Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Outlander 2.0 2009 r. na gnojowicę

Featured Replies

Napisano

Ktoś coś wie nt. takiego auta? grinser006.gif

Co to za motor, jaki napęd (stały?), jakies bolączki, serwis, graty, etc. ok.gif

Napisano

> Ktoś coś wie nt. takiego auta?

> Co to za motor, jaki napęd (stały?), jakies bolączki, serwis, graty, etc.

silnik 2.0 TDI PD sick.gif by VW

naped tylko z mozliwoscia "elektronicznej" blokady 50:50 do 40km/h (brak centralnego dyfra)

a tak to FWD + dopedzany tyl

Napisano
  • Autor

> silnik 2.0 TDI PD by VW

Ale pozbawiony wad pierwszych TDI 2.0, czy niekoniecznie? hmm.gif

> naped tylko z mozliwoscia "elektronicznej" blokady 50:50 do 40km/h (brak centralnego dyfra)

> a tak to FWD + dopedzany tyl

ok.gif

Napisano

> Ale pozbawiony wad pierwszych TDI 2.0, czy niekoniecznie?

roznie mowia .... to juz chyba lepiej wziac 2,2 by PSA wink.gif

Napisano
  • Autor

niekoniecznie

co gorsza, japończycy trochę go "ulepszyli" facepalm%5B1%5D.gifzlosnik.gif

Napisano

> No nie wiem, czy lepiej.

> W sumie to oba silniki potrafiły wygenerować spore koszty przed 200kkm.

te PSA sa mniej klopotliwe niz oslawiony TEDEIK by PREHISTORIA clown.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> niekoniecznie

> co gorsza, japończycy trochę go "ulepszyli"

Weź nie strasz, czyli co? grinser006.gif

Napisano

Motor to jak przedmówcy mówili. Bolączki: serwis w W-wie nie istnieje - banda idiotów. Sprowadzają wszystko do zmiany oleju za sporą kasę. Za przegląd przy 60kkm płaciłem 1500 tongue.gif

Wpisują na FV to czego nie robili {Puławska}, potrafią uszkodzić sporo elementów przy wymęczonej naprawie gwarancyjnej innego sick.gif {Al. Jerozolimskie}. Egzekwowanie napraw z gwarancji to niezłe wyzwanie.

Z mechaniki: momentalnie lecą tarcze przód + tył u mnie do wymiany przy 60kkm z czego większość po autostradach. Samochód jak za taką kasę głośny wewnątrz {TDI no.gif}

Z plusów: przestrzeń, napęd i zawiecha, skuteczność hamulców. Genialna skuteczność oru xenonów.

Podsumowując to wejdź na forum Mitsumaniaków i się wyleczysz grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Podsumowując to wejdź na forum Mitsumaniaków i się wyleczysz

Czyli jeszcze coś poza "lecącymi taczami", głośnym motorem i brakiem sensownego ASO w W-wie? hmm.gif

Napisano

niekoniecznie i to na tyle, że w tym roku puścili go z nowym dieslem 2,2. W razie czego

masz jeszcze silnik Citroena 2,2 diesel a tego 2,0 do kosza palacz.gif

Napisano
  • Autor

> niekoniecznie i to na tyle, że w tym roku puścili go z nowym dieslem 2,2. W razie czego

> masz jeszcze silnik Citroena 2,2 diesel a tego 2,0 do kosza

NIestety, chodzi o konkretne auto - SWAP nie wchodzi w grę. grinser006.gif

Napisano

> Czyli jeszcze coś poza "lecącymi taczami", głośnym motorem i brakiem sensownego ASO w W-wie?

Mi padł wentylator nawiewu i fotel kierowcy dostał luzów. Bardzo kiepski czarny lakier, nie wiem jak inne. Nadwozie "pracuje" na nierównościach choć sama zawiecha jest pancerna i dobrze zestrojona

Napisano

> niekoniecznie i to na tyle, że w tym roku puścili go z nowym dieslem 2,2.

jakies wrazenia po jezdzie z tym wynalazkiem ? zlosnik.gif swoja droga - on bardziej 2,3 niz 2,2 zlosnik.gif

Napisano

> Ktoś coś wie nt. takiego auta?

ja jezdze c-crosserem 2,2 HDI. Fajnie to w sumie się napędza, ale pali jak smoczysko

Napisano

> ja jezdze c-crosserem 2,2 HDI. Fajnie to w sumie się napędza, ale pali jak smoczysko

automat czy manual ? cfaniaczek.gif

Napisano
  • Autor

> ja jezdze c-crosserem 2,2 HDI. Fajnie to w sumie się napędza, ale pali jak smoczysko

To jest jakiś bliźniak outlandera? hmm.gif

Napisano

> To jest jakiś bliźniak outlandera?

jeden z trojaczkow C-crosser, Peugeot 4007 oraz Misiek Outlander zlosnik.gif

Napisano

> automat czy manual ?

manual ok.gif

fajna rzecz, ale poniżej 10 l/100 km po wawie nie da rady.

chociaż z drugiej strony trochę nie rozumiem ludzi, którzy kupują takie auta

Napisano

> manual

> fajna rzecz, ale poniżej 10 l/100 km po wawie nie da rady.

