Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa Romeo 145

Featured Replies

Napisano

> może ktos rzucic okiem?

> http://otomoto.pl/alfa-romeo-145-C18939022.html

> ogolnie możecie coś napisac na temat samej alfy 145? plusy i minusy, jak sie sprawują itp

> z góry dzieki

210 tys km w małolitrażowym, wysokoobrotowym włoskim silniku to pierwszy powód, żeby sobie ją odpuścić.

Napisano

> ogolnie możecie coś napisac na temat samej alfy 145? plusy i minusy, jak sie sprawują itp

> z góry dzieki

zresztą sama cena mówi za siebie.

za 4,500 tyś to mogę Ci mojego matiza sprzedać grinser006.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> 210 tys km w małolitrażowym, wysokoobrotowym włoskim silniku to pierwszy powód, żeby sobie ją

> odpuścić.

tez pomyslalem ze ciut za mały przebieg

a ogolnie coś mógłbys wiecej napisac na temat tych autek?

Napisano
  • Autor

> zresztą sama cena mówi za siebie.

> za 4,500 tyś to mogę Ci mojego matiza sprzedać

rozumiem że powinna być droższa? czy na odwrót

Napisano

> z góry dzieki

Antykorozyjnie całkiem dobrze. Sporo miejsca z przodu, z tyłu zgodnie z klasą pojazdu ale nie za ciasno. Jak na tamte czasy wyposażenie dość dobre. Właściwości jezdne też nie pozwalają narzekać tak jak i koszty napraw zawieszenia. Pozostaje jeszcze kwestia silnika i tu zaczynają się dyskusje zlosnik.gif. TS'y nie są szczególnie udane dzięki czemu możesz być pewien problemów z wariatorem a jak trafi Ci się, to i o naprawie kapitalnej silnika z powodu nagłego urwania się czegokolwiek nauczysz się sporo panic.gif Najlepszym silnikiem będzie JTD

Napisano

> z góry dzieki

minusem jest dla niektórych cena części co poniektórych

( dowiaduje się tego po autopsji )

np przerywacz kierunkowskazów - 300 pln :D

ale wiele części jest fiatowskich i ceny normalne

Napisano

> minusem jest dla niektórych cena części co poniektórych

> ( dowiaduje się tego po autopsji )

> np przerywacz kierunkowskazów - 300 pln :D

> ale wiele części jest fiatowskich i ceny normalne

Znakomita większość części pochodzi z Fiata a już praktycznie wszystko w przypadku roczników od 1997 w górę, więc z tymi cenami nie jest tak tragicznie. Sam przerywacz można bez problemu naprawić bądz poszukać od Bravo/Brava/Marea znacznie taniej. Ogólnie - piszę z autopsji, posiadając 145 od sześciu lat - da się z tym autem żyć w zgodzie pod warunkiem, że kupując je jest się świadomym, iż będzie wymagało ono dobrej ręki. To auto nie wybacza zaniedbań. Jeżeli jest zadbane i na czas robi się to co należy potrafi śmigać długo. Co do TS'a - mój 1.6 ma 14 lat i 130 kkm na karku - nie jest to sporo, nie bierze ani grama oleju i jest żwawy. Największym kłopotem jest osprzęt produkcji - niemieckiej. Sonda Lambda do wymiany (BOSCH), silniczek krokowy do wymiany czyszczenia (BOSCH), przepływomierz do wymiany (BOSCH), alternator do regeneracji (BOSCH). Patrząc z perspektywy "dostawcy" to najbardziej zawodnymi i kosztownymi (zakup nowego przepływomierza czteropinowego to 700 zł, nowy silniczek krokowy min. 500 zł - idiotyzm sumarycznie to ponad 20 % wartości samochodu, więc ekonomicznie jest to bez sensu) elementami we włoskim aucie są niemieckie wstawki. Ja swoją lubię i choć przesiadłem się do Phedry ze względu na sporą rodzinkę to 145 mam nadal i raczej zostanie u mnie do pierwszej poważniejszej awarii - mam do niej sentyment i nic nie poradzę na to, że kręcą mnie klasyczne auta z lat 80/90 smile.gif

Napisano

> Najlepszym silnikiem będzie JTD

moim zdaniem jeszcze lepszy to zwykły TD , zero elektroniki ( nie licząc kompa od egr - niektóre wersje)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.