Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy to aku padł?

Featured Replies

Napisano

Panowie i Panie mam problem... samochód mi nie kręci, ale światła, kontrolki sie palą. po przekręceniu kluczyka w pierwsza pozycje już zwróciłem uwagę, że dziwnie słabo pali sie kontrolka aku. po dalszym przekręceniu okazało się ze moje obawy się potwierdziły i auto nie kręci wogóle. i czy to może być aku skoro są światła? ta kontrolka mnie troche na to naprowadza, że słabo świeci (reszta normalnie) i od razu mi to przyszło na mysl, no ale te światła.... confused.gif

Napisano

> Panowie i Panie mam problem... samochód mi nie kręci, ale światła, kontrolki sie palą. po

> przekręceniu kluczyka w pierwsza pozycje już zwróciłem uwagę, że dziwnie słabo pali sie

> kontrolka aku. po dalszym przekręceniu okazało się ze moje obawy się potwierdziły i auto nie

> kręci wogóle. i czy to może być aku skoro są światła? ta kontrolka mnie troche na to

> naprowadza, że słabo świeci (reszta normalnie) i od razu mi to przyszło na mysl, no ale te

> światła....

Rozrusznik do sprawdzenia... jakby aku padło to albo nie byłoby żadnych kontrolek zapalonych albo by zgasły przy próbie odpalenia auta...miałem w zimie tak parę razy wink.gif

Napisano

IMHO jeśli kontrolki w trakcie odpalania nie przygasają to rozrusznik nie startuje.

1. Odpal z kabli. Jak odpali to wina akumulatora.

2. Odpal na pych. Jeśli odpali to wina rozrusznika.

Nie znam się na tym, ale tak rozumuję.

Napisano
  • Autor

> IMHO jeśli kontrolki w trakcie odpalania nie przygasają to rozrusznik nie startuje.

> 1. Odpal z kabli. Jak odpali to wina akumulatora.

> 2. Odpal na pych. Jeśli odpali to wina rozrusznika.

> Nie znam się na tym, ale tak rozumuję.

kontrolki przygasają troche, ale nie gasną. i słychać takie ciche cyknięcie. jutro sprobuje to jeszcze zdiagnozować...

Napisano

> Rozrusznik do sprawdzenia... jakby aku padło to albo nie byłoby żadnych kontrolek zapalonych albo

> by zgasły przy próbie odpalenia auta...miałem w zimie tak parę razy

chyba, że padła cela w aku, ja tak miałem latem 1,5 roku temu... Wtedy światła świecą (choć słabiej), kontrolki świecą, ale podczas rozruchu przygasają, rozrusznik nie kręci i słychać miarowe, szybkie cykanie (chyba przekaźnika głównego). Po odpaleniu "na kable" auto odpala.

Napisano
  • Autor

> chyba, że padła cela w aku, ja tak miałem latem 1,5 roku temu... Wtedy światła świecą (choć

> słabiej), kontrolki świecą, ale podczas rozruchu przygasają, rozrusznik nie kręci i słychać

> miarowe, szybkie cykanie (chyba przekaźnika głównego). Po odpaleniu "na kable" auto odpala.

a wtedy aku od razu do wymiany? czy da sie go jeszcze podładować na jakiś czas?w sumie aku ma 8 lat, ale nie pamietam jakiej firmy...

Napisano

> a wtedy aku od razu do wymiany?

od razu - nie odpali już sam, nawet po podładowaniu...

> czy da sie go jeszcze podładować na jakiś czas?

podładować się da zawsze, tylko efektu nie będzie biglaugh.gif Niestety...

> w sumie aku ma 8

> lat, ale nie pamietam jakiej firmy...

dobry był z niego herbatnik swieca.gif A tak serio, to 8 lat na aku to bardzo dobry wynik ok.gif Mój padł po pięciu i mimo wszystko twierdziłem, że też wytrzymał długo jak na miejską eksploatację.

Napisano
  • Autor

> od razu - nie odpali już sam, nawet po podładowaniu...

> podładować się da zawsze, tylko efektu nie będzie Niestety...

> dobry był z niego herbatnik A tak serio, to 8 lat na aku to bardzo dobry wynik Mój padł po pięciu

> i mimo wszystko twierdziłem, że też wytrzymał długo jak na miejską eksploatację.

kurcze to jeśli to rzeczywiście (jutro mam nadzieje ze bede juz wiedział) to niewesoło frown.gif w tym miesiącu juz 160 poszło na wymiane opon i zbieżność a w przyszłym tyg jeszcze mam przegląd... plus teraz by był aku jeszcze do wymiany... sick.gif czyli rozumiem, że jesli odpali od kabli, przejadę się nim znaczny dystans, wyłączę i nie będzie znow odpalał tzn, że to cela powiedziała papa? no bo jesli rozrusznik by był uszkodzony to i kable nie pomoga...

Napisano

<ciach>

> czyli rozumiem, że jesli odpali od kabli,

> przejadę się nim znaczny dystans, wyłączę i nie będzie znow odpalał tzn, że to cela

> powiedziała papa? no bo jesli rozrusznik by był uszkodzony to i kable nie pomoga...

dokładnie tak, jak piszesz ok.gif

Napisano
  • Autor

> dokładnie tak, jak piszesz

ok dzieki za rade 20.GIF ale mimo wszystko mam nadzieje ze sie mylisz i aku bedzie do naladowania przynajmniej na jakis miesiac tongue.gif

Napisano

sprawdź czy klemy dobrze siedzą na aq i się nie poluźniły.

JAk nie to, to ja obstawiam na 90% rozrusznik jednak.

Napisano

> kontrolki przygasają troche, ale nie gasną. i słychać takie ciche cyknięcie.

To u mnie jak tak było to miałem rozrusznik do naprawy (same szcztoki do wymiany - koszt 60zł). A to cyknięcie to podobno jakiś elektromagnes słychać.

Napisano
  • Autor

> To u mnie jak tak było to miałem rozrusznik do naprawy (same szcztoki do wymiany - koszt 60zł). A

> to cyknięcie to podobno jakiś elektromagnes słychać.

wszystko juz jasne zakrecony.gif aku jest do naladowania. odpalił od kabli, po przejechaniu 20 km nadal odpala. jutro jade do tescia po prostownik i na razie go troche odratuje, ale mysle ze i tak trzeba sie powoli rozgladać za nowym... dzieki za wszystkie rady i nie obraźcie sie ale... fajnie ze Wasze przepowiednie o rozruszniku sie nie sprawdziły 270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.