Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przegląd 60 tys km - ceny

Featured Replies

Napisano

Ile płaciliście za przegląd Lacetti 1,4 po 60 tys. km? Dzwoniłem dzisiaj do kilku ASO w Warszawie i wszędzie śpiewają ok. 2500 zł z wymianą rozrządu. Zadzwoniłem do Płońska i tam usłyszałem 1200-1300 zł za taki sam przegląd. Jeszcze się upewniałem czy to z rozrządem - potwierdzili, że jak najbardziej tak. Jak wyglądają ceny w innych miastach? Wygląda, że w Warszawie jest zdzierstwo niesamowite!

Napisano

> Ile płaciliście za przegląd Laccetti 1,4 po 60 tys. km? Dzwoniłem dzisiaj do kilku ASO w Warszawie

> i wszędzie śpiewają ok. 2500 zł z wymianą rozrządu. Zadzwoniłem do Płońska i tam usłyszałem

> 1200-1300z taki sam przegląd. Jeszcze się upewniałem czy to rozrządem - potwierdzili, że jak

> najbardziej tak. Jak wyglądają ceny w innych miastach? Wygląda, że w Warszawie jest zdzierstwo

> niesamowite!

Jedz poza Warszawe, auto po gwarancji to nawet byle Daewoo zrobi. Cena 1200 z rozrzadem jest ok.

Napisano

co prawda Białystok, ale za wszystko chyba 1700-1800 płaciłem

Napisano

> Ile płaciliście za przegląd Lacetti 1,4 po 60 tys. km? Dzwoniłem dzisiaj do kilku ASO w Warszawie i

> wszędzie śpiewają ok. 2500 zł z wymianą rozrządu. Zadzwoniłem do Płońska i tam usłyszałem

> 1200-1300 zł za taki sam przegląd. Jeszcze się upewniałem czy to z rozrządem - potwierdzili,

> że jak najbardziej tak. Jak wyglądają ceny w innych miastach? Wygląda, że w Warszawie jest

> zdzierstwo niesamowite!

Mnie czeka w połowie maja, ale jako że auto po gwarancji to pójdzie do pzm - byłego serwisu du w moim mieście i tu zaśpiewali mi 800-900 zł a aso z ceną 2500 niech spada na drzewo, z tym że moja wieś to nie stolica zlosnik.gif

Napisano

> Ile płaciliście za przegląd Lacetti 1,4 po 60 tys. km? Dzwoniłem dzisiaj do kilku ASO w Warszawie i

> wszędzie śpiewają ok. 2500 zł z wymianą rozrządu. Zadzwoniłem do Płońska i tam usłyszałem

> 1200-1300 zł za taki sam przegląd. Jeszcze się upewniałem czy to z rozrządem - potwierdzili,

> że jak najbardziej tak. Jak wyglądają ceny w innych miastach? Wygląda, że w Warszawie jest

> zdzierstwo niesamowite!

Ja robilem poza ASO u mechanika pod Warszawą - wyszło 970zł z rozrządem.

Napisano
  • Autor

> Zadzwoń do p. Sławka 601 230 990.

Możesz powiedzieć coś więcej: co to za gość i gdzie jest?

Napisano

> Możesz powiedzieć coś więcej: co to za gość i gdzie jest?

Przy Grójeckiej, dobry fachura, serwisowałem u Niego wszyskie daewoo/oplo_podobne auta. ok.gif

Napisano
  • Autor

> Zadzwoń do p. Sławka 601 230 990.

> Z Ząbek możesz podjechać do mojego w Wieliszewie - p. Oktaba na ul. Kościelnej.

Pyrekcb i rwIcIk, ile płacicie za przegląd u swoich mechaników?

Napisano

> Pyrekcb i rwIcIk, ile płacicie za przegląd u swoich mechaników?

Ja już od kilku lat latam dyszlamy - p. Sławek nie dotyka się do sadzomiotaczy. grinser006.gif

Cenowo tragedii nie było, skoro serwisowało się u Niego większość w-wskiej userii z espero.of.pl. grinser006.gif

Przede wszystki uczciwość i kontakt z klientem, bez naciągania czy podejmowania samemu kosztownych decyzji. ok.gif

Napisano

Bylem dzisiaj w ASO w Plonsku na pierwszym przegladzie Epici. Chyba jest ok. Zrobili to co mieli zrobic. Roznica w cenie pomiedzy Plonskiem , a W-wa to 350 zl.

