Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

W Cruze odpada kierownica.

Featured Replies

Napisano

> A tu po naszemu ups...

Czyli jak zwykle w Chevim, tyle że jest postęp: zrobili kampanię serwisową hahaha.gif

Napisano

> Czyli jak zwykle w Chevim, tyle że jest postęp: zrobili kampanię serwisową

Ford o swoich problemach nie informuje. angryfire.gif

Napisano

> Ford o swoich problemach nie informuje.

Bo ich nie ma hahaha.gif

A poważnie, owszem informuje. Sam jeden link podawałem.

Napisano

> Bo ich nie ma

> A poważnie, owszem informuje. Sam jeden link podawałem.

Sasiad twoj zglosil na policje ze halas sie robi kolo twojego auta.

Podobno korozja go zjada od srodka zakrecony.gifrotfl.gifzlosnik2.gif270635636-JUMP2.gif

Takze wyjasnij to z sasiadem link

BTW naprawiłeś juz tego prawego halogena z tyłu? 30.GIF

Napisano

> Za to Cruze jest jak Renówka Pietrowa

Ty jakieś kompleksy tu leczysz?

Napisano

> Czyli jak zwykle w Chevim, tyle że jest postęp: zrobili kampanię serwisową

Chwała im za akcje serwisowa znaczy badają swoje wyroby. Ford jakoś zapomniał zbadać swoich aut , potem były dziury na grubość palca w blacharce ot mi technika Fordowa.

Napisano

To prawda, ale Ford dalej tak robi. I nie zgłasza tego, bo nie musi zgłaszać - rdzewienie blacharki nie zagraża bezpośrednio życiu.

Niestety.... - ot, taka polityka producenta. Ale spróbuj w ASO spytać o rdzewienia kogokolwiek: "Paaanie, to kłamstwo..." sciana.gif

Napisano

> Chwała im za akcje serwisowa znaczy badają swoje wyroby. Ford jakoś zapomniał zbadać swoich aut ,

> potem były dziury na grubość palca w blacharce ot mi technika Fordowa.

Ba, a np. permanentnie uszkadzane zawieszenie Lacettim przez za ciężki silnik Diesla. Albo również permanentnie cieknąca przekładnia, czy problemy z elektryką w hatchbackach. To dopiero są udane akcje serwisowe Chevroleta hahaha.gif

Ogarnijcie się, Fordy już dawno nie rdzewieją. A gwarancja na lakier jest 10 lat.

Napisano

> Ba, a np. permanentnie uszkadzane zawieszenie Lacettim przez za ciężki silnik Diesla. Albo również

> permanentnie cieknąca przekładnia, czy problemy z elektryką w hatchbackach.

Ja przejechałem swoim 90kkm i nie zgłaszam problemów z zawieszeniem ani z przekładnią. Jedyne co wymieniałem to poduszki pod kolumnami McPhersona ale to kosztuje grosze. Jeżdżę 90% po mieście gdzie są dziury, doły, torowiska i inne niespodzianki.

Napisano

> Ja przejechałem swoim 90kkm i nie zgłaszam problemów z zawieszeniem ani z przekładnią. Jedyne co

> wymieniałem to poduszki pod kolumnami McPhersona ale to kosztuje grosze. Jeżdżę 90% po mieście

> gdzie są dziury, doły, torowiska i inne niespodzianki.

A ja dobijam do 190kkm i nic nie robiłem z autem. Ale z moim egzemplarzem na pewno jest coś nie tak.

hehe.gif

Napisano

> Ba, a np. permanentnie uszkadzane zawieszenie Lacettim przez za ciężki silnik Diesla. Albo również

> permanentnie cieknąca przekładnia, czy problemy z elektryką w hatchbackach. To dopiero są

> udane akcje serwisowe Chevroleta

> Ogarnijcie się, Fordy już dawno nie rdzewieją. A gwarancja na lakier jest 10 lat.

A tak dokładnie, to od kiedy? Bo parę m-cy temu sprzedałem ostatniego (i na razie nigdy więcej) i też rdzewiał.

Gwarancja na lakier nie ma NIC do rzeczy - i jest ona bodajże 2-letnia! Co się tyczy RDZY, to ma zastosowanie gwarancja na perforację - i jest ona z reguły 12-letnia.

CO NIE ZMIENIA FAKTU, że niestety rdzewieją i to największych ich (Fordów) mankament... Jeden Focus to już po pół roku malowali i potem tak w kółko, co rok, przez ponad 10 lat... frown.gif

Napisano

> Recall:

> http://www.cfnews13.com/article/news/201...g-wheel-problem

A czy zwróciliście Panowie uwagę, kto jechał felernym autem ???

