Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia P307

Featured Replies

Napisano

Przy okazji kolejnych napraw związanych z nagrzewnicą (tym razem już w innym warsztacie) wyszło kilka innych spraw facepalm.gif

Ale to na spokojnie w terminie późniejszym ok.gif

Już w piątek Pug był zdiagnozowany, wiadome były też koszta, ale w sobotę mechanik zadzwonił do mnie z radosną nowiną skromny.gif

To jest moja skrzynia biegów IThankYou.gif

skrzynia307.jpg

Całą niedzielę przeżywałem jedno wielkie zwątpienie cfaniaczek.gif

Poniedziałek wziąłem wolne na poszukiwanie skrzyni. Jak zacząłem dzwonić o 9:30 tak skończyłem koło 13:00

a o 15:00 byłem już w Mińsku Mazowieckim po JEDYNĄ skrzynię w całym województwie mazowieckim no.gif

Przy okazji liznąłem sobie trochę wiedzy... w P307 były dwa rodzaje skrzyń, tzw. "Duża" i "Mała" cfaniaczek.gif

Z założenia szczerze współczuję jak komuś poleci ta mała.

Towar trudno dostępny i wczoraj stałem się lżejszy o 1100zł sick.gif (bez kosztu dojazdu oraz samej wymiany)

Dzisiaj Pug stoi już naprawiony pod domem a ja jestem lżejszy łącznie o prawie 2500 crazy.gif Więc jakoś odeszła mi chęć jeżdżenia.

Chyba przywitam się z rowerem jeszcze w tym tygodniu ok.gif

Tymczasem co pijemy? Perła Alleluja ok.gif

Napisano

osz fak...

ja ciągle nie wiem co z moją nagrzewnicą i układem chłodzenia...

ale jeden plus - wydatki mniejsze

u mnie sok Tymbark jabłko-wiśnia smile.gif

Napisano

Ralf francuzów się zachcialo to tak jest zeby.GIF Ja tam związany jestem tylko z włoszczyzną zlosnik.gif Trzeba było trzymać bisa, to krzynkę byś miał za kratę piwa zlosnik.gif

Napisano

Generalnie dobrze ze znalazles, nie spodziewalem sie ze taka masakra z tymi skrzyniami jest facepalm.gif

Napisano
  • Autor

> Ralf francuzów się zachcialo to tak jest Ja tam związany jestem tylko z włoszczyzną Trzeba było

> trzymać bisa, to krzynkę byś miał za kratę piwa

No z BISem to nie takie hop siup 893goodvibes.gif Bo dostępność części jest dużo mniejsza niż do zwykłego maluszka wink.gif

Ale w zasadzie za całkowity koszt kupił bym na prawdę dobrego maluszka ok.gif I w razie jakiejkolwiek awarii mógłbym się uśmiechać a nie wpieniać.

Ehh buu.gif

Napisano
  • Autor

> Generalnie dobrze ze znalazles, nie spodziewalem sie ze taka masakra z tymi skrzyniami jest

Też się nie spodziewałem... i pamiętam jak bardzo mnie wkangryfire.gif w sobotę przedział cenowy 300-700 (jako nieplanowany wydatek) crazy.gif

A tu jednak jeszcze weselej wyszło skromny.gif a rachunek za tel przede mną hehe.gif

Napisano
  • Autor

> powinieneś kupić rower. bo samochody psujesz hurtowo

Rozwiń proszę swoją głęboką myśl.

W zasadzie wszystkie usterki w tym samochodzie są poza mną cfaniaczek.gif Dwa lata walki z nagrzewnicą to moja wina? Ja popsułem?

To, że kontrolka poduszki się zapala, albo, ze spryskiwacz żyje swoim życiem to też moja wina? niewiem.gif

A może to, że ktoś mi w zad wjechał jakiś czas temu to też moja wina?

Z ostatnich rewelacji skrzynia to faktycznie część, której w pewnym stopniu mogłem pomóc zejść, mam tego świadomość ok.gif

Ale niezależnie od tego podobno ten typ skrzyni w 307 jest bardzo awaryjny, dlatego jest tak trudno dostępny. Drugi typ skrzyni można dostać na prawie każdym szrocie z francuzami i to za połowę mniej.

Zakładając nawet, że skrzynia to tylko i wyłącznie moja działalność to Twoje stwierdzenie i tak jest lekkim nadużyciem.

