Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ściągacze przegubów kulowych

Featured Replies

Napisano

Witam, chciałem się zapytać o ściągacze do przegubów kulowych/sworzni kulistych. Szykuje mi się wymiana poduszek amortyzatora i zbieram powoli sprzęt. Zastanawiam się jaki rozmiar musi mieć ściągacz żeby poradzić sobie z wyciągnięciem kolumny w Astrze. Na popularnym serwisie aukcyjnym są zarówno takie jak i takie , jak widać są różne rozmiary i typy 270751858-jezyk.gif

Ściągacz do sprężyn znalazłem klik lub klik mam nadzieje że da rade któryś z tych.

Wolę zrobić sam bo 3 miesiące temu miałem wymieniane amorki z przodu, zaznaczałem żeby wymienić wszystko co przy okazji się da żeby był spokój na przyszłość... Jak się pytałem przy odbiorze to mechanik mówił że wszystko było ok i wymienił tylko to co mu dostarczyłem wraz z samochodem (amorki i sprężyny)... A teraz guma rozwulkanizowała się i poducha jest w 2 częściach... Jeszcze jedno pytanie czy nowe poduchy będą miały te zatyczki od góry które zakrywają mocowanie amortyzatora ? Jedna zaginęła w akcji...

Napisano

> Jeszcze jedno pytanie czy nowe poduchy będą miały te zatyczki od góry które zakrywają

> mocowanie amortyzatora ? Jedna zaginęła w akcji...

Nie...

Poza tym zmień mechaniora, ja znalazłem ale skład mi się rozsypał, ale mam nadzieję, że jednak jakoś się ułoży...

PZDR VEN

Napisano

Mój ściągacz jest nieco większy od tego pierwszego (prod. Frame). Ten widelec to narzędzie destrukcji, po tym końcówki drążka będą raczej do wymiany, niszczy się gumowa osłona.

Jak masz młotek, taki minimum 1kg to możesz łoić w oczko na którym się trzyma końcówka drążka. Po kilku uderzeniach powinna wyskoczyć...

A co do ściągaczy sprężyn, to mojego nie użyłem bo powstrzymały mnie końcówki drążków. Łojenie młotem nie pomogło a ściągacza przegubów pod ręką nie miałem więc zarobił warsztat...

P.S. Nie licz że ściągaczem da się coś zrobić bez wyciągnięcia kolumny z auta. Na pewno nie tym śrubowym, miejsca za mało frown.gif

Napisano
  • Autor

> Nie...

To zostaje szrot...

> Poza tym zmień mechaniora

To podstawa ale już chyba wszystkich w okolicy z ojcem testowaliśmy 270751858-jezyk.gif Jak nie zostawiony klucz na kole pasowym wału korbowego to remont głowicy i wstawienie nowych tłoków bez wymiany pierścieni... (po 3 miesiącach pierścień się ułamał i porysował cylinder...)

> Mój ściągacz jest nieco większy od tego pierwszego

Czyli szukać większego niż 15mm otwór smile.gif

taki czy raczej klik ?

Napisano

> To zostaje szrot...

No niestety...

> To podstawa ale już chyba wszystkich w okolicy z ojcem testowaliśmy

No to trochę przeszedłeś z mechaniorami...

U mnie się nie przelewa i raczej liczę złotówki i miałem kilku mechów co jedno zrobili a drugie zepsuli...

Życie Panie.

PZDR VEN

Napisano

> Czyli szukać większego niż 15mm otwór

Ja mam coś takiego KLIK

Napisano
  • Autor

> Ja mam coś takiego KLIK

Dokładnie ten 19mm jest będzie pasował ?

Napisano

> Ja mam coś takiego KLIK

U mnie w takim ściągaczu przy próbie wypięcia końcówki sworzeń ściągacza uległ ścięciu. Pojechałem do znajomego na podnośnik palnikiem do czerwoności, łom 120cm i dobry młotek ... dopiero puściło. Jestem przekonany, że na zimno żadna siła by tego nie ruszyła.... Możliwe, że była jeszcze fabryczna czyli 11 lat.

Napisano

> Dokładnie ten 19mm jest będzie pasował ?

Powinien, mój ma chyba właśnie 19 mm, ale nie pamiętam na 100%. Musiałbym wieczorem zmierzyć i napisać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.