Przecież tam były dwie kobiety i niemowlę....

To wyjaśnia wszystko.....

Film wskazuje na to, że kierownica nie ukręciła się nagle, lecz coś się odkręciło (chyba) ...to przecież zapewne dało się wyczuć sporo wcześniej.

Obawiam sie, że w grę weszła też inteligencja statystycznej amerykanki (bo jak widzę stamtąd pochodzi film).

Cóż - każda zupa jest sumą kilku składników...co nie zmienia faktu, że kierownica odpadła, a nie powinna.

Szczęście, że mają tam tak szerokie drogi, że możliwe było bezkolizyjne wyhamowanie auta.

Napisano

> A tak dokładnie, to od kiedy? Bo parę m-cy temu sprzedałem ostatniego (i na razie nigdy więcej) i

> też rdzewiał.

> Gwarancja na lakier nie ma NIC do rzeczy - i jest ona bodajże 2-letnia! Co się tyczy RDZY, to ma

> zastosowanie gwarancja na perforację - i jest ona z reguły 12-letnia.

> CO NIE ZMIENIA FAKTU, że niestety rdzewieją i to największych ich (Fordów) mankament... Jeden Focus

> to już po pół roku malowali i potem tak w kółko, co rok, przez ponad 10 lat...

Mój, dwuletni, w przeciwieństwie do Lacetti nie rdzewieje.

Napisano

> Mój, dwuletni, w przeciwieństwie do Lacetti nie rdzewieje.

Nie wiem oczywiście jak u Ciebie. Ale swego czasu spotykałem takich wiele - problem polegał na tym, że rdzy przez nawet kilka lat nie było widać, choć ona była.

Główne POD dolnymi rantami drzwi: pod lakierem - wyglądało to jakby był po prostu lakier na spawie.

Dopiero w późniejszym czasie lakier odpadał i była widoczna rdza. Absolutnie w innych sposób dzisiejsze auta rdzewieją: od środka - od zewnątrz już się praktycznie nie zdarza. I tym trudniej to wychwycić...

Napisano

UPS FORD > Bo ich nie ma

> A poważnie, owszem informuje. Sam jeden link podawałem.

Napisano
  • Autor

> A czy zwróciliście Panowie uwagę, kto jechał felernym autem ???

Sugerujesz że GM powinno zabronić sprzedaży Cruze ludziom bez wykształcenia magisterskiego w mechanice?

Napisano

> Sugerujesz że GM powinno zabronić sprzedaży Cruze ludziom bez wykształcenia magisterskiego w

> mechanice?

Nie - w żadnym wypadku.

To było tak lekko ironicznie w kierunku kobiet. Mam taką jedną koleżankę - blondynkę, która nie ma męża i czasem prosi mnie o drobne przysługi w temacie swojego auta - czasem bardzo się dziwię, że to auto jeszcze jeździ.....czasem jestem w szoku, że dostrzega nieprawidłowość dopiero w momencie, kiedy auto już nie jedzie.

Napisano
  • Autor

Dlatego nowoczesne samochody maja cały zestaw rożnych czujnikow i lampek - po to żeby nie trzeba było być ekspertem motoryzacyjnym żeby nimi jeździć.

A odpadajaca kierownica jest niedopuszczalna...

P.S. GM ma dzis ZNACZNIE większe zmartwienie - pojawiają sie informacje ze ich nowy cudo-pojazd - Chevrolet Volt ma nie miły zwyczaj zapalania sie przy ladowaniu. Ponieważ laduje sie je w garażu w nocy, to skutki takiego pożaru są dosc niebezpieczne.

Napisano

> A odpadajaca kierownica jest niedopuszczalna...

Tak, to oczywiste.

Niemniej jednak to tylko maszyna i dobrze jest wiedzieć ("czuć"), jak ona się zachowuje i w porę wychwytywać wszelkie odstępstwa, tak dla własnego bezpieczeństwa.

Trochę się obawiam, że właśnie w erze lampek i czujników większość użytkowników zatraca ten cenny zmysł.

W czasach kiedy ja zostałem kierowcą, na polskich drogach królował maluch, który statystycznie psuł się co 500km, więc dobrze było wcześniej wiedzieć co go boli 893goodvibes.gif

Masz w swoim logo taki piękny pojazd kosmiczny - one również nie powinny się rozpadać, a jednak.....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.