> chociaż z drugiej strony trochę nie rozumiem ludzi, którzy kupują takie auta

mozesz rozwinac mysl ? na powaznie pytam

Napisano

> mozesz rozwinac mysl ? na powaznie pytam

stosunkowo niewielkie wnętrze jak na wielkość auta, marne wykonanie - jakość plastików raczej gorsza niż ta, którą masz w Aurisie, napęd na 4 koła to proteza - w trudniejszym terenie jak zapniesz położenie Lock potrafi się szybko przegrzać i rozłączyć, w ustawieniu Auto masz włączone FWD z dopinanym automatycznie RWD, co powoduje, że na śliskiej nawierzchni kilka razy zrobiło mi się ciepło jak mi się nagle dopiął tył.

Bagażnik stosunkowo niewielki, z wysoko położony progiem załadunkowym. Żeby go obniżyć, trzeba każdorazowo rozkładać dolną burtę, a potem ją składać. Zwyczajnie ci się nie chce po jakimś czasie, więc zakupy dźwigasz na wysokość jakiegoś metra i opuszczasz w dół.

Ten "mój" to wersja siedmioosobowa - ma rozkłądane fotele w bagażniku. To jakiś żart, bo za karę bym tam w życiu największego wroga nie posadził.

Kolejna rzecz - dach z aluminium czy innego badziewia. Niby nic, ale anteny na dachu od CB już nie postawisz. Plus to, że naprawa po tym, jak mi trochę narty upadły i powstało niewielkie w sumie wgniecenie okazała się NIEMOŻLIWA - ASO nie umie i już. Podobno technologia producenta nie przewiduje.

Silnik - to chyba jedyny jasny punkt. Mocny i cichy. Ale auto ciężkie, i ma aerodynamikę cegły, więc sporo pali.

Dodatkowo zestopniowanie skrzyni biegów z bardzo krótką jedynką w mieście nieźle wkurza.

Wyposażenie? To jest wersja exclusive czy coś w ten deseń więc wyposażenie jest dość kompletne włącznie z dotykowym wyświetlaczem, kamerą cofania i skórą. Wyświetlacz w słońcu jest nieczytelny, obsługa w zimę w rękawiczkach praktycznie niemożliwa.

Jak na samochód, który kosztował w granicach 170 kpln.....no cóż, znalazłoby się kilka lepszych aut za te pieniądze.

Napisano

> stosunkowo niewielkie wnętrze jak na wielkość auta, marne wykonanie - jakość plastików raczej

> gorsza niż ta, którą masz w Aurisie, napęd na 4 koła to proteza - w trudniejszym terenie jak

> zapniesz położenie Lock potrafi się szybko przegrzać i rozłączyć, w ustawieniu Auto masz

> włączone FWD z dopinanym automatycznie RWD, co powoduje, że na śliskiej nawierzchni kilka razy

> zrobiło mi się ciepło jak mi się nagle dopiął tył.

> Bagażnik stosunkowo niewielki, z wysoko położony progiem załadunkowym. Żeby go obniżyć, trzeba

> każdorazowo rozkładać dolną burtę, a potem ją składać. Zwyczajnie ci się nie chce po jakimś

> czasie, więc zakupy dźwigasz na wysokość jakiegoś metra i opuszczasz w dół.

> Ten "mój" to wersja siedmioosobowa - ma rozkłądane fotele w bagażniku. To jakiś żart, bo za karę

> bym tam w życiu największego wroga nie posadził.

> Kolejna rzecz - dach z aluminium czy innego badziewia. Niby nic, ale anteny na dachu od CB już nie

> postawisz. Plus to, że naprawa po tym, jak mi trochę narty upadły i powstało niewielkie w

> sumie wgniecenie okazała się NIEMOŻLIWA - ASO nie umie i już. Podobno technologia producenta

> nie przewiduje.

> Silnik - to chyba jedyny jasny punkt. Mocny i cichy. Ale auto ciężkie, i ma aerodynamikę cegły,

> więc sporo pali.

> Dodatkowo zestopniowanie skrzyni biegów z bardzo krótką jedynką w mieście nieźle wkurza.

