Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

STILO JTD GASNIE

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich problemik jest taki iz podczas jazdy ale tylko wtedy gdy jest powyzej 130 na liczniku stilon nagle PO puszczeniu pedalu gazu gasnie . Zapala sie chelikopterik i blad LOW OIL PRESS. CZEKAM NA JAKIES RADY

Napisano

> Witam wszystkich problemik jest taki iz podczas jazdy ale tylko wtedy gdy jest powyzej 130 na

> liczniku stilon nagle PO puszczeniu pedalu gazu gasnie . Zapala sie chelikopterik i blad LOW

> OIL PRESS. CZEKAM NA JAKIES RADY

Low oil press to niskie ciśnienie oleju, więc może coś z pompą oleju, czujnikiem... hmm.gif

a jesteś pewien że to jest zależne od prędkości a nie obrotów?

Napisano
  • Autor

NO SAM JUZ NIE WIEM NA POSTOJU GDY GAZUJE TO NIC kiedys po wymianie filtra paliwa ustapilo to

Napisano

> NO SAM JUZ NIE WIEM NA POSTOJU GDY GAZUJE TO NIC

może ta czujka, podczas jazdy dostaje wibracji i świruje...ale niewiem.gif

> kiedys po wymianie filtra paliwa ustapilo to

jeśli ustąpiło po wymianie filtra oleju tzn. że miałeś kiepawy filtr bez zaworka zwrotnego. Ale teraz rozumiem, że nie wymieniałeś filtra, oleju itp?

Napisano

> [...] gasnie . Zapala sie chelikopterik i blad LOW

> OIL PRESS

Komunikat niskiego ciśnienia oleju (nie pamiętam czy helikopterek też) pojawia się (zawsze?) po "nieprzewidzianym/niestandardowym" zgaśnięciu silnika. Więc choć może być podpowiedzią usterki (bo rzeczywiście być może coś jest nie tak z olejem/ciśnieniem), to raczej nastaw się na szukanie usterek nie związanych z tym komunikatem...

Jeśli usterka jest powtarzalna, to najlepiej auto zlogować. Jeśli nie, to trochę mało danych, aby wyrokować.

Napisano
  • Autor

wymienialem filtr paliwa a nie oleju a gdzie jest czujnik cinienia oleju

Napisano

Dokładnie, komunikat o niskim ciśnieniu oleju pojawia się np. jak autko zrobi tzw. żabkę i zgaśnie wink.gif

Napisano

> Komunikat niskiego ciśnienia oleju (nie pamiętam czy helikopterek też) pojawia się (zawsze?) po

> "nieprzewidzianym/niestandardowym" zgaśnięciu silnika.

nigdy mi to nie wyskoczyło a parę razy już mi zgasł.

Napisano

> wymienialem filtr paliwa a nie oleju a gdzie jest czujnik cinienia oleju

Obstawiałbym ten czujnik lub jego przewód.

Lokalizacja zał.

284912302-Sensor%234.JPG

post-150589-14352512466164_thumb.jpg

Napisano

Kolego chodzi tu o olej napędowy czyli masz pod obciążeniem niskie ciśnienie paliwa. Wykręć z pompy wysokiego ciśnienia regulator ciśnienia i go wyczyść zalecam też czyszczenie sitka w pompce w zbiorniku i wymiana filtra paliwa a problem ustanie. pozd

Napisano

> Kolego chodzi tu o olej napędowy [...]

yikes.gif Na jakiej podstawie tak sądzisz? Jeśli tylko po komunikacie kompa, to jesteś w błędzie -low oil press. dotyczy ciśnienia oleju (silnika), a nie paliwa (fuel). Jak nie wierzysz, zerknij do opisów z instrukcji, FAQ kącikowego itd.. Nie podpieram się tylko teorią, piszę również z własnego doświadczenia -wielokrotnie widziałem ten komunikat i nie jest on związany z paliwem.

Chyba że piszesz na podstawie innych objawów, to się nie wtrącam, bo nie wiem (i ciężko mi sobie wyobrazić, by na podstawie podanych objawów, ktokolwiek mógł zdiagnozować w sposób inny niż "strzelanie") -kiepskie paliwo może prowadzić do różnych anomalii, czego też doświadczyłem osobiście zeszłej zimy (silnik zgasł, i fakt, komunikat "low oil press" też wyskoczył, ale na skutek zdławienia silnika -jako opis skutku, a nie opis diagnozy przyczyny).

Napisano

Musisz podłączyć się pod kompa aby odczytać co sie dzieje - błedy

To, że informuje cie o niskim cisnieniu oleju to normalka.... powinien jeszcze powiedzić, że nie ma ładowania... ale to wynik zatrzymania silnika a nie przyczyna zatrzymania silnika old.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.