Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Wyceniaj z AK] Polski Fiat 126 - 1984 r.

Featured Replies

Napisano

Pierwszy raz zdarza mi się coś napisać na PRLowskim kąciku. Chciałbym uzyskać pomoc w wycenie tudzież wybadać rynek (bo a nuż trafi się jakiś chętny) na takie coś jak opisane poniżej. Stan pod każdym względem postaram się opisać jak najuczciwiej, zatem proszę Państwa zeby.GIF

Polski Fiat 126p 650 E

Rok produkcji 1984

Przebieg 43 000 km - żeby nie było za chwilę, z racji tego że auto posiadane od nowości to oryginalny i co do tego wątpliwości nie ma i być nie może.

W środku licznik "kapliczka", cienka kierownica, tapicerka to standard bo czarny skaj. Z wypasu światła mijania i drogowe, awaryjne i radio safari. Z zewnątrz jest ciekawiej bo zderzaki P4 i listwy boczne grube gumowe (też to zdaje się p4 - w każdym razie nie FL). W ogóle to z FLa nie ma w nim nic, wersja była wyprodukowana na eksport. Kolor śliczny niebiesko szary czy jak go tam określić, lakier oryginalny (!), błyszczący(!) (kod chyba 444 ale tu akurat mogę się mylić - sprawdzę), buda w ślicznym stanie, progi i podłoga jak nowe.

Auto dosłownie od Dziadka, który zmarł w 2005 roku (przebieg auta wtedy to bodajże 42000 km), całe swoje życie w garażu, żadną - autentycznie - zimę nie jeżdżone, soli nie widziało. Hamulce: wszystkie szczęki nowe, cylinderki też, ręczny żyleta. Opony D124 (1990 i 1992 rok jak pamiętam).

No i tak to pokrótce wygląda. Jeśli chodzi o alledrogo, to podobne egzemplarze kosztują od 1500 do 8000 zł. Z tym, że dla mnie zastanawiający jest obserwowany tam ostatnio wysyp aut z minimalnymi przebiegami - refleksję pozostawiam myślącym. Tu autko jest 100% oryginalne, autentyczne. Stan można powiedzieć że niewiele odbiega od tego, w jakim wyjechało z fabryki. Do codziennej jazdy już szkoda, widziałbym je dla jakiegoś kolekcjonera.

Jako, że bez foto się nie liczy, to proszę:

zdjecie040.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

zdjecie022.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

No i moje pytanie, ile za takie cudo krzyczeć wg Was, bo ja pewne przemyślenia już mam, ale chciałbym to skonfrontować.

Napisano
Odpowiem Ci tak kupiłem swojego rok temu - 1979 rok rok produkcji od pierwszego żyjącego właściciela z wszystkimi dokumentami faktury zakupu opłaty z 30 lat przebieg w momencie zakupi to 48 300 rzeczywisty bo to udało mi się potwierdzić cenę jaka dałem to 1500 pln niestety allegro nie ma nic wspólnego z faktyczną wartością to jest tylko pobożny koncert życzeń
Napisano

Ładny jest, to prawda ok.gif

Czemu ma białe tablice? Sprawa własności została już uregulowana?

Co do ceny ciężko stwierdzić - pojawia się ostatnio sporo "igieł" w chorych cenach, IMO realne pieniądze za takie auto to ok. 2 kPLN, ale mogę się mylić, bo może znajdzie się napaleniec, co wyłoży i 10 kPLN niewiem.gif

Napisano

Porównywalny egzemplarz --> Allegro waytogo.gif

Zgodzę się z Grzańcem zlosnik.gif 2 tysie bym dał, jak bym miał brać wink.gif

Ładna sztuka 20.GIF

Napisano

Masz w zasadzie dwa wyjścia:

- możesz wystawić na allegro za dużą kwotę i poczekać kilkanaście miesięcy, aż trafi się ktoś kto jest skłonny zapłacić więcej kasy za auto podobne do auta, które kiedyś miał ojciec lub dziadek

- możesz sprzedać amatorowi tych samochodzików za rozsądne 1500-2000zł.

Napisano
  • Autor

> Ładny jest, to prawda

> Czemu ma białe tablice? Sprawa własności została już uregulowana?

Papiery autko ma zupełnie w porządku. Tablice są białe bo Fiacik zarejestrowany jest na wnuczkę pierwszego właściciela.

> Co do ceny ciężko stwierdzić - pojawia się ostatnio sporo "igieł" w chorych cenach,

To prawda, przeglądając allegro widać wiele egzemplarzy z cenami rzędu 5-7 kPLN a to IMO jeszcze przesada. Jeszcze, bo za kilka lat ładny maluch z pewnością będzie tyle wart. Niestety trzebaby mieć go gdzie przez te kilka lat przechowywać, a nadmiarem garaży nie grzeszę.

> IMO realne

> pieniądze za takie auto to ok. 2 kPLN, ale mogę się mylić, bo może znajdzie się napaleniec, co

> wyłoży i 10 kPLN

Tu już wszystko zależy na kogo się trafi. Jednak zbyt dużo ciągle jest tych autek, aby cena transakcyjna była aż tak wysoka i poleciała powyżej 5 kPLN.

Napisano
  • Autor

> Masz w zasadzie dwa wyjścia:

> - możesz wystawić na allegro za dużą kwotę i poczekać kilkanaście miesięcy, aż trafi się ktoś kto

> jest skłonny zapłacić więcej kasy za auto podobne do auta, które kiedyś miał ojciec lub

> dziadek

> - możesz sprzedać amatorowi tych samochodzików za rozsądne 1500-2000zł.

A miałbyś chęć, amatorze? zlosnik.gif

Napisano

> A miałbyś chęć, amatorze?

W pierwszej chwili chciałem złożyć ofertę ale...

- dziecko w drodze

- myślę o budowie domu

- mam w remoncie jednego Malucha

- planuje remont Poloneza

Troszkę dużo wydatków za jednym zamachem frown.giffrown.giffrown.gif

Napisano
  • Autor

> Troszkę dużo wydatków za jednym zamachem

Oooo... smile.gif A ja tak tylko półżartem pytałem. Ale miło, że autko się podoba.

Pół godziny temu zszedłem do niego, po 3 miesiącach nie odpalania zapalił ładnie, a silniczek chodzi cicho i równo. Szkoda go trochę będzie, ale cóż, takie życie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.