Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oddaj motocykl do serwisu

Featured Replies

Napisano

Oddałem na zimowanko w grudniu.

Przed całym zajściem jeździł prosto i wszystko działało jak należy.

Zleciłem wymianę łożyska główki ramy, wymianę oleju w lagach, regulację zaworów, wymianę uszczelki pod pokrywą zaworów na jednym garze.

Z tego wszystkiego na razie uszczelka działa.

Po wymianie oleju w lagach usłyszałem, że lagi są krzywe.

Trochę się zdziwiłem.

OK, brzydal miał różne przejścia...

Ale po odbiorze stwierdziłem, że nie działa prędkościomierz, motocykl wali się na lewą stronę.

Podłubałem na dzień dobry z prędkościomierzem, już działa... Nie wiem co tam było robione, ale wygląda na to że ktoś zapomniał zrzucić ślimak przed zdejmowaniem koła...

Dzisiaj dłubałem przy lagach... Minimalna różnica w mocowaniu na półkach (rzędu połowy milimetra) i kurna wystarczyło!

Ja wiem, że nie wszyscy wiedzą co to jest suwmiarka, ale bez przesady!

Chyba jednak jutro zadzwonię do wykonawcy napraw i zapytam się co o tym myśli...

W sumie przykro pisać takie rzeczy, ale nie polecam www.zumamotocykle.pl

Napisano

nie ma to jak samemu dzialac przy moto

raz ze oszczedzasz sporo money

dwa, ze masz zrobione porzadnie

a i satysfakcja niezla grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> nie ma to jak samemu dzialac przy moto

> raz ze oszczedzasz sporo money

> dwa, ze masz zrobione porzadnie

> a i satysfakcja niezla

Gdybym miał garaż. Niestety nie mam, chciałem połączyć zimowanie z przygotowaniem motocykla do sezonu.

Nie wyszło sick.gif

Napisano

> nie ma to jak samemu dzialac przy moto

> raz ze oszczedzasz sporo money

> dwa, ze masz zrobione porzadnie

> a i satysfakcja niezla

Inna sprawa to tez stopien komplikacji maszyny, bo np w VZ800 sam regulowalem zawory, a jak pomysle ile jest rozbierania i zabawy w 20 zaworowym (na plytkach) fzs to chyba wolalbym to komuś zlecic. Tak samo z nowoczesnościa - w nowych 600 wtrysk reguluje sie kompem, którego nie da sie kupic na allegro....

Chodzi o to, ze simsonka składa i rozkladam od podstaw w kilka godzin, a duze maszyny to czasami mechaniczny hardcore

Napisano

przerabiałem w przypadku skutera z marketu

nie wiem jakiej jakości jest świadczona usługa bo mieli praktycznie zmienić olej i przejrzeć śrubki ale obsługa biurowa to tragedia

zastanawiałem się czy aby wszystko wporządku jest z Panem który pisał fakturę

mimo zostawienia danych razem ze skuterem , po 4 godzinach postoju w serwisie ... pisał ją gdy przyjechaliśmy po odbiór ... przez minimum 25 minut ... może więcej .... blush.gif

pomijam już burackie teksty ... frown.gif

do tego serwisu już nie pojadę ... zainteresowanym na prv podam nazwę ( Lublin )

Napisano

> Inna sprawa to tez stopien komplikacji maszyny, bo np w VZ800 sam regulowalem zawory, a jak pomysle

> ile jest rozbierania i zabawy w 20 zaworowym (na plytkach) fzs to chyba wolalbym to komuś

> zlecic.

Trochę jest zabawy, ale bez przesady zlosnik.gif

Wymianę skrzyni odpuściłem sobie w FZS smirk.gif Inteligentna konstrukcja wymusza dostanie się do skrzyni od góry-czytaj zdjęcie wszystkiego od góry, po sam dół, żeby dobrać się do skrzyni sciana.gif

> Tak samo z nowoczesnościa - w nowych 600 wtrysk reguluje sie kompem, którego nie da sie kupic na allegro....

Ojj... do Daytony pasuje allegrowy VAG na USB zlosnik.gif Pięknie można wrzucać mapy kompa.

Ale to prawda, że warto czasem poświęcić trochę grosza i mieć spokojniejszą głowę i ewentualny cel wylewania żółci, po spitoleniu.

Napisano

> Oddałem na zimowanko w grudniu.

>

> W sumie przykro pisać takie rzeczy, ale nie polecam www.zumamotocykle.pl

No cóż, uroki serwisów :/ Niestety nie każdy ma czas i miejsce, żeby serwisować samemu.

Ja ostatnie dwa sezony serwisowałem u Marcina Kosy, i na razie jestem zadowolony. Ciekawe, kiedy się popsuje smile.gif

Napisano
  • Autor

> Po wymianie oleju w lagach usłyszałem, że lagi są krzywe.

UWAGA!

Muszę to napisać.

Sprawdziłem kontrolnie lewą lagę.

Jeśli mogę zaufać sprzętowi z castoramy (tudzież praktikera) to faktycznie chyba jest skrzywiona.

Zwracam honor zumie, jeśli chodzi o poinformowanie o wadzie części.

Napisano

> UWAGA!

> Muszę to napisać.

> Sprawdziłem kontrolnie lewą lagę.

> Jeśli mogę zaufać sprzętowi z castoramy (tudzież praktikera) to faktycznie chyba jest skrzywiona.

> Zwracam honor zumie, jeśli chodzi o poinformowanie o wadzie części.

Dobrze, że "zwracasz honor" ale z tego wynika, że najpierw oplułeś, podważyłeś fachowość warsztatu a później dopiero sprawdziłeś, że jednak mieli rację.

Napisano
  • Autor

> Dobrze, że "zwracasz honor" ale z tego wynika, że najpierw oplułeś, podważyłeś fachowość warsztatu

> a później dopiero sprawdziłeś, że jednak mieli rację.

Przepraszam, nie zgodzę się z tym, że oplułem (owszem, fachowość podważyłem).

Zwróć uwagę na to, że oddałem motocykl sprawny.

OK, nie ma sensu dalej ciągnąć tematu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.