W sumie polecam

Arek Epica LMV 09

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

No i jestem po przeglądzie. Citro-Car w Ząbkach - dawny serwis Daewoo. Coś mi się kojarzy, że ładnych parę lat temu byli chyba sponsorem autokącika. Ogólny koszt wyniósł 1650 zł, w tym:

1. rozrząd (pełny z pompą wody) z wymianą - 780 zł

2. sam przegląd - 250 zł

3. pozostała kwota to: wszystkie filtry, tylne klocki hamulcowe z wymianą, pasek i napinacz alternatora, uszczelka pokrywy zaworów, olej, świece

Zgłaszałem słabe chłodzenie klimatyzacji. Twierdzą, że sprawdzali i wszystko jest OK, a chodzi teraz jak burza, aż miło. Nawet intensywność nawiewu się poprawiła.

Odnoszę też wrażenie, że samochód stał się jakby żwawszy.

Tak więc jak na razie same pozytywy.

Napisano

My też ostatnio robiliśmy wszytko wyniosło 946,92 u nieautoryzowanego mechanika.

Co robili i jaka cena:

Pasek rozrządu-46,85

Napinacz paska rozrządu-181,32

Rolka prowadząca paska rozrządu-70,74

Pompa wody-135,42

Pasek klinowy Micro-V- 48,46

Wym. rozrządu pasek,rolki,pompa-300,00

Wymiana oleju w silniku- 25,00

świeca zapł. Bosch FR7DCX+ +11 - 4*13,79zł=55,16

smar specjalny do świec- 0,300*44,50zł=13,35

wymiana świec zapłonowych- 15,00

płyn hamulcowy DOT-4 - 0,700*29,45zł=20,62

wymiana płynu hamulcowego- 35,00

Olej i filtr miałem swój- Olej castrol 100zł i filtr coś ok. 13zł.

Pytałem ile kosztuje wymiana rozrządu u kanclerza w Rudzie Sląskiej i dostałem odpowiedź że:

Zestaw rozrządu - 529,00

Pompa wody - 313,00

Robocizna - 400,00

A najlepsze jest to że na allegro mieli ten zestaw za:

Zostaw rozrządu - 449,00

Pompa wody - 250,00

Pytałem czemu ta cena się tak różni napisali, że jest to zachęta dla użytkowników internetowych. zlosnik.gif

Napisano

Ja tylko powiem tak, nie bronie ASO, ale wciaz mam w pamieci w 2002 czy 2003 partie paskow Gates, ktore pekaly same. Klienci przyjezdzali z placzem i wymieniali na oryginal z ASO i prawie dochodzilo do sadow z sklepikami i malymi warsztatami ktore nie poczuwaly sie do gwarancji na usluge. A na rachunku z ASO jest zapis ze usluga wraz z czesciami posiada 24 miesiace gwarancji.

Ja wiem ze nigdy rozrzadu i hamulcow nie dam do nawet do bardzo zaprzyjażnionego warsztaciku, czy czesciach kupionych na allegro, chyba ze takich jak od Kanclerza.

Napisano

> Ja wiem ze nigdy rozrzadu i hamulcow nie dam do nawet do bardzo zaprzyjażnionego warsztaciku,

Nawet gdy od mechanika dostajesz paragon i F-Vat z zapisem, że faktura jest gwarancją na wykonaną usługę.

[...] okres gwarancyjny wynosi 6 miesięcy.

Mam tylko pytanie co oznacza usługę? Części i wymiana czy tylko wymiana

Napisano

> Nawet gdy od mechanika dostajesz paragon i F-Vat z zapisem, że faktura jest gwarancją na wykonaną

> usługę.

> [...] okres gwarancyjny wynosi 6 miesięcy.

> Mam tylko pytanie co oznacza usługę? Części i wymiana czy tylko wymiana

no to powodzenia, ja chcialem reklamowac alternator po 3 miesiacach i dostalem informacje ze zostawic, a po decyzji dostawcy alternatora bedzie wymiana lub nie. W ASO jest inaczej, masz 24 miesiace i wjezdzas i na drugi dzien masz decyzje, a nawet wymiane lub naprawe. Moze cwaniakuje bo mam dobre uklady w ASO i mocno inne ceny niz klient z ulicy, ale na pewno bez tych ukladow nie dam komu innemu bawic sie przy silniku i hamulcach.

Sam do przegladu kupuje olej, ale juz filtry szukam z logiem producenta (GM) czy z ASO, ale w lepszej cenie. Albo jak wiem kto dostarcza do OEM to od niego. Duzo filtrow na rynek europejski robi np FILTRON.

Napisano

jak na ASO cena ok.gif,

Napisano
  • Autor

> jak na ASO cena ,

W ASO w Warszawie zapłaciłbym za to ponad 2500 zł.

Napisano

> W ASO w Warszawie zapłaciłbym za to ponad 2500 zł.

czyli dobrze mieszkać na "wiosce" (Białystok) waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.