Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VW POLO 1.2 TDI CR DPF

Featured Replies

Napisano

Witam,

Czy ktoś z Was miał doczynienia z tym silnikiem??

Jak to wychodzi realne spalanie i obsługa?? polecacie czy raczej odradzacie zakup auta z tym silniczkiem??

Napisano

> Witam,

> Czy ktoś z Was miał doczynienia z tym silnikiem??

> Jak to wychodzi realne spalanie i obsługa?? polecacie czy raczej odradzacie zakup auta z tym

> silniczkiem??

za swiezy, zeby cokolwiek powiedziec

Napisano

> Witam,

> Czy ktoś z Was miał doczynienia z tym silnikiem??

> Jak to wychodzi realne spalanie i obsługa?? polecacie czy raczej odradzacie zakup auta z tym

> silniczkiem??

Jak ma 2/3 gary to sobie odpuść wibracje głośny minimum to 4 cylindry

Jak się napaliłeś na Polo to weź minimum 1.6 90 KM

Napisano
  • Autor

> Jak ma 2/3 gary to sobie odpuść wibracje głośny minimum to 4 cylindry

> Jak się napaliłeś na Polo to weź minimum 1.6 90 KM

Nie napaliłem się.

Narazie sonduję co by sobie tu kupić:) a ten silniczek ma 3gary, i jak chodzi tak jak 1.4TDI to podziękuję:) jeśli na niego się napalę to pierw muszę się nim przejechać smile.gif)

fakt, 1.6niedużo droższy, a i dostępny w technologi bluemotion

Napisano

> Nie napaliłem się.

> Narazie sonduję co by sobie tu kupić:) a ten silniczek ma 3gary, i jak chodzi tak jak 1.4TDI to

> podziękuję:) jeśli na niego się napalę to pierw muszę się nim przejechać )

> fakt, 1.6niedużo droższy, a i dostępny w technologi bluemotion

Nieco droższy ale za to lepsza tzw przyjemność z jazdy wink.gif

podam ci podstawowe dane na które ja przy zakupie niestety nie zwróciłem uwagi jak kupowałem moje VW Polo 1.4 TDi a patrzyłem ślepo na spalanie które okazało się dużo większe niz podawali ludzie w internecie i na stronie spritmonitor.de

moj VW Polo 1.4 TDi 80KM 3 cylindry

195Nm/2200 obr żeby jechać trzeba kręcić silnik powyżej 2000 obr/min i niestety auto paliło 6,0l/100km no.gif

tuaj masz link do moich tankowan

http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/310627.html

dla porównania podam ci , fakt ze to inna klasa auta moje

A3 CR 2.0 TDI 170KM 350Nm/1750-2500 spalanie średnie 6,5l

Nowy VW Polo 1.2 TDI 75KM 3 cylindry

180Nm/2000 obr podejrzewam żeby przyspieszyć tez trzeba pocisnąć większe obroty co za tym idzie i większe spalanie icon_rolleyes.gif

Nowy VW Polo 1.6 TDi 90 KM 4 cylindry

230Nm/1500-2500 tutaj praktycznie ruszasz i masz cały czas ciąg aż do 2500 ale jak znam TDi to będzie na 3 biegu ciągnął aż do 4500 obr grinser006.gif ,a silnik 1.6 TDi na 5 biegu 1500 obr i nie musisz redukować ok.gif a w 1.2 TDi i 1.4 TDi silnikach poniżej 2000obr musisz zredukować bieg bo jak dodasz gaz to auto nie zareaguje no.gif

PS NIe chce nic narzucac ale ja bym brał

1.6 TDi 90 KM 5 drzwi i nie bluemotion

wersja Comfortline

cena 59310 zł

plus

Pakiet Drogowy -1520

Pakiet Cool&Sound II -4190

Swiatła do jazdy dziennej -200

Jak cie stac to jak nie to nie wink.gif

Ksenony -2450

dywaniki -480

Podłokietnik -360

zapalniczka -180

pakiet zimowy -1930

To jest tylko i wyłącznie moja propozycja wink.gif a i tak ty podejmujesz ostateczna decyzje .

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Dzięki, za info.

Wiesz, samochód będzie częściej używany w mieście. To też właśnie tak patrzę na spalanie, bo sądzę że po co mi 105koni w stojąc w korku...

Ale dziękuję za cenne uwagi. zawsze to jakieś cenne świeże spostrzeżenie:))

Napisano

> Dzięki, za info.

> Wiesz, samochód będzie częściej używany w mieście. To też właśnie tak patrzę na spalanie, bo sądzę

> że po co mi 105koni w stojąc w korku...

> Ale dziękuję za cenne uwagi. zawsze to jakieś cenne świeże spostrzeżenie:))

Wczoraj po raz kolejny miałem okazję posłuchać jak pracuje 3 cylindrowe TDI ... gorzej niż ursus no.giffacepalm%5B1%5D.gif

105 km to raczej szału nie robi a czy stoisz w korkach czy nie zawsze przyda się jakiś zapas mocy która nie jest dostępna tylko przy wysokich obrotach skoro to ma być auto użytkowane głównie w mieście.

Jak kolega wyżej pisał gdybym miał wybierać to na pewno 1.6 choć to też w sumie dość "świeża" jednostka

A może jakaś mniejsza typu tsi benzyna? skoro głównie jazda po mieście to kupno nowego diesla nie mija się z celem? duże przebiegi robisz?

Napisano

> 1.2 TDI: średnio ok. 4,7l/100km źródło

> 1.6 TDI: średnio ok. 5,1l/100km źródło

Jak dla mnie przejedz się jednym i drugim a zobaczysz różnice wole żeby palił więcej i był mocniejszy a nie mniejszy i zamiast jazdy buczał pod każda górkę o wietrze czołowym nie wspomne grinser006.gif

Napisano

> Jak dla mnie przejedz się jednym i drugim a zobaczysz różnice wole żeby palił więcej i był

> mocniejszy a nie mniejszy i zamiast jazdy buczał pod każda górkę o wietrze czołowym nie

> wspomne

Nie mam potrzeby tym jeździć.

Osobiście też wybrałbym 1.6 TDI tym bardziej, ze dopłata do 1.6 TDI 90KM to ok. 1600zł.

Autor pytał o fakty, to podałem takie najbardziej wiarygodne IMHO ok.gif

Ale np. w wersji Trendline nie ma możliwości kupna 1.6 TDI, dla kogoś dopłata 1600zł i większe spalanie może nie rekompensować lepszej dynami i kultury pracy 275123014-zielony.gif

Napisano

> Nie mam potrzeby tym jeździć.

> Osobiście też wybrałbym 1.6 TDI tym bardziej, ze dopłata do 1.6 TDI 90KM to ok. 1600zł.

> Autor pytał o fakty, to podałem takie najbardziej wiarygodne IMHO

> Ale np. w wersji Trendline nie ma możliwości kupna 1.6 TDI, dla kogoś dopłata 1600zł i większe

> spalanie może nie rekompensować lepszej dynami i kultury pracy

Nie no w pozo tylko odpisałem na twój post ja osobiście bym się napalił na 105 KM 1.6 TDi jak by co grinser006.gif270751858-jezyk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.