Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ubezpieczeniowo o zniżkach

Featured Replies

Napisano

Pytanie mam takie teoretyczne.

Jest osoba, która kiedyś (nieokreślony czasu temu) miała auto zarejestrowane i ubezpieczone na siebie. Była bliżej nieokreślona przerwa i teraz przychodzi okazja kupna, zarejestrowania i ubezpieczenia auta na ową osobę.

Jaka jest szansa, że zniżki da się odkopać i skorzystać z nich ?? czy istnieje jakiś okres po którym (bez ciągłości ubezpieczenia) zniżki tracą swoją moc ???

Pozdrawiam

Napisano
zalezy od TU. ostatnio sąsiad pytał w PZU i u nich jest 5lat "wazności " wink.gif
Napisano

> zalezy od TU. ostatnio sąsiad pytał w PZU i u nich jest 5lat "wazności "

Tzn, ze calosc znizek zachowuje waznosc przed 5 lat, czy powoli sie degraduja i po 5 latach np z 60% robi sie 0% (a powiedzmy po 3 latach 20% czy cos w tym stylu) ?

Napisano
  • Autor

> zalezy od TU. ostatnio sąsiad pytał w PZU i u nich jest 5lat "wazności "

znalazłem jakiś "ogólny" zapis u jakiegoś brokera - 24 miesiące niewiem.gif

Napisano

> znalazłem jakiś "ogólny" zapis u jakiegoś brokera - 24 miesiące

Ja mysle ze tak jak juz kolega diter pisal - zalezy od ubezpieczyciela. Kazdy moze to liczyc inaczej.

Napisano

> Tzn, ze calosc znizek zachowuje waznosc przed 5 lat, czy powoli sie degraduja i po 5 latach np z

> 60% robi sie 0% (a powiedzmy po 3 latach 20% czy cos w tym stylu) ?

powiedzieli mu ze 5lat sa wazne znizki u nich. nic o spadku nie wspominali albo przynajmniej on mi nic o tym nie wspominał. pytalem kiedys w Filarze to u nich było 2lata

Napisano
  • Autor

> powiedzieli mu ze 5lat sa wazne znizki u nich. nic o spadku nie wspominali albo przynajmniej on

> mi nic o tym nie wspominał. pytalem kiedys w Filarze to u nich było 2lata

ok, czyli uzależnione od ubezpieczyciela ok.gif rozumiem, że od tego u którego chcę ubezpieczyć auto po przerwie ok.gif

Napisano

> ok, czyli uzależnione od ubezpieczyciela rozumiem, że od tego u którego chcę ubezpieczyć auto po

> przerwie

pewnie oni Ci wystawią zaswiadczenie o znizkach w ostatnim okresie, co nie znaczy ze inne TU tego nie zakwestionuje

Napisano
  • Autor

> pewnie oni Ci wystawią zaswiadczenie o znizkach w ostatnim okresie, co nie znaczy ze inne TU tego

> nie zakwestionuje

no jedyna opcja to wyciągnąć sobie kwity od ostatniego ubezpieczyciela o ciągłości i przejść się po firmach pytając kto to uzna

Napisano

> no jedyna opcja to wyciągnąć sobie kwity od ostatniego ubezpieczyciela o ciągłości i przejść się po

> firmach pytając kto to uzna

przez to najlepiej isc do firmy ktora ma u siebie wiecej TU w ofercie ok.gif

Napisano

> pewnie oni Ci wystawią zaswiadczenie o znizkach w ostatnim okresie, co nie znaczy ze inne TU tego

> nie zakwestionuje

A to nie jest tak, ze w Polsce ubezpieczalnie nie wystawiaja zaswiadczenia o znizkach, tylko historie ubezpieczenia (ilosc lat i liczbe szkod) i nowy ubezpieczyciel sobie sam na tej podstawie wylicza ilosc znizek?

Napisano

> A to nie jest tak, ze w Polsce ubezpieczalnie nie wystawiaja zaswiadczenia o znizkach, tylko

> historie ubezpieczenia (ilosc lat i liczbe szkod) i nowy ubezpieczyciel sobie sam na tej

> podstawie wylicza ilosc znizek?

jak bralem w PZU swistek to były nim wpisy o okresie bezstluczkowym i ilosci %

Napisano

> A to nie jest tak, ze w Polsce ubezpieczalnie nie wystawiaja zaswiadczenia o znizkach, tylko

> historie ubezpieczenia (ilosc lat i liczbe szkod) i nowy ubezpieczyciel sobie sam na tej

> podstawie wylicza ilosc znizek?

Albo sprawdzaja w UFG historie klienta grinser006.gif

Napisano

> Pytanie mam takie teoretyczne.

> Jest osoba, która kiedyś (nieokreślony czasu temu) miała auto zarejestrowane i ubezpieczone na

> siebie. Była bliżej nieokreślona przerwa i teraz przychodzi okazja kupna, zarejestrowania i

> ubezpieczenia auta na ową osobę.

> Jaka jest szansa, że zniżki da się odkopać i skorzystać z nich ?? czy istnieje jakiś okres po

> którym (bez ciągłości ubezpieczenia) zniżki tracą swoją moc ???

> Pozdrawiam

Dam Ci dobrą radę Kolego smile.gif Nie słuchaj tzw ekspertów (wybaczcie Panowie ale niestety tak to wygląda) tylko pójdź do samego źródła jakiś tekst Masz tutaj odnośnik do strony PZU a dokładniej do części dotyczącej Autocasco. Kliknij sobie na zakładkę pliki do pobrania -> znajdziesz tam Ogólne Warunki Ubezpieczenia Autocasco. Na stronie 6 masz tabelę bonus malus tj. wykaz zniżek oraz okresu po jakim nabywa się kolejne zniżki. Następnie przejdź na stronę 7-mą i odszukaj sobie paragraf 18.5 i 18.6. 18.6 dotyczy zniżki maksymalnej, natomiast 18.5 tyczy się osób, które mają do 55% zniżki. W razie pytań zapraszam na PW ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.