Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

silnik krokowy objawy

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie jakie są objawy uszkodzonego silnika krokowego.CC 007.

Pzdr

Napisano

> Jak w temacie jakie są objawy uszkodzonego silnika krokowego.CC 007.

> Pzdr

jesli chodzi o to coś co wygląda jak silnik krokowy i podłaczone są do niego 4 wężyki to jak sie przetrze któryś z nich to nie ma wysokich obrotó (ale na ssaniu są)

Napisano
  • Autor

własnie o to chodzi,ale nie chodzi o wężyki tylko ten silniczek jakie ma objawy ?

Napisano

Przy okazji tematu o silniku krokowym - mam takie pytanie.

Czy silnik krokowy z 1.1 SPI pasuje do przepustnicy 1.2 MPI ?

Napisano

> Przy okazji tematu o silniku krokowym - mam takie pytanie.

> Czy silnik krokowy z 1.1 SPI pasuje do przepustnicy 1.2 MPI ?

Tak

Napisano

> Tak

nie. w orginale ma inne wartosci i 900 i 1.1 i 1,2 i troche na zimno szaleja obroty. Chodzi o wielkosc wychylenia sprezynki przy danym prądzie i dotyczy tylko nowek bo zamienniki to totolotek

Napisano

> nie. w orginale ma inne wartosci i 900 i 1.1 i 1,2 i troche na zimno szaleja obroty. Chodzi o

> wielkosc wychylenia sprezynki przy danym prądzie i dotyczy tylko nowek bo zamienniki to

> totolotek

Ok, ale rozumiem ,że fizycznie pasuje ?

Mam po prostu drobny problem i chciałem podmienić i po testować, może będzie lepiej.

Napisano

> Ok, ale rozumiem ,że fizycznie pasuje ?

> Mam po prostu drobny problem i chciałem podmienić i po testować, może będzie lepiej.

pasuje

Napisano

> nie. w orginale ma inne wartosci i 900 i 1.1 i 1,2 i troche na zimno szaleja obroty. Chodzi o

> wielkosc wychylenia sprezynki przy danym prądzie i dotyczy tylko nowek bo zamienniki to

> totolotek

Wczoraj wkładałem u siebie do 1.2 8V z 1.1 Spi i nic nie wariuje, jakbym nie był pewien że działa to bym nie pisał że pasują 270751858-jezyk.gif

Napisano

Panowie, a czy przypadkiem krokowce 1.1 i 1.2 nie mają inaczej pinów rozłozonych?

Napisano

> Panowie, a czy przypadkiem krokowce 1.1 i 1.2 nie mają inaczej pinów rozłozonych?

Wpiąłem ten z 1.1 i wygląda na to że działa normalnie. Co by się działo jakby miały inaczej piny?

Napisano

> Wpiąłem ten z 1.1 i wygląda na to że działa normalnie. Co by się działo jakby miały inaczej piny?

Właśnie, wole wiedzieć zanim się zabiorę za robotę wink.gif

Swoją drogą, konieczne jest odpinanie aku przy tej robocie ?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Tak sie składa, ze akurat wczoraj wsadziłem na chwilke kompa 1.1 i komp 1.1 + krokowiec 1.2mpi nie bangla. Dodaje sobie samemu gazu lekko, zeby utrzymac obroty.

Napisano

no dobra ale odbiegliście całkowicie od pierwotnego tematu. To jak jest w końcu z tym krokowcem w 007? Mnie tez interesuje ten temat bo coś mi silnik przerywa na niskich obrotach (nie jałowych) i się zastanawiam co to może być.

Napisano

> Tak sie składa, ze akurat wczoraj wsadziłem na chwilke kompa 1.1 i komp 1.1 + krokowiec 1.2mpi nie

> bangla. Dodaje sobie samemu gazu lekko, zeby utrzymac obroty.

U mnie dziala, komp 1.1 , przepustnica i krokowiec z 1.2mpi

Napisano
  • Autor

u mnie objawia sie to tym ,że jak chodzi na jałowym i zmienie położenie krokowca (lekko przesune zginając ten dynks na którym sie trzyma to zmieniają sie obroty) im bardziej go położe tym większe obroty ,im bardziej na pion obroty spadają aż do zgasnięcia , więc obstawiam ,że mam go do wymiany.

Poza tym przyspieszając strasznie skacze (przerywa-szarpie).

Napisano

no kurde u mnie jest cos podobnego.Co prawda nie sprawdzałem jak to jest przy poruszaniu tego silniczka, ale jak jade to samochód w pewnym zakresie obrotów szarpie jakby ktoś gwałtownie naciskał i puszczał pedał gazu. Dodam że na jałowych chodzi równo i na wysokich też.

Napisano
  • Autor

> no kurde u mnie jest cos podobnego.Co prawda nie sprawdzałem jak to jest przy poruszaniu tego

> silniczka, ale jak jade to samochód w pewnym zakresie obrotów szarpie jakby ktoś gwałtownie

> naciskał i puszczał pedał gazu. Dodam że na jałowych chodzi równo i na wysokich też.

u mnie też równo ale jak poruszam silniczkiem krokowym to zmienia obroty ,albo na szybsze albo na wolniejsze zależy w jakim położeniu pozostawie.

Napisano

to dobrze wiedzieć smile.gif w weekend jak będę w domu to sprawdzę czy u mnie jest też tak samo

Napisano

wymontowałem to cudo, przeczyściłem i dalej to samo, jakieś pomysły? wydaje mi się że to coś z elektroniką/czujnikami bo ewidentnie tylko przy pewnych stałych obrotach auto szarpie. Pali dobrze, na dużych obrotach też idzie dobrze, nie gaśnie na biegu jałowym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.