> Wyposażenie? To jest wersja exclusive czy coś w ten deseń więc wyposażenie jest dość kompletne

> włącznie z dotykowym wyświetlaczem, kamerą cofania i skórą. Wyświetlacz w słońcu jest

> nieczytelny, obsługa w zimę w rękawiczkach praktycznie niemożliwa.

> Jak na samochód, który kosztował w granicach 170 kpln.....no cóż, znalazłoby się kilka lepszych aut

> za te pieniądze.

wielkie dzieki za rzeczowa wypowiedz .... ok.gif jako alternatywa zostaje Freelander, akurat maja w dobrej cenie, ale w gorszym, niestety wyposazeniu, na pewno z lepszym napedem. Silnik takze od PSA, do tego automatyczna skrzynka ... zlosnik.gifok.gif

ale juz na kaciku 4x4 zostal on mocno skrytykowany crazy.gif

Napisano

> Poza motorem - powyższe można odnieść też do ww. outlandera?

ztcw - z TDI jest jeszcze wieksza tragedia ... dzis mialem mozliwosc zaznajomienia sie z Outlanderem z silnikiem 2,2 DID MIVEC .... zbiera sie niesamowicie, chodzi cichutko i aksamitnie, ale cala reszte o wykonaniu srodka napisana przez Aragorna potwierdzam .... faktycznie, 3 rzad siedzen to nieporozumienie ..... crazy.gif a uchwyty na kubki w desce rozdzielczej mam lepsze w aurisie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Poza motorem - powyższe można odnieść też do ww. outlandera?

wszystko co do joty. niestety MITASUBISZI schodzi na psy zlosnik.gif

Napisano

> wielkie dzieki za rzeczowa wypowiedz .... jako alternatywa zostaje Freelander, akurat maja w

> dobrej cenie, ale w gorszym, niestety wyposazeniu, na pewno z lepszym napedem. Silnik takze od

> PSA, do tego automatyczna skrzynka ...

> ale juz na kaciku 4x4 zostal on mocno skrytykowany

ja się początkowo zachwyciłem SUVami. Na tyle, że sam zrobiłem rundę po salonach w celu przeglądu oferty zlosnik.gif

ale im dłużej jeździłem C-Crosserem tym dłużej nabierałem przekonania graniczącego z pewnością, że auta tego typu nie oferują absolutnie nic nadzwyczajnego, a kosztują sporo.

C-Crosserem kulam się już blisko rok. I wiem, że nie kupię sobie takiego auta. Nie potrafi nic,czego bym potrzebował, a szacun na dzielni jakoś mi wisi i powiewa.

Reasumując, moje przemyślenia są następujące - albo potrzebujesz prawdziwego terenowego 4x4 i wtedy kupujesz LC lub coś w ten deseń, albo wystarczy ci przyzwoite kombi klasy średniej z dużym, praktycznym bagażnikiem, sensowną turbobenzyną bądź sześciocylindrowym dieslem i na dodatek z protezą 4x4 czyli jakimś haldexem czy innym "czymś".

Napisano

> Reasumując, moje przemyślenia są następujące - albo potrzebujesz prawdziwego terenowego 4x4 i wtedy

> kupujesz LC lub coś w ten deseń, albo wystarczy ci przyzwoite kombi klasy średniej z dużym,

> praktycznym bagażnikiem, sensowną turbobenzyną bądź sześciocylindrowym dieslem i na dodatek z

> protezą 4x4 czyli jakimś haldexem czy innym "czymś".

albo podwyzszone kombi klasy kompakt z prawdziwym napedem 'lezaca" benzna a najlepiej turbobenzyna zlosnik.gif

Napisano

> albo podwyzszone kombi klasy kompakt z prawdziwym napedem 'lezaca" benzna a najlepiej turbobenzyna

takich juz nie sprzedaja w salonie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> takich juz nie sprzedaja w salonie

nom, szkoda ze nie ma już 2.0t 202PS frown.gif

Napisano
  • Autor

> ztcw - z TDI jest jeszcze wieksza tragedia ...

Ano własnie - o tym już wspomniano, poprosiłem o więcej i cisza. Co poza hałaśliwością?

> dzis mialem mozliwosc zaznajomienia sie z

> Outlanderem z silnikiem 2,2 DID MIVEC .... zbiera sie niesamowicie, chodzi cichutko i

> aksamitnie, ale cala reszte o wykonaniu srodka napisana przez Aragorna potwierdzam ....

> faktycznie, 3 rzad siedzen to nieporozumienie .....

