Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik 1,7td (GM)

Featured Replies

Napisano

Co o nim można dobrego i złego powiedziec?Mogę kupic takie cuś i proszę o opinie ekspertów w tym zakresie

Napisano

> Co o nim można dobrego i złego powiedziec?Mogę kupic takie cuś i proszę o opinie ekspertów w tym

> zakresie

Niby nienajgorzej sie jeździ, spalanie tez nie przekracza 7 nawet przy mocniejszym butowaniu, ale jak go mam 6 lat, to musiałem wymienić głowicę, bo się okazało, że popękała i puszczała ciśnienie do układu chłodzenia (pomimo braku przegrzania- chyba ze starosci), a dosłowni wczoraj urwała się śruba trzymająca napinacz paska rozrządu*, pasek spadł, silnik stanał i jak go rozkręce to dopiero będę widział jakie szkody, ale powiem szczerze- zacząl mnie wkurzać ten silnik.

*co ciekawe napinacz się kręci- nie jest zatarty. Śruba po prostu pękła. Może za mocno dokręciłem przy wymianie? Może za każdą wymianą rolki powinno się dawać nową śrubę? Być może to moja wina, niemniej coraz większy niesmak pozostaje.

PS

Są tez plusy

Jak nią zrobiłem juz koło 100kkm (a zakupiłem przy licznikowych 150, a w rzeczwistości chyba trochę wiecej), to ani pompy, ani wtrysków ani turbiny nie ruszałem i mam nadzieje, ze o ile uda mi się go jakoś jeszcze poskładać- ruszać nie bedę musiał.

Napisano

dokladnie tani w eksploatacji.. demon wyprzedzania to to nie jest ale bezproblemowo tez sie nim turlalem (teraz zona jezdzi) i poki co jest ok choc juz swoje lata ma i troche oleju wezmie ...

Napisano

Mam takowy w swoim okazjonalnie używanym astrolocie. Teraz powożę a6 ale jak trzeba przerzucić coś więcej (sedan vs kombi) to wyciągam opelka. Z reguły używany co kilka miesięcy tongue.gif więc prawie wcale. Demon prędkości - niekoniecznie, ale tani w eksploatacji i względnie trwały. Ogólnie np. po garażowaniu od jesieni wiosną podpinam podładowany aku, odpalam i jadę (i nawet pod maskę nie zaglądam) grinser006.gif

PS. Zabieram się w końcu za przygotowania do sprzedaży - szkoda mi samochodu, niech jeździ u następnego drive.gif

Napisano

> Co o nim można dobrego i złego powiedziec?Mogę kupic takie cuś i proszę o opinie ekspertów w tym

> zakresie

Typowy wol roboczy, mulek, oszczedny, tani w eksplatacji, ale i slaby, jak sie chlodniej zrobi to ma problemy z uruchomieniem (moj egzemplarz)

Tak OT bardziej polecam konstrukcje isuzu ktora jest dynamiczniejsza, mocniejsza, a przy tym bardzo ekonomiczna i trwala.

Napisano

> Tak OT bardziej polecam konstrukcje isuzu ktora jest dynamiczniejsza, mocniejsza, a przy tym

> bardzo ekonomiczna i trwala.

Pewnie też bym brał isuzu gdyby nie nieco droższe koszty części i nieco bardziej skomplikowany w obsłudze. No chyba że serwisowanie w warsztacie więc niech się mechanik martwi w końcu bierze kasę grinser006.gif

Napisano

> zakresie

Jezeli jezdzi sie samemu + ew pasażer to nie jest jeszcze tak zle z mocą. Wydaje mi sie, że to typowy silnik(diesel)z tą skrzynią w AG pod miasto. Ja swoja astra zrobiłem 70tys. oprocz wymiany rozrządu, oleju, filtrów nie robiłem nic. Jezdze odcinki 22km do pracy systemem miszamym miasto/trasa. Spala mi wtedy równe 5l (zawsze zalewam 20l i robie 400km)w zimie troszke wiecej, ale nigdy nie przekroczył 6l. Na autostradzie przy trasie 2300km i predkosciach 130-140km spalił 5,4l/100km(jechałem sam+bagaz).

Osobiscie go polecam, bo jest tani i wszystkie czesci sa do niego tanie, chodz z nic nie korzystałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.