Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Prosze o radę !!! OPEL CORSA B

Featured Replies

Napisano

Witam Wszystkich

Proszę o jakąś radę. Podczas ładowania akumulatora w samochodzie przez przypadek prostownik został ustawiony na rozruch zamiast 12V to na 24V. Niestety coś się stało i z nawiewu od strony pasażera zaczął wydobywać się dymek. Pomimo tego że nie było kluczyka w stacyjce zapaliła się czerwona kontrolka ładowania. Szybko został odłączony akumulator ale dymek nadal się wydobywał. Po jakims czasie wszystko ustało.

I teraz mam pytanie czy po ponownym podłączeniu klem akumulatora w samochodzie może sie coś stać? Chodzi mi o to, że chcę podłaczyć klemy aby spróbować odpalić samochód. Mam obawę że jak podłączę akumulator to znowu będzie się wydobywał dymek pomimo tego że już nie będzie podłączony prostownik.

Napisano

> Witam Wszystkich

> Proszę o jakąś radę. Podczas ładowania akumulatora w samochodzie przez przypadek prostownik został

> ustawiony na rozruch zamiast 12V to na 24V.

instalacja mogła ulec stopieniu, komp mógł ulec spaleniu, altek

Napisano
  • Autor

> instalacja mogła ulec stopieniu, komp mógł ulec spaleniu, altek

No ok ale jak podłączę akumulator to nic już nie powinno się stać? No a z drugiej strony może byś sytuacja że wszystko będzie w porządku i auto odpali?

Napisano

> No ok ale jak podłączę akumulator to nic już nie powinno się stać? No a z drugiej strony może byś

> sytuacja że wszystko będzie w porządku i auto odpali?

nie powiem na 100%

ale co miało sie sfajczyc to sie sfajczyło i podłączenie aku nie powinno (nie powinno ale nie że napewno sie nic nie stanie) nic złego spowodować

podejrzewam, że skoro poszedł dymek to raczej auto nie odpali...

Napisano

Skoro dym leciał z prawej strony w aucie, to kompa masz w 99% ugotowanego. Jeśli tak, to narobiłeś sobie kosztów kolego.

Napisano

> nie powiem na 100%

> ale co miało sie sfajczyc to sie sfajczyło i podłączenie aku nie powinno (nie powinno ale nie że

> napewno sie nic nie stanie) nic złego spowodować

No chyba, że stopiła się izolacja na jakichś kabelkach. Po podłączeniu zasilania może dojść w takim wypadku do zwarcia i nawet pożaru...

Napisano

Wiem, że to przykre doświadczenie, ale może nauczy Cię, że akumulator ładuje się po odłączeniu od instalacji samochodu. Postaraj się znaleźć miejsce z którego dochodził dym - trzeba sprawdzić, czy po podłączeniu zasilania nie powstanie gdzieś zwarcie (może wtedy spalić Ci się samochód).

Napisano
  • Autor

> instalacja mogła ulec stopieniu, komp mógł ulec spaleniu, altek

No i stało się auto nie chce odpalić, sinik kręci i nic po za tym. Czyli komp sie zagotował? Zacząć od wyjęcia komputera?

Napisano

> No i stało się auto nie chce odpalić, sinik kręci i nic po za tym. Czyli komp sie zagotował? Zacząć

> od wyjęcia komputera?

Zacząć od podłączenia pod kompa i zdiagnozować co poleciało

Napisano

> No i stało się auto nie chce odpalić, sinik kręci i nic po za tym. Czyli komp sie zagotował? Zacząć

> od wyjęcia komputera?

no komp jest wlasnie po stronie pasazera w nogach, niestety prawdopodobnie cos sie w nim przysmalilo tak wiec trzeba obadac co sie dzieje. Mialem kiedys przypadek ze komp po odwrotnym podlaczeniu klem juz nie wstal a bylo to chwilowe, z kompem nie szlo sie wogole polaczyc. powiedz mi czy kontrolka silnika swieci jak dasz w pozycje zaplon? sprawdz na tzw spinacz czy jest mozliwosc wymigania bledow...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.