Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce EBC

Featured Replies

Napisano
  • Autor

A piszczenie występuje? wink.gif

Napisano

> A piszczenie występuje?

u mnie gładka tarcza plus DS2000 przy końcu hamowania (jeśli się to robiło bardzo z czuciem i delikatnie) występowało takie jakby... "chrobotanie" jak gumą po szkle.

Napisano

> Kilkanaście? Na aktualnych, fabrycznych klockach zrobiłem ponad 70 kkm

nie zrobisz tyle na DSach. To miękki "usportowiony" klocek. Jak z oponą. Jak dobrze trzyma to się musi zużywać. Dębica Vivo się nie zużywa palacz.gif

Napisano

> A piszczenie występuje?

Zadnego piszczenia, pylenia. Nic z tych rzeczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> nie zrobisz tyle na DSach. To miękki "usportowiony" klocek.

Domyślam się, mam tylko nadzieję że za szybko ich nie załatwię zlosnik.gif

> Jak z oponą. Jak dobrze trzyma to się

> musi zużywać.

Wiem o czym mówisz, ale uważam że warto jeśli zależy nam na czerpaniu frajdy z jazdy. Jeżdżę na ContiSportContact 3 - świetne opony, zwłaszcza jak złapią trochę temperatury palacz.gif Niestety, przy agresywnej jeździe nikną w oczach zlosnik.gif

> Dębica Vivo się nie zużywa

Miałem w Dacii, niestety zanim zdążyły się zużyć powyskakiwały jakieś guzy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Zadnego piszczenia, pylenia. Nic z tych rzeczy

Czyli pewnie wszystko zależy od prawidłowego montażu, konserwacji zacisków itp... ok.gif

Napisano

> Czyli pewnie wszystko zależy od prawidłowego montażu, konserwacji zacisków itp...

stanu tarczy tez...

Napisano

> Czyli pewnie wszystko zależy od prawidłowego montażu, konserwacji zacisków itp...

Klocki DSy zalozylem jak wspomnialem do nowiotkich gladkich tarcz Brembo. Cale zaciski, prowadnice dokladnie przeczyszczone, nasmarowane, zrobie tak na prawde dobrze ok.gif

Wlasnie wrocilem z kilkusetkilometrowej trasy (95% autostrady), warunki deszczowe i wszystko pieknie. A pare mocnych hamowac sie zdarzylo. Felgi nie sa jakies zapylone, wszystko ok. A z tym piszczeniem to nie wiem o czym mowisz... Doslownie, u mnei nie ma doslownie zadnego odglosu niepokojacego od srony hamulcow ok.gif Warte byly tej ceny ok.gif

Napisano
  • Autor

No dobra - po rozważeniu wszystkich "za" i "przeciw" zdecydowałem sie na zakup Ferodo DS smile.gif Kluczowym argumentem jest to, że praktycznie nikt się nie wypowiedział źle na ich temat. EBC może wypróbuję następnym razem ok.gif

Bardzo dziekuje wszystkim za pomoc IThankYou.gif

Jak już kupię, założe, i zrobie pare kilometrów to odkopie wątek i napiszę jak wrażenia zlosnik.gif

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.