Nie widziałem na zywca, ale podejrzewam - z opisów - że jak w kaszkaju +2, siedzisko niemal do oparcia 2 rzędu. hehe.gif

> a uchwyty na kubki w desce rozdzielczej

> mam lepsze w aurisie

Oj tam, oj tam - takie sprawy to bym przeżył. grinser006.gif

Napisano

> Ano własnie - o tym już wspomniano, poprosiłem o więcej i cisza. Co poza hałaśliwością?

NTK .... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> takich juz nie sprzedaja w salonie

nowy to ociezaly bez wyrazu brzydal sick.gif

tylko prawdziwy ma szyby w drzwiach bez ramek smirk.gif

Napisano

> nom, szkoda ze nie ma już 2.0t 202PS

ten o ktorym rozmawiamy nigdy nie byl w wersji 2.0T 202PS

poza tym w tym 202PS naped nie byl "prawdziwy" 270751858-jezyk.gif

Napisano

> nowy to ociezaly bez wyrazu brzydal

> tylko prawdziwy ma szyby w drzwiach bez ramek

ze tez Cie reka nie boli zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ze tez Cie reka nie boli

od zamykania drzwi za klamke, zeby szyb tlustymi paluchami nie mazac confused.gifzlosnik.gif

Napisano

> albo podwyzszone kombi klasy kompakt z prawdziwym napedem 'lezaca" benzna a najlepiej turbobenzyna

to nie jes watek o autach z muzeum zlosnik.gifok.gif

Napisano
  • Autor

> auta tego typu nie oferują absolutnie nic nadzwyczajnego, a kosztują sporo.

Oferują (przynajmniej misiu) 5+2 miejsca oraz - co odkryłem dosyć przypadkowo ostatnio - fajną jak dla mnie pozycję za kierownicą. ok.gif

4x4 za mocno mnie nie interere, szacunu na dzielni też nie szukam - aktualnie (dzięki jednemu z userów blagam.gif) kulam się loganem mcv na próbę. grinser006.gif

Napisano

> Oferują (przynajmniej misiu) 5+2 miejsca

dwa dodatkowe, jak już pisalem, są bezużyteczne. nie bardzo wiem jak konstruktor chciał, żeby wsiadać i wysiadać z tych miejsc po ich rozłożeniu. Chyba, że jesteś człowiekiem-pająkiem i łazisz po suficie.

>oraz - co odkryłem dosyć przypadkowo ostatnio - fajną jak

> dla mnie pozycję za kierownicą.

no. taką a'la ciężarówka zlosnik.gif

Napisano

> moj MY08 jest jeszcze na gwaracji

można kupić łądę nivę i też będzie na gwarancji hehe.gif

Napisano

> można kupić łądę nivę i też będzie na gwarancji

niva bez gwaracji to strzal w kolano kara.gif

mi nie bylo dane z mojej skorzystac... hehe.gif

Napisano
  • Autor

> dwa dodatkowe, jak już pisalem, są bezużyteczne. nie bardzo wiem jak konstruktor chciał, żeby

> wsiadać i wysiadać z tych miejsc po ich rozłożeniu. Chyba, że jesteś człowiekiem-pająkiem i

> łazisz po suficie.

A to akurat, to sama frajda dla dzieci. hehe.gif

> no. taką a'la ciężarówka

Przesadzasz, ale podoba mi się ciut wyżej. ok.gif

Napisano
  • Autor

> NTK ....

Z nie_tego_kącika, to już wiem, co i jak, ale np. Yarek pisał o "co gorsza ulepszeniu", więc pytam. ok.gif

Napisano

> A to akurat, to sama frajda dla dzieci.

to jak są bardziej kumate i rozpracują bezsensowny mechanizm ryglowania to też będą zachwycone, jak ich to siedzenie przytnie. ja palce sobie kilka razy poprzycinałem konkretnie

> Przesadzasz, ale podoba mi się ciut wyżej.

peryskop se do mondeo kup zlosnik.gif

Napisano

> no. taką a'la ciężarówka

Land Rover nazywa to pozycja Command zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gifdrive.gif

Napisano
  • Autor

> to jak są bardziej kumate i rozpracują bezsensowny mechanizm ryglowania to też będą zachwycone, jak

> ich to siedzenie przytnie. ja palce sobie kilka razy poprzycinałem konkretnie

To pisz od razu, OCB. wpysk.gif

> peryskop se do mondeo kup

Cycky se usmaż. 033102bebe_1_prv.gif

Napisano

> Land Rover nazywa to pozycja Command

dobrze, że nie Pan i Wuadca zlosnik.gif

Napisano

> Dodatkowo zestopniowanie skrzyni biegów z bardzo krótką jedynką w mieście nieźle wkurza.

To akurat prawidłowe, bo krótka jedynka jest jedyną "bronią terenową" tego sprzętu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.