Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

uszczelka pod głowicą 1.4 16v

Featured Replies

Napisano

Witam astrowiczów:)

czy może ktos podrzucic manuala odnosnie wymiany uszczelki pod głowicą w tym silniku o ile jest takowy oczywiscie bo nie moge znalesc, a tak wogóle to czy brac sie za wymiane tej uszczelki jesli wystepuje tylko delikatne pocenie sie silnika w przedniej czesci?

Napisano

Witam.

Na pewno poci się z uszczelki pod głowicą?

Możesz spróbować dokręcić śruby głowicy o 5-10 stopni spiralnie od środka, ale będziesz musiał zdemontować pokrywę zaworów = nowa uszczelka. Jeśli Ci to nie przeszkadza i nic się nie dzieje z silnikiem to IMHO nie ma co ruszać.

Opis z rysunkami znajdziesz w książce Etzolda z cyklu "Sam naprawiam".

Napisano
  • Autor

> Witam.

> Na pewno poci się z uszczelki pod głowicą?

> Możesz spróbować dokręcić śruby głowicy o 5-10 stopni spiralnie od środka, ale będziesz musiał

> zdemontować pokrywę zaworów = nowa uszczelka. Jeśli Ci to nie przeszkadza i nic się nie dzieje

> z silnikiem to IMHO nie ma co ruszać.

> Opis z rysunkami znajdziesz w książce Etzolda z cyklu "Sam naprawiam".

napewno pod uszczelka głowicy bo pod klawiatura wymieniłem , chciałem dociągnac te sruby od głowicy ale bałem sie zeby nie urwać:)

dzieki za odp

Napisano

Jeżeli nie przybywa Ci oleju, nie ubywa go w znacznych ilościach, w zbiorniczku płynu nie ma tłustych plam, to masz to szczęście - olej wydostaje się tylko na zewnątrz. U mnie było to samo: najpierw pocenie się, które nie wiem ile trwało, bo z racji tego, ze miejsce jest mało widoczne zauważyłem dopiero miesiączkowanie oleju, które trwało 3 lata. Potem wyciek jeszcze się powiększył, że olej zaczął skapywać z miski na kolanko wydechu. Dopiero wtedy uznałem, że trzeba interweniować smile.gif

Orochimaru wspomina o dokręceniu głowicy. Na ile go znam i umiem czytać między wierszami to co pisze, to wiem, że nie bardzo wierzy, że to pomoże wink.gif

Pokaż fotkę jak to wygląda. Ale na tyle na ile sobie wyobrażam, to zostaw to w spokoju, nie zaczepiaj. Niech Cię nie podkusi wymienić tylko UPG. Głowicę trzeba oddać do splanowania. Jak będzie już zdjęta, to grzechem byłoby nie wymienić uszczelniaczy zaworowych (2,50zł sztuka), dotrzeć gniazda i zawory.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

ok dzieki panowie

czyli narazie nic nie ruszam zostaje tak jak jest

Napisano

> ok dzieki panowie

> czyli narazie nic nie ruszam zostaje tak jak jest

warto dokładnie się przyjrzeć korkowi wlewu oleju.delikatnie może wyciekać spod niego i idzie pod ten plastik z napisem ecotec i pod nim płynie na dół i tam rozchodzi się na wystającej lekko uszczelce pod głowicą.odkręć korek potem ten plastik na wierzchu (dwie śrubki) i zobacz czy wyciek nie zaczyna się wyżej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.