Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KIA Sportage 1.7diesel

Featured Replies

Napisano

Witam

I sie chciałem zapytac czy tak KIA Sportage jedzie tak jak producent pisze czy to pic hmm.gif

Napisano

Witam,

jeździłem ostatnio bardzo blisko spokrewnionym Hultajem - ix35 - z tym samym silnikiem. Oczywiście czuć dużą różnicę w stosunku do silnika 2.0, niemniej jednak dramatu nie ma. Do normalnej jazdy w zupełności wystarczy. Z krótkotrwałych obserwacji wynika, że spalanie w mieście powinno zamknąć się w jakiś 8 l/100 - na trasie nie miałem okazji sprawdzić. Generalnie silnik sympatyczny

Napisano

> Witam

> I sie chciałem zapytac czy tak KIA Sportage jedzie tak jak producent pisze czy to pic

Jedzie zlosnik.gif ona, az tak ciezka nie jest, ale szalu sie nie spodziewaj to raczej malo KM.

Napisano

> Witam

> I sie chciałem zapytac czy tak KIA Sportage jedzie tak jak producent pisze czy to pic

Znasz okres oczekiwania ?

Napisano

> Znasz okres oczekiwania ?

Mozna wziac z placu albo jakies demo jak nie to bedzie czekal i czekal hehe.gif

Napisano
  • Autor

nie i jeszce nie to nie interesuje chce sie zapoznac z opinia na temat silnika smile.gif

Napisano

> nie i jeszce nie to nie interesuje chce sie zapoznac z opinia na temat silnika

To ja Ci powiem - do roku albo i lepiej. Jak bedziesz w ZS moge Ci pokazac jak jezdzi 2.0crdi waytogo.gif

Napisano

> Mozna wziac z placu albo jakies demo jak nie to bedzie czekal i czekal

Znajdz demo ,ktore latwo oddadza wink.gif walka o ogien normalnie jest hehe.gif

Napisano

> Znajdz demo ,ktore latwo oddadza walka o ogien normalnie jest

Czy ludzie to juz calkiem zwariowali z ta sportage? Fakt werjsa bida z silnikiem 1.6 jest tania ale cala reszta IMO drogo i mizerne osiagi.

Napisano

> Czy ludzie to juz calkiem zwariowali z ta sportage? Fakt werjsa bida z silnikiem 1.6 jest tania ale

> cala reszta IMO drogo i mizerne osiagi.

Mi tam 2.0crdi przyjemnie jedzie a i cena nawet ,nawet.

Pokaz mi suva 2.0d za niecale 90tys i jeszcze ,zeby sie tak fajnie prezentowal ?

Napisano

> Znajdz demo ,ktore latwo oddadza walka o ogien normalnie jest

W Siedlcach mają 1,7 CRDi i chyba niesprzedane jeszcze zlosnik.gif

Napisano

> Mi tam 2.0crdi przyjemnie jedzie a i cena nawet ,nawet.

> Pokaz mi suva 2.0d za niecale 90tys i jeszcze ,zeby sie tak fajnie prezentowal ?

Wiadomo każdy ma inne priorytety. Ja za taka kase brałbym Sorento

Napisano

> Wiadomo każdy ma inne priorytety. Ja za taka kase brałbym Sorento

icon_eek.gif Daj namiar na nowe z salonu Sorento za 90-95k zł. Cena katalogowa 2,2CRDi 4WD w werdsji L kosztuje 141500, a w wersji XL 153500.

Napisano

> Mi tam 2.0crdi przyjemnie jedzie a i cena nawet ,nawet.

> Pokaz mi suva 2.0d za niecale 90tys i jeszcze ,zeby sie tak fajnie prezentowal ?

Prezencja to akurat kwestia gustu.... Dla mnie nowy sportage to typowy odpust jest.

Napisano

> Prezencja to akurat kwestia gustu.... Dla mnie nowy sportage to >typowy odpust jest.

Mnie sie podoba smile.gif

Napisano

> Wiadomo każdy ma inne priorytety. Ja za taka kase brałbym Sorento

Trzy poprosze waytogo.gif

Napisano

> Prezencja to akurat kwestia gustu.... Dla mnie nowy sportage to typowy odpust jest.

dla mnie to najładniejsze auto w tym segmencie dodatkowo w najlepszej cene palacz.gif

Napisano

> Prezencja to akurat kwestia gustu.... Dla mnie nowy sportage to typowy odpust jest.

ix 35 jest zdecydowanie ładniejszy ok.gif

Napisano

> ix 35 jest zdecydowanie ładniejszy

I tu kwestia gusto bo dla mnie to sick.gif imho rownie brzydki jak starszy brat czyli Santa Feeee sick.gif pierwszej generacji no.gif

Napisano

Jak widac, gustow tyle ile ludzi, i bardzo dobrze smile.gif

Ale tez jak widac argument, ze sie dobrze prezentuje jest dosyc ryzykowny.

Jeszcze co do ix35 - jak go na poczatku zobaczylem, to pierwsza mysl byla "brzydaaal". Ale baaardzo duzo ich sie tu zrobilo, i z kazdym widzianym coraz bardziej zaczynal sie podobac. Teraz uwazam go za ladne auto, do tego tanie - dzieki rabatom hultaja wychodzi znacznie taniej niz sportage, czyli auto marki pozycjonowanej nizej!

A sportage z kazdym widzianym coraz brzydszy sie wydaje. I tez go ogladam czesto, bo jeden stoi pod oknem w biurze a drugi po drodze do pracy smile.gif

Napisano

> zeby sie tak fajnie prezentowal ?

z gustem jest jak z d..a

dla mnie jedno z brzydszych aut w segmecie (za bardzo efekciarskie)

Napisano

> Daj namiar na nowe z salonu Sorento za 90-95k zł. Cena katalogowa 2,2CRDi 4WD w werdsji L

> kosztuje 141500, a w wersji XL 153500.

2.0 kosztuje 110K IMO z wyprzedazy rocznika da sie za taka cene kupic. 0-100 w granichac 11s mozna jeszcze chipowac i bedzie 180KM. Auto bez porownania lepsze, wieksze od sportage.

• 3 tygodnie później...
Napisano

A Ty znasz?

Napisano

> Witam

To taki diesel do miasta. Maksymalny moment obr. osiąga w zakresie ok. 1250-2750 obr. Filtr cząstek stałych łatwiej się przepala.

Napisano

> 2.0 kosztuje 110K IMO z wyprzedazy rocznika da sie za taka cene kupic. 0-100 w granichac 11s mozna

> jeszcze chipowac i bedzie 180KM. Auto bez porownania lepsze, wieksze od sportage.

jeden minus ma w stosunku do małego: napęd zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.