiecej momentu od dołu (300nm dostepne od okolo 3500obr)

Napisano
  • Autor

> Poszukac 330i (m54b30) i zalozyc sekwencje. Ja do tej pory nie mogę wyjsc z podziwu jak swietnie to

> smiga w budzie e39. W e46 musi byc rewelka, a dodac do tego mozna X drive -(330xi) ale to juz

> chyba drozsza zabawa.

> Silniczek owiele bardziej ekonomiczny niz M52b28 (moje 530i spala 12-15l gaziku, a trzeba

> powiedziec ze kapelusznikiem nie jestem), i ma owiele wiecej momentu od dołu (300nm dostepne

> od okolo 3500obr)

powiedzcie że żartujecie z tym gazem - rozmawiałem z kilkoma użyszkodnikami tego wynalazku i żaden nie polecał smile.gif

Z drugiej jednak strony sam pytałem o klekotkę hmm.gif

Napisano

> 2.8 benzyna + sekwencja

> używany 10-letni turbodiesel to niestety zawsze rosyjska ruletka z dużą szansą na kulę w łeb

Wypraszam sobie. skromny.gif

Napisano

> Załóżmy że myslę nad E46, powiedzmy do 25 000zł.

> Patrzeć na benzyniaki czy raczej na klekota? Czy diesle w tej pojemności czymś się różnią (moc?

lubie diesele z racji większego momentu nisko położonego, wciskam gaz, jest od razu reakcje, nie czekam aż silnik się rozkręci ale:

1. diesele w używkach są bardziej poszukiwane niż benzyny więc są droższe

2. jest jednak spore ryzyko awarii osprzętu, choć wychodziłem z założenia, że przeciez mi się to nie przytrafi:

- w poprzedniej E39 problem ze sprzęgłem i kołem dwumasowym, którego nie rozwiązałem do sprzedaży auta

- w obecnym wymieniałem juz turbosprężarkę a jeden wtrysk już się prosił o wymiene ale po kuracji STP się poprawił.

Auto, którym wygodnie by mi sie jeżdziło to takie, które będzie miało ze 160 KM ale nie powinno palić więcej niż 8-9 l. 12-13l to już dla mnie za duzo. Alternatywą jest gaz, miałem sekwencję w Punto i kompletnie nie narzekałem ale w dużym silniku jeszcze nie, może przyjdzie kiedyś na to czas.

Napisano

> lubie diesele z racji większego momentu nisko położonego, wciskam gaz, jest od razu reakcje,

Wlasciwie to dopiero po chwili, kiedy "odzyskasz" boost grinser006.gif w duzych benzynach jest rowniez calkeim sporo momentu od dołu smile.gif

Napisano

> Wypraszam sobie.

dbasz to wiesz co masz, kupujący na wolnym rynku nabywca ma małe szanse na dobry strzał w td zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.