Napisano

Rozwijam myśl - sa takie jednostki, które mają takiego pecha, że w ich samochodach psuje sie absolutnie wszystko. I to wielokrotnie smile.gif Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest zmiana srodka komunikacji na mozliwie najprostszy, stąd zaproponowałem rower grinser006.gif

Nie bierz tego do siebie zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Rozwijam myśl - sa takie jednostki, które mają takiego pecha, że w ich samochodach psuje sie

> absolutnie wszystko. I to wielokrotnie

"psuje się" / "psujesz", chwytasz różnicę? cfaniaczek.gif

> Jedynym wyjściem z tej sytuacji jest zmiana srodka

> komunikacji na mozliwie najprostszy, stąd zaproponowałem rower

W tym przypadku kupno 126p było by lekiem na cało zło zlosnik.gif

Przyjemne z pożytecznym skromny.gif Choć by się psuł nawet i 4x częściej... koszty eksploatacji cool.gif

> Nie bierz tego do siebie

waytogo.gif

Napisano

Ło Panie pad.gifpanic.gif

No tego to sie nie spodziewałem...

Ten materiał z której zrobiona jest skrzynia taki słaby jest, czy gdzieś uderzyłeś w cos?

Współczuję Ci, bo już chyba wszystko wymieniłes, co tylko można...

Sorki, ze bede moze troche chamski, ale co Ci zostało się jeszcze z orginału?

Pozdrowki i miejmy nadzieje, ze to juz koniec wydatków....

Napisano
  • Autor

> Ło Panie

> No tego to sie nie spodziewałem...

> Ten materiał z której zrobiona jest skrzynia taki słaby jest, czy gdzieś uderzyłeś w cos?

Mechanik twierdzi, że rozdupcyło od środka.

Uderzenia żadnego nie było.

Napisano

> Mechanik twierdzi, że rozdupcyło od środka.

> Uderzenia żadnego nie było.

No to nieźle... yikes.gif

Przecież Ty spokojnie jeździsz hmm.gif może za spokojnie cfaniaczek.gif

Ciekawe ile z tym jeździłes...

Napisano
  • Autor

> No to nieźle...

> Przecież Ty spokojnie jeździsz może za spokojnie

icon_eek.gif No z tym spokojnym to się nie rozpędzaj może icon_eek.gifzlosnik.gif

> Ciekawe ile z tym jeździłes...

Mechanior stwierdził, że jak spuszczał olej ze skrzyni to było już tylko ok. 50 ml. Nie chciał wierzyć, że biegi wchodziły normalnie cfaniaczek.gif

Napisano

> "psuje się" / "psujesz", chwytasz różnicę?

widocznie za często kręcisz gałką od nagrzewnicy, więc ją psujesz zlosnik.gif

Napisano

> Przy okazji kolejnych napraw związanych z nagrzewnicą (tym razem już w innym warsztacie) wyszło

> kilka innych spraw

> Ale to na spokojnie w terminie późniejszym

> Już w piątek Pug był zdiagnozowany, wiadome były też koszta, ale w sobotę mechanik zadzwonił do

> mnie z radosną nowiną

> To jest moja skrzynia biegów

> Całą niedzielę przeżywałem jedno wielkie zwątpienie

> Poniedziałek wziąłem wolne na poszukiwanie skrzyni. Jak zacząłem dzwonić o 9:30 tak skończyłem koło

> 13:00

> a o 15:00 byłem już w Mińsku Mazowieckim po JEDYNĄ skrzynię w całym województwie mazowieckim

> Przy okazji liznąłem sobie trochę wiedzy... w P307 były dwa rodzaje skrzyń, tzw. "Duża" i "Mała"

> Z założenia szczerze współczuję jak komuś poleci ta mała.

> Towar trudno dostępny i wczoraj stałem się lżejszy o 1100zł (bez kosztu dojazdu oraz samej

> wymiany)

> Dzisiaj Pug stoi już naprawiony pod domem a ja jestem lżejszy łącznie o prawie 2500 Więc jakoś

> odeszła mi chęć jeżdżenia.

> Chyba przywitam się z rowerem jeszcze w tym tygodniu

> Tymczasem co pijemy? Perła Alleluja

masakra yikes.gif

Napisano
  • Autor

> widocznie za często kręcisz gałką od nagrzewnicy, więc ją psujesz

o to to zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> masakra

tak trochę zlosnik.gif

Napisano

No niestety - skrzynie w tych naszych P(ł)ugach do najmocniejszych nie należą crazy.gif

U mnie, przy troszkę innym stylu jazdy zlosnik.gif, mam już trzecią icon_eek.gif

Pierwsza się rozsypała to nową (używaną) udało mi się zdobyć na Śląsku facepalm.gif

Jednak i ta się posypała i teraz jest hybryda z kilku skrzyń zbudowana

przez mojego mechanika alien.gif

Odpukać już 40 kkm katowania i żyje devil.gif

Powodzenia w dalszych bojach z lfem icon_rolleyes.gif

Napisano

o ja pierd**lę crazy.gif

z innego PSA nie szło podpasowac ?

Napisano

masakra yikes.gif

masz cierpliwość do tego wozu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.