Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uporządkowanie wiedzy o 1.7DTI

Featured Replies

Napisano

Witajcie

było już sporo postów na temat tego silnika, sporo ludzi się nim interesuje ale wszelakie dyskusje do niczego sensownego nie doprowadzały. Proponuje więc wątek w którym każdy wymieni wady i zalety tej konstrukcji tak żeby potem można było podwiesić? Sam spotkałem się ze skrajnymi opiniami na temat tej konstrukcji i nie wiem co mam o nim myśleć smile.gif

Napisano

Kolego, na temat tego silnika powiedziane zostało już wszystko. Po to masz dostęp do starych wątków aby sobie odnaleźć i przenalizować wszystkie informacje. Decyzji nikt za Ciebie nie podejmie.

Napisano

> Sam spotkałem się ze skrajnymi

> opiniami na temat tej konstrukcji i nie wiem co mam o nim myśleć

W tym watku dalej pojawią sie skrajne opinie i nic to nie zmieni w twoim postrzeganiu tego silnika

bedzie to dalej temat nic nowego nie wnoszacy bo jak kolega wyżej pisze co miano powiedzieć o silniku już dawno powiedziano i wszystko jest w archiwum

Napisano
  • Autor

> bedzie to dalej temat nic nowego nie wnoszacy bo jak kolega wyżej pisze co miano powiedzieć o

> silniku już dawno powiedziano i wszystko jest w archiwum

miałem na myśli jakieś odniesienia do ceny części, informacji na temat serwisu we własnym zakresie itp itd. To co znalazłem to zwykła sieczkarnia niestety. Chodziło o uporządkowanie i podwieszenie takiego tematu. Tu nie chodzi o mnie ale też o innych smile.gif

Napisano

Duzo pisałem o tym silniku, jak dla mnie jest za słaby, zbyt zamulony. Max na autostradzie 1 osoba plus cały baganik towaru w kombi to 150km/h. Z górki na wzniesieniach w okolicach Hannoveru 160km/h. Najlepsza predkosc autostradowa+plus niezla dynamika to okolo 120-130km/h. Opisywałem wady tego silnika, z racji tego ze u mnie nigdy nie dziala szukajka, to sobie sam poszukaj w moich postach sprzed okolo roku hmm.gifchipsy.gif

EDIT: Mam kolege z Belgii który raz w tygodniu, asterka z takim silnikiem pokonuje trase Turhout- Valencia. Tak od 4 lat, nigdy nie mial problemu z autem. Tak tydzien w tydzien. Calkowicie bezawaryjnie.

Ja nie mialem tyle szczescia do 1.7 dti

Napisano

> Chodziło o uporządkowanie i

> podwieszenie takiego tematu. Tu nie chodzi o mnie ale też o innych

skoro chcesz podwieszenia tematu to pasowałoby stworzyć taki sam tez dla innych silników - czemu tylko ten jeden ma byc faworyzowany ideia.gif

Napisano
  • Autor

> skoro chcesz podwieszenia tematu to pasowałoby stworzyć taki sam tez dla innych silników - czemu

> tylko ten jeden ma byc faworyzowany

to tylko przykład, o silniku z18xe też chętnie pewnie nie jedna osoba by sobie chciała poczytać. Ja to widzę, tak że są pozakładane wątki a potem moderator kasuje zbędne treści podwiesza i koniec smile.gif sama kwintesencja by została.

Napisano

> to widzę, tak że są pozakładane wątki a potem moderator kasuje zbędne treści podwiesza i

> koniec sama kwintesencja by została.

Bzdury Waść prawisz nic nie jest przez żadnego moderatora kasowane angryfire.gif wszystko jest w archiwum podwieszane są linki do wątków. Ewentualnie jest kopiowany post do FAQ jeżeli pozostałe odpowiedzi są tylko czystym spamem nie wnoszącym nic do treści postu, ale nadal cała treść jest dostępna.

Napisano

> to widzę, tak że są pozakładane wątki a potem moderator kasuje

tutaj nie jest kasowane nawet 0.1 % postów jakbyś nie zauważył. Akurat nasi modowie nie mają syndromu władcy i pozostawiają posty nawet gdy mają niewiele wspólnego z tematem

>zbędne treści podwiesza i koniec sama kwintesencja by została.

tak to chyba na innych kącikach i forach. hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Bzdury Waść prawisz nic nie jest przez żadnego moderatora kasowane.

Proponuje więc przeczytać jeszcze raz, ale tym razem ze zrozumieniem to co napisałem. Bo źle mnie zrozumiałeś.

Chodziło mi o to żeby ludzie się wypowiedzieli, a bzdury wtedy pokasować i podwiesić tylko to co najważniejsze (sama esencja tematu)

Napisano

Więc skopiuj do swojego wątku wszystkie wypowiedzi na temat tego silnika i wtedy mod podwiesi wątek, jak będzie miał dobry humor zlosnik.gif

Bez sensu jest pisać po raz drugi to samo.

Napisano

> Proponuje więc przeczytać jeszcze raz, ale tym razem ze zrozumieniem to co napisałem. Bo źle mnie

> zrozumiałeś.

Faktycznie nie doczytałem do końca i mnie poniosło blush.gif

>Chodziło mi o to żeby ludzie się wypowiedzieli, a bzdury wtedy pokasować i podwiesić tylko to co najważniejsze (sama esencja tematu)

A tego się niestety zrobić nie da można wywalić cały wątek lub poszczególny post ze wszystkimi odpowiedziami na niego. Nie można wywalać pojedynczych postów.

Napisano

> Więc skopiuj do swojego wątku wszystkie wypowiedzi na temat tego silnika i wtedy mod podwiesi

> wątek, jak będzie miał dobry humor

Jak zbierze wszystko niech po prostu wrzuci to do FAQ zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.