Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stukanie, skrzypienie!

Featured Replies

Napisano

Koledzy mam problem! Jak jadę i najeżdżam na nierówności to słyszę stukanie w lewym przednim kole. Nie tyle co słyszę co nawet daje się odczuć na pedałach i jak mam stopę na podłodze. Do tego od jakiegoś czasu doszło skrzypienie ale to jakby dochodzi z lewych drzwi! Nie wiem czy to stukanie może powodować przegub?? Mam 1.2 16V na amorach FK i sprężynach FK -40/-40 do tego rozpórka na kielichy. Ma ktoś jakieś podpowiedzi?? Był bym wdzięczny!

Napisano

> Koledzy mam problem! Jak jadę i najeżdżam na nierówności to słyszę stukanie w lewym przednim kole.

> Nie tyle co słyszę co nawet daje się odczuć na pedałach i jak mam stopę na podłodze. Do tego

> od jakiegoś czasu doszło skrzypienie ale to jakby dochodzi z lewych drzwi! Nie wiem czy to

> stukanie może powodować przegub?? Mam 1.2 16V na amorach FK i sprężynach FK -40/-40 do tego

> rozpórka na kielichy. Ma ktoś jakieś podpowiedzi?? Był bym wdzięczny!

sprawdź wahacz ok.gif

Napisano
  • Autor

> sprawdź wahacz

Właśnie zapomniałem napisać. Jak zaczęło stukać kupiłem nowe wahacze i zostały wymienione i nadal stuka więc wahacze odpadają.

Napisano

> Właśnie zapomniałem napisać. Jak zaczęło stukać kupiłem nowe wahacze i zostały wymienione i nadal

> stuka więc wahacze odpadają.

masz stabilizator? Jezeli wszystkie testy zawodzą to górne mocowania amorka stukają

Napisano
  • Autor

> masz stabilizator? Jezeli wszystkie testy zawodzą to górne mocowania amorka stukają

Właśnie jestem na etapie zakupu przedniego stabilizatora, bo rozpórka już siedzi. Można jakoś sprawdzić to mocowanie amorka bez większego rozkręcania??

Napisano

> Właśnie jestem na etapie zakupu przedniego stabilizatora, bo rozpórka już siedzi. Można jakoś

> sprawdzić to mocowanie amorka bez większego rozkręcania??

podnosisz auto tak aby koło było w powietrzu patrząc na poduszke podnies kolo jak talerzyk od góry będzie łaził gora dół to raczej sie rozsypało ;p

Napisano
  • Autor

Zajrzałem pod maskę do tych talerzyków i jak ruszam ręką to delikatnie się rusza. Co lepsze spojrzałem na drugi i on się tak nie rusza ale za to wystaje, a ten co mi puka nie wystaje. Wiem, że kiedyś był temat o tym ale nie mogę znaleźć. Wie ktoś gdzie mogę kupić takie talerzyki? Mile widziany link.

Napisano

> Zajrzałem pod maskę do tych talerzyków i jak ruszam ręką to delikatnie się rusza. Co lepsze

> spojrzałem na drugi i on się tak nie rusza ale za to wystaje, a ten co mi puka nie wystaje.

> Wiem, że kiedyś był temat o tym ale nie mogę znaleźć. Wie ktoś gdzie mogę kupić takie

> talerzyki? Mile widziany link.

kupujesz poduszkę amortyzatora i po sprawie

http://allegro.pl/listing.php/search?str...g=0&order=t

wybieraj.

Napisano
  • Autor

Aha i jak założę nową poduszkę czy tam łożysko amortyzatora to podniesie się z powrotem?

Dzięki wszystkim za pomoc. Teraz zakupię i w weekend założę smile.gif

Napisano

> Mowisz, ze to wystarczy? Ze to to jest ten talerzyk?

to nie jest talerzyk tylko górne mocowanie amortyzatora, w którym masz tulejkę i łozysko na którym opiera się ta górna podkładka pod nakrętką biglaugh.gif jak jest rozwalona ta poducha to po podniesieniu auta wpada wszystko w dół i podkładka opiera się o obudowę poduszki.

Napisano
  • Autor

> to nie jest talerzyk tylko górne mocowanie amortyzatora, w którym masz tulejkę i łozysko na którym

> opiera się ta górna podkładka pod nakrętką jak jest rozwalona ta poducha to po podniesieniu

> auta wpada wszystko w dół i podkładka opiera się o obudowę poduszki. smile.gif

Aha czyli po prostu wymienić poduszę z łożyskiem amortyzatora i będzie git smile.gif

Napisano
  • Autor

Koledzy wlasnie wymienilem poduszke od amortyzatora. Juz nic nie stuka co bardzo mnie cieszy. Ale mam pytanie poniwaz ten talerzyk czyli gorne mocowanie nadal lezy ale zauwazylem ze pod tym drugim mam tak jakby podkladke i dlatego jest wyzej. Czy musi byc tam jakas podkladka? Jak tak to jaka i gdzie moge ja dostac?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.