Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AG] świecący AIR BAG

Featured Replies

Napisano

Od jakiegoś czasu świeci kontrolka poduszki w mojej AII ,sprawdziłem polączenia pod fotelami i w przegubach elektrycznych drzwi przednich .Niestety nic podejrzanego nie znalazłem.

Potrzebna bedzie chyba diagnostyka komputerowa do zlokalizowania uszkodzenia.Do kogo w okolicach Wrocławia polecacie sie zgłosić/?

pzdrawiam i życzę udanych majówek

Napisano

Podpiąć pod kompa i zobaczyć czemu świeci. Przyczyn może być kilka.

Napisano

> Niestety nic podejrzanego nie znalazłem.

Dlatego, że nie wiedziałeś, gdzie szukać. Ale komputer też palcem nie pokaże, gdzie jest lub była przerwa w obwodzie - wskaże tylko konkretny obwód (np. która poduszka), a miejsce przerwy należy znaleźć samodzielnie. Jeszcze się chyba nie zdarzyło, żeby ktoś naprawił taką usterkę z jednego podpięcia komputera - potrzebne są co najmniej 2: diagnoza i kasowanie błędu ze sterownika. Ponieważ usługi takie są drogie (50-150 zł za podpięcie i odczytanie błędów), wieć lepiej zrobić/kupić interfejs, podłączyć się do komputera i samemu lub z darmową pomocą kolegi podejmować próby lokalizacji usterki w oparciu o komunikaty z komputera i schemat elektryczny samochodu (kolory kabelków i miejsca położenia przewodów i złącz!). Zwykle naprawa polega na wycięciu kostek i zlutowaniem na stałe przewodów, a tam, gdzie nie można tego zrobić - na oczyszczeniu styku preparatem chemicznym i usztywnieniu połaczenia uniemożliwiającym poruszanie się wtyczki w gnieździe (wtedy najczęściej występują błędy).

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Z mechaniką nie mam problemów ,z elektroniką trochę gorzej a raczej kiepsko-wygląda na to że nie ma chyba wyjścia i trzeba się podszkolić.

Znalazłem kilka urządzeń (interfejsów) na all...o ale nie wiem czy o takie chodzi.Jest możliwość podania konkretnego typu urządzenia?Może być na priv.

Napisano

1 - OpelScanner, można kupić na Allegro, kup wersję na USB i podłączysz do każdego laptopa. Wyróżnia go możliwość obserwacji parametrów w czasie na wykresie (oscylogram). Nadaje się do Opli bez magistrali CAN. Jesli chcesz podłaczać Ople z CAN, musisz kupić:

2 - OpelCommander, ale na Allegro nie kupisz, są tylko na eBayu, z Dalekiego Wschodu.

Poczytaj wątki na temat tych ww. interfejsów, zalety, wady, blokowanie, wersje, zaufani sprzedawcy itd.

Ceny ww. interfejsów są porównywalne do usługi jednokrotnego podłaczenia Tech2 w serwisie ASO Opel, więc warto sobie kupić i podłaczać ile się chce!

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.