Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Załamka - warsztat

Featured Replies

Napisano

Jakieś pół roku temu dałem auto do uszczelnienie magla. Gość zrobił, zapłaciłem i zapomniełem o sprawie. Aby wyjąć magiel trzeba odkręcić całe sanki przykręcone do podłużnicy. Wczoraj coś mi stukało więc pojechałem do ASO. Mechanik zobaczył, że tuleja metalowo-gumowa, która mocuje sanki do podłużnicy jest ukręcona - ki czort. No i wyszło szydło z worka, jak robili magiel ukręcili tą tuleję - śruba zapiekła się w wewnętrznej tulejce i przy odkręcaniu na siłę ukręcili gumę. Ale nic mi nie powiedzieli tylko tak zamontowali. Dzisiaj dzwonię do gościa, a on mi ta to, że zamontowali tak bo takiej nie ma "co mieli zrobić" angryfire.gifangryfire.gif. Tuleja nie występuje więc trzeba by było całe sanki zmieniać - koszt 1500 zł. To co najbardziej mnie denerwuje, to że nic nie powiedzieli,a można sie z tym zabić bo do sanek jest zamontowany wahacz.

Auto mam u mechanika i ma dotoczyć taką tuleję. Jestem podwójnie wk... bo luz na sankach zniszczył jeszcze główną poduszke silnika...

Koszty będą spore więc pewnie pojadę z rachunkiem do partacza.

Napisano

> Jakieś pół roku temu dałem auto do uszczelnienie magla. Gość zrobił, zapłaciłem i zapomniełem o

> sprawie. Aby wyjąć magiel trzeba odkręcić całe sanki przykręcone do podłużnicy. Wczoraj coś mi

> stukało więc pojechałem do ASO. Mechanik zobaczył, że tuleja metalowo-gumowa, która mocuje

> sanki do podłużnicy jest ukręcona - ki czort. No i wyszło szydło z worka, jak robili magiel

> ukręcili tą tuleję - śruba zapiekła się w wewnętrznej tulejce i przy odkręcaniu na siłę

> ukręcili gumę. Ale nic gnoje mi nie powiedzieli tylko tak zamontowali. Dzisiaj dzwonię do

> gościa, a on mi ta to, że zamontowali tak bo takiej "co mieli zrobić" . Tuleja nie występuje

> więc trzeba by było całe sanki zmieniać - koszt 1500 zł. To co najbardziej mnie denerwuje, to

> że nic nie powiedzieli,a można sie z tym zabić bo do sanek jest zamontowany wahacz.

> Auto mam u mechanika i ma dotoczyć taką tuleję. Jestem podwójnie wk... bo luz na sankach zniszczył

> jeszcze główną poduszke silnika...

> Koszty będą spore więc pewnie pojadę z rachunkiem do partacza.

A masz rachunek za tamta usługe.

Napisano
  • Autor

> A masz rachunek za tamta usługe.

Nie mam ale świadka mam,a jeśli nie zarejestrowana fiskalnie jeszcze dla mnie lepiej.

Napisano

Witaj,

Nauczony doświadczeniem dochodzę do wniosku, że albo trzeba stać i patrzeć cały czas partaczom na ręce albo robić samemu, innego wyjścia nie widzę ....

Pozdrawiam MK

Napisano
  • Autor

> Witaj,

> Nauczony doświadczeniem dochodzę do wniosku, że albo trzeba stać i patrzeć cały czas partaczom na

> ręce albo robić samemu, innego wyjścia nie widzę ....

> Pozdrawiam MK

Kiedyś wszystko robiłem sam ale teraz 2 etaty wracam po 20 i sił brak...

Napisano

> Kiedyś wszystko robiłem sam ale teraz 2 etaty wracam po 20 i sił brak...

Ja jeszcze w Astrach robiłem sporo sam.

Od kilku lat po prostu nie mam na to czasu.

Zdaję się na mechanika.

Mam jednego od kilka lat i na razie jestem zadowolony z jego usług.

Napisano

> Mam jednego od kilka lat i na razie jestem zadowolony z jego usług.

I to chyba jest najlepsze rozwiązanie - znaleźć dobrego mechanika i zawsze do niego chodzić.

Napisano

> Witaj,

> Nauczony doświadczeniem dochodzę do wniosku, że albo trzeba stać i patrzeć cały czas partaczom na

> ręce albo robić samemu, innego wyjścia nie widzę ....

> Pozdrawiam MK

ja też. łapciuchy z serwisów i prywatnych zakładów tylko myślą jak wydymać klienta. w zasadzie zero moralności, etyki pracy i odpowiedzialności. tylko kasa. dla mnie to dno.

Napisano
  • Autor

No i odebrałem auto, tuleja dopasowana z Toyoty i dopieszczona za pomoca tokarki, poduszka silnika zregenerowana (zalana specjalnym rodzjem silikonu do regeneracji poduszek icon_eek.gif), przy okazji zobaczyli lejący amorek zdemontowali rozebrali dolali oleju wymienili uszczelniacz i powiedzieli, że będzie ok i że o niebo lepiej niż nowe gówno icon_eek.gif

Efekt:

brak stukania, miałem delikatne ściąganie w lewo ustąpiło - a ja głupi 3 razy zbieżność ustawiałem angryfire.gifmlot.gif, jak gwałtownie dodaje gazu lewarek się nie rusza icon_eek.gif - a myślałem, że ten typ tak ma - poduszka

koszty 320 zł wszystko

Napisano

> No i odebrałem auto, tuleja dopasowana z Toyoty i dopieszczona za pomoca tokarki, poduszka silnika

> zregenerowana (zalana specjalnym rodzjem silikonu do regeneracji poduszek ), przy okazji

> zobaczyli lejący amorek zdemontowali rozebrali dolali oleju wymienili uszczelniacz i

> powiedzieli, że będzie ok i że o niebo lepiej niż nowe gówno

> Efekt:

> brak stukania, miałem delikatne ściąganie w lewo ustąpiło - a ja głupi 3 razy zbieżność ustawiałem

> , jak gwałtownie dodaje gazu lewarek się nie rusza - a myślałem, że ten typ tak ma -

> poduszka

> koszty 320 zł wszystko

Poczekaj znow "Jakieś pół roku" grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.