Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak to jest z tą regulacją zaworów

Featured Replies

Napisano

troszku klekocze i już mam pomierzone luzy, tylko tak się zastanawiam, szczelinomierz ma blaszki co 0,05mm, nie jest to za duży skok? luz na pierwszym zaworze (wylot - norma 0,4) mam 0,5 (blaszka 0,45 nie wchodzi) a jak kupię płytkę 0,1 cieńszą to się może okazać, że luz będzie poniżej 0,4 a to już kapa w przypadku wydechowego...

Napisano

> troszku klekocze i już mam pomierzone luzy, tylko tak się zastanawiam, szczelinomierz ma blaszki co

> 0,05mm, nie jest to za duży skok? luz na pierwszym zaworze (wylot - norma 0,4) mam 0,5

> (blaszka 0,45 nie wchodzi) a jak kupię płytkę 0,1 cieńszą to się może okazać, że luz będzie

> poniżej 0,4 a to już kapa w przypadku wydechowego...

masz 0,5 a blaszka 0,45 nie wchodzi shocked.gif?

zobacz sobie do instrukcji od Uno tam jest podana tolerancja... nie musi być idealnie... a druga sprawa jak założysz nową płytkę to może się okazać luz za mały, bo stara płytka może być wytarta bardziej niż jej wymiar podany na spodzie...

Napisano

> troszku klekocze i już mam pomierzone luzy, tylko tak się zastanawiam, szczelinomierz ma blaszki co

> 0,05mm, nie jest to za duży skok? luz na pierwszym zaworze (wylot - norma 0,4) mam 0,5

> (blaszka 0,45 nie wchodzi) a jak kupię płytkę 0,1 cieńszą to się może okazać, że luz będzie

> poniżej 0,4 a to już kapa w przypadku wydechowego...

Jeżeli nie wchodzi blaszka 0,45 to luz jest 0,4 i mniejszy.Nie wiem jakim cudem zmierzyłeś luz 0,5.

Napisano
  • Autor

sie czepiacie, miało być że 0,55 nie wchodzi... zakrecony.gif

>zobacz sobie do instrukcji od Uno tam jest podana tolerancja... nie musi być idealnie... a druga sprawa jak założysz nową płytkę to może się okazać luz za mały, bo stara płytka może być wytarta bardziej niż jej wymiar podany na spodzie...

no właśnie nie znalazłem ale w innym wątku przeczytałem chyba info od Hyska, że tolerancja jest 0,05.

Anyway to i tak można się przejechać, bo dokładnego luzu nie zmierzysz, jedynie elektroniczną suwmiarką zmierzysz grubość płytki...

Napisano

> sie czepiacie, miało być że 0,55 nie wchodzi...

> no właśnie nie znalazłem ale w innym wątku przeczytałem chyba info od Hyska, że tolerancja jest

> 0,05.

> Anyway to i tak można się przejechać, bo dokładnego luzu nie zmierzysz, jedynie elektroniczną

> suwmiarką zmierzysz grubość płytki...

tolerancja jest 0,05 na + i 0,05 na - więc sumarycznie 0,1 wink.gif

Napisano

> sie czepiacie, miało być że 0,55 nie wchodzi...

> no właśnie nie znalazłem ale w innym wątku przeczytałem chyba info od Hyska, że tolerancja jest

> 0,05.

> Anyway to i tak można się przejechać, bo dokładnego luzu nie zmierzysz, jedynie elektroniczną

> suwmiarką zmierzysz grubość płytki...

elektroniczna suwmiarka średnio nadaje się do pomiaru grubości płytki - o wiele lepszy jest mikrometr.

pozdr

Napisano

> elektroniczna suwmiarka średnio nadaje się do pomiaru grubości płytki - o wiele lepszy jest

> mikrometr.

i to najlepiej taki z zaokrągloną jedną końcówką waytogo.gif

Napisano

> elektroniczna suwmiarka średnio nadaje się do pomiaru grubości płytki - o wiele lepszy jest

> mikrometr.

> pozdr

bo o wiele dokładniejszy waytogo.gif

na ozu mogę Ci oddać ten Twój? bo wcześniej chyba nie będzie okazji, a ozu za 2 tyg smile.gif

Napisano

> bo o wiele dokładniejszy

Dokładnie.

> na ozu mogę Ci oddać ten Twój? bo wcześniej chyba nie będzie okazji, a ozu za 2 tyg

Nie widzę przeciwwskazań.

